zaodrze244 Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2012 (edytowane) ja tez kartę zababrałem jakbym się na nią co najmniej ze rzygał ja mam tak i działa ok: Edytowane 14 Lipca 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2012 Mam pytanie, czy ktoś posiadający GTX-a 670 naklejał radiatorki na pamięci na rewersie PCB ?, sprawdzałem je w czasie działającej gry i są tak gorące, że aż parzą. Zakupiłem ostatnio takie radiatorki: http://allegro.pl/qoltec-coolspike-idealne-na-pamieci-mosfety-itp-i2480207480.html ale zastanawiam się czy nie lepiej było by zamontować takie cuda: http://allegro.pl/aab-cooling-rh3-radiatory-na-pamieci-ram-graf-i2470600405.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2012 jak sam dobrze pewnie wiesz same radiatorki g dadzą jeżeli nie będzie na nie żadnego nawiewu. te które posiadasz będą wystarczające ale jeżeli chcesz mieć efekt musisz je czymś przedmuchać :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2012 One będą aluminiowe, więc jako tako nie wymagają żadnego nawiewu, ale mam taki wentylek w budzie, tylko wyłączony. Jest ustawiony w połowie laminatu, więc by owiewał górę i spód karty, podłącze go pod panel i sprawdzę co da :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2012 widze że masz wodne, czy blok obejmuje sekcje zasialania, jeśli nie to czy masz tam jakieś radiatory, bo jesli nie to długiego życia tej karcie nie wróże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2012 Na karcie nie ma jeszcze bloku full cover bo takowy jeszcze nie istnieje a nie chcę zbytnio bawić się w małe bloczki i oklejanie karty radiatorkami. Jedynie interesuje mnie opcja oklejenia samych pamięci na rewersie karty o czym wspomniałem wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2012 kup te wysokie akurat po 4sztuki pakowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Laki1231 Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2012 (edytowane) Hejo, czytam, że zakładacie radiatorki, jeśli kupie gigabyte 670 windforce 3x? To tez musze się w to bawić;/? Nie mam zamiaru jej podkręcać. Jeszcze pytanko ile 670 jest wydajniejszy od 570. bo testy różnie wskazują ludzie fps odczytać chyba nie umią Edytowane 15 Lipca 2012 przez Laki1231 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2012 a tam nie mam bloku na 670 a to niby co? http://www.angela.pl/p8850,aquacomputer-aquagrafx-gtx-670-g1-4.html http://shop.aquacomputer.de/product_info.php?products_id=2896 słuchaj Laki1231 litości takie pytania zadawaj na pclabie tam jest dla nich odpowiedni poziom. tutaj zanim zadasz pytanie to weź użyj google obejrzyj zdjęcia karty to sobie sam od razu odpowiesz na swoje pytanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2012 (edytowane) Ja profilaktycznie założę. Najdziwniejsze jest to, że przy mojej MSI GTX 670 PE O/C TwinFroz IV od strony rdzenia jest blacha z termopadami na pamięciach i sekcji a z drugiej nic, a kostki grzeją się dość mocno i aby zapobiec ich uszkodzeniu w największe upały chciałem nakleić radiatorki, jednak nie otrzymałem odpowiedz na najważniejsze pytanie, czy warto ?, bo mimo,że potwornie sie grzeją może nie trzeba wcale ich schładzać. a tam nie mam bloku na 670 a to niby co? http://www.angela.pl/p8850,aquacomputer-aquagrafx-gtx-670-g1-4.html http://shop.aquacomputer.de/product_info.php?products_id=2896 No nie zabłysnąłeś tutaj, przyjrzyj się jeszcze raz obu PCB Referent MSI GTX 670 PE O/C TFIV Edytowane 15 Lipca 2012 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2012 To chyba na Twoje cudo full nie powstanie... Ja czekam aż bloczek od ek będzie dostępny bo płacić tyle ile sobie krzyczy angela to rozbój w biały dzień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2012 Nawet jak nie wyjdzie to już mam plan zwodowania grafy z uniwersalnym blokiem i radiatorami na kluczowych elementach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2012 Czy to normalne, że w MSI afterburner mam puste pola i w czasie podkręcania karty mogę je zmienić najwyżej na wartości +... i -... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2012 tak normalne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2012 Mnie też to zdziwiło po przesiadce z GTX285, gdzie pod tym programem miałem pełny podgląd częstotliwości każdego układu przy podkręcaniu a teraz taki badziew się zrobił ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2012 No nie zabłysnąłeś tutaj, przyjrzyj się jeszcze raz obu PCB chyba mówisz o sobie. w życiu do głowy by mi to nie przyszło żeby ktoś kupił nie referenta bez zamontowanego fabrycznie wc, po to żeby w dobie fullcoverów praktycznie wyłącznie dla kart referencyjnych dopasowywać do niego wc i jeszcze narzekać że go nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2012 http://3dmark.com/3dm11/3900833 dobry wynik bo sie w smarkach jakos słabo orientuje??, ustawienia karty 1240/6800mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2012 a mógłbyś puścić raz jeszcze bez HT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2012 Wynik niezły. Ja mam ~P9500. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fonzi Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2012 No przecież widać na similar systems scores że wynik ponad przeciętny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2012 Wynik trochę zaniżony , ale kto gra w 3dmarki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2012 chyba mówisz o sobie. w życiu do głowy by mi to nie przyszło żeby ktoś kupił nie referenta bez zamontowanego fabrycznie wc, po to żeby w dobie fullcoverów praktycznie wyłącznie dla kart referencyjnych dopasowywać do niego wc i jeszcze narzekać że go nie ma. Po prostu zabłysłeś brakiem czytania ze zrozumieniem i chciałeś szybko walnąć kolejny post, a kartę kupiłem ze względu na jej konstrukcję (wydajny AC) i możliwości O/C a nie dlatego, że liczę na pojawienie się bloku full cover, bo doskonale poradzę sobie z zaadaptowaniem karty pod uniwersalny blok i będzie to równie wydajne. Ale to już opiszę w moim temacie o LC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2012 Podczas gry w Max Payne 3 po kilku minutach robi mi się coś takiego: Pisałem już o tym w temacie poświęconym samej grze, ale to chyba jednak wina sprzętu. Czy da się jakimś programem sprawdzić czy karta ma uszkodzone podzespoły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2012 artefakty czy tylko w maxie takie coś czy w innych grach też masz to, spróbuj obniżyć traktowanie w msi afterburner i zobacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2012 (edytowane) Chyba problem wystąpił jeden raz w Crysis Warhead, ale wyglądało to zupełnie inaczej. W każdym razie jeżeli obniżenie taktowania pomoże to oznaczać to będzie, że karta ma wadę fabryczną czy tak? p.s. Chwilę temu dla testu podniosłem wartości zegarów odpowiednio +100 dla procesora i +400 dla pamięci. 3dmark11 przeszedł bez problemu. Max niestety znów się wysypał. Co prawda pograłem dobre pół godziny, a nie kilka minut, ale jednak. Tym razem wyglądało to ciekawiej To już nawet nie wygląda jak artefakty :) Edytowane 23 Lipca 2012 przez hot_lopez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2012 tak ma prawdopodobnie wade fabryczna, ile mhz w trybie turbo wyciaga w msi afterburner?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2012 (edytowane) Przy włączonym HeavenBenchmark i maksymalnych ustawieniach + Stereo 3d na Separate Images na stałe włącza się na 1150mhz Wg producenta karta powinna osiągać 1059 Edytowane 23 Lipca 2012 przez hot_lopez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2012 http://www.guru3d.com/news/nvidia-geforce-30479-beta-download-/ zobacz z tymi sterami w HeavenBenchmark ustaw tez tesslacje na maxa bo przy tym lubia się gtx posypac jak za duze traktowanie mają, testuj z godzine i zobacz czy nie padnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2012 Tych sterowników używam. Na całą noc puściłem 3dmarka11, ale jest chyba mniej zasobożerny niż Max Payne. HB się jeszcze pobawię i dam znać, ale tak na wszelki wypadek zapytam. Heaven wystarczy że jest włączony + wszystkie suwaki z teselacją max tak? Lepiej full screen czy zrobić w oknie i włączyć wyższą rozdzielczość? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fonzi Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2012 Karta powinna mieć 1059 na rdzeniu i 6008 na pamięciach. Jakim cudem masz 1150 Mhz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...