Skocz do zawartości
bloom99

komputer padł POMOCY!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Potrzebuję pomocy,padł mi laptop:-(. Przy próbie uruchomienia komputera wyskakuje że brakuje pliku hal.dll ,próbowałem odpalic system z płytki instalacyjnej wtedy z kolei wyskakuje coś takiego STOP: c0000221 Unknown Hard Error\SystemRoot\System32\ntdll.dll .Na pierwszy rzut oka padł dysk ale odpaliłem diagnostykę w biosie tam wykrywa go normalnie i przechodzi quick test pozytywnie.Jeszcze jedno :po kilkunastu próbach odpalenia systemu na różne sposoby zauważyłem że bardzo wolno ładuje się bios

Sprzęt to dell vostro 1700

Proszę was o Pomoc

Z gory Dziękuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brak pliku hal.dll boot.ini lub jego uszkodzenie | pclive.pl Portal komputerowy - aktualności, newsy, poradniki i porady komputerowe, windows

A jak nie da rady, to pozostaje kopia ważnych danych i format.

Edytowane przez zzizzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety ale to nic nie pomaga , idąc za instrukcją w podanym od Ciebie linku to w trakcie wczytywania xpka z plytki powinien zostać uruchomiony Kreator Instalacji Systemu Windows ale jak juz pisalem wyskakuje coś takiego STOP: c0000221 Unknown Hard Error\SystemRoot\System32\ntdll.dll. i jestem dokladnie w tym samym miejscu:-(

Edytowane przez bloom99

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli to jest HP i sprawdzasz w biosie to odpuść sobie ten test..... miałem problemy z starszym HP i niby wsio ok a system niemożliwy do zainstalowania.... wymiana ramu i wszytko wrociło do normy.

Edit: HP czy DELL jeden pies ... niestety bywa ten test zawodny....

Edytowane przez Kwazor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Kwazor

Napisano dziś, 05:53

Jesli to jest HP i sprawdzasz w biosie to odpuść sobie ten test..... miałem problemy z starszym HP i niby wsio ok a system niemożliwy do zainstalowania.... wymiana ramu i wszytko wrociło do normy.

przecież wyraźnie napisałem że to jest dell vostro ...znających się na rzeczy naprawdę PROSZĘ O ZAINTERESOWANIE I POMOC

Klaus

bloom99, podoba Ci się to forum? To naucz się je obsługiwać.

Do cytatów używamy znaczników qnote a nie code

Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj włożyłem nowego Cruciala 64gb licząc na to że to wina starego dysku.Po uruchomieniu laptopa bios go wykrył i niby wszystko ok ale przy probie odpalenia systemu z cd wraca do punktu wyjścia czyli bluscreena z napisem STOP: c0000221 Unknown Hard Error\SystemRoot\System32\ntdll.dll

Ponownie proszę o pomoc może ktoś już mal podobna sytuacje

Edytowane przez bloom99

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi