bloom99 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 Witam Potrzebuję pomocy,padł mi laptop:-(. Przy próbie uruchomienia komputera wyskakuje że brakuje pliku hal.dll ,próbowałem odpalic system z płytki instalacyjnej wtedy z kolei wyskakuje coś takiego STOP: c0000221 Unknown Hard Error\SystemRoot\System32\ntdll.dll .Na pierwszy rzut oka padł dysk ale odpaliłem diagnostykę w biosie tam wykrywa go normalnie i przechodzi quick test pozytywnie.Jeszcze jedno :po kilkunastu próbach odpalenia systemu na różne sposoby zauważyłem że bardzo wolno ładuje się bios Sprzęt to dell vostro 1700 Proszę was o Pomoc Z gory Dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 (edytowane) Brak pliku hal.dll boot.ini lub jego uszkodzenie | pclive.pl Portal komputerowy - aktualności, newsy, poradniki i porady komputerowe, windows A jak nie da rady, to pozostaje kopia ważnych danych i format. Edytowane 20 Stycznia 2012 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bloom99 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 (edytowane) Niestety ale to nic nie pomaga , idąc za instrukcją w podanym od Ciebie linku to w trakcie wczytywania xpka z plytki powinien zostać uruchomiony Kreator Instalacji Systemu Windows ale jak juz pisalem wyskakuje coś takiego STOP: c0000221 Unknown Hard Error\SystemRoot\System32\ntdll.dll. i jestem dokladnie w tym samym miejscu:-( Edytowane 20 Stycznia 2012 przez bloom99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 Sprawdź pamięci RAM czy są sprawne. Np za pomocą memtest86+ lub goldmemory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bloom99 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 Cytat kfgz Napisano dziś, 18:05 Sprawdź pamięci RAM czy są sprawne. Np za pomocą memtest86+ lub goldmemory. pamięć ok bios sprawdzał 30 min i nie znalazł żadnego błędu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 (edytowane) Jesli to jest HP i sprawdzasz w biosie to odpuść sobie ten test..... miałem problemy z starszym HP i niby wsio ok a system niemożliwy do zainstalowania.... wymiana ramu i wszytko wrociło do normy. Edit: HP czy DELL jeden pies ... niestety bywa ten test zawodny.... Edytowane 22 Stycznia 2012 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bloom99 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 (edytowane) Cytat Kwazor Napisano dziś, 05:53 Jesli to jest HP i sprawdzasz w biosie to odpuść sobie ten test..... miałem problemy z starszym HP i niby wsio ok a system niemożliwy do zainstalowania.... wymiana ramu i wszytko wrociło do normy. przecież wyraźnie napisałem że to jest dell vostro ...znających się na rzeczy naprawdę PROSZĘ O ZAINTERESOWANIE I POMOC Klaus bloom99, podoba Ci się to forum? To naucz się je obsługiwać. Do cytatów używamy znaczników qnote a nie code Edytowane 21 Stycznia 2012 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 Dostałeś propozycję - sprawdź pamięci czymś innym niż test z biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bloom99 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 (edytowane) Właśnie skończyłem test pamięci memtestem-86 puszczonym z klucza usb i nic nie wykazało. Przeszedł test w 100% i 0 błędów znalezionych.Proszę o kolejne rady jak to ugryźć Edytowane 22 Stycznia 2012 przez bloom99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bloom99 Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2012 (edytowane) Dzisiaj włożyłem nowego Cruciala 64gb licząc na to że to wina starego dysku.Po uruchomieniu laptopa bios go wykrył i niby wszystko ok ale przy probie odpalenia systemu z cd wraca do punktu wyjścia czyli bluscreena z napisem STOP: c0000221 Unknown Hard Error\SystemRoot\System32\ntdll.dll Ponownie proszę o pomoc może ktoś już mal podobna sytuacje Edytowane 1 Lutego 2012 przez bloom99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...