Nefar Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 Ceny w sklepach to kosmos. Skladam sobie drugiego kompa i... Szukalem ladnej obudowy... sa nawet bardzo ladne ale zasilacze... to masakra. Albo straszne syfy albo cena to przeszlo 300 i nic specjalnego w nich nie ma tylko swieca (nie wiem po co) Znalazlem sobie w koncu bude ANTEC:SX1040BII Looknijcie na link i powiedzcie szczerze czy warto dac za takie cos niecale 400? http://www.antec-inc.com/support_productIn...hp?ProdID=02140 http://www.axiontech.com/product/images/1/...811/16811_M.jpg 400Wat i ladny design. Warto? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 400pln ,kurde,gdybym mial 400pln to bym sobie plyte glowna kupil a czy warto,to zalezy ile forsy sie ma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 jakjosc + ladny wyglad - jeli podoba ci sie ta buda to ja sadze ze warto - zadowolenie to podstawa sukcesu :) mnie sie tez podoba ale dla mnei za mala ja zbieram na czarnego dragona od chiefteca - 400zl za bude z zasilka 400W anteca to nei wygorowana cena (tak mi sie zdaje) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarmac_1 Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 Ceny w sklepach to kosmos. Skladam sobie drugiego kompa i... Szukalem ladnej obudowy... sa nawet bardzo ladne ale zasilacze... to masakra. Albo straszne syfy albo cena to przeszlo 300 i nic specjalnego w nich nie ma tylko swieca (nie wiem po co) Chcesz wiedziec po co? Looknij sobie np. na modded-kompz.prv.pl, albo do dzialu modyfikacje na tweak.pl :) Znalazlem sobie w koncu bude ANTEC:SX1040BII Looknijcie na link i powiedzcie szczerze czy warto dac za takie cos niecale 400? http://www.antec-inc.com/support_productIn...hp?ProdID=02140 http://www.axiontech.com/product/images/1/...811/16811_M.jpg 400Wat i ladny design. Warto? Tak jak juz ktos to powiedzial. Zalezy co kto lubi. Ja np. juz widze ladne okienko w tej budzie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nefar Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 Pewien madry czlowiek (rzeklbym autorytet w dziedzinie komputerow) powiedzial takie zdanie "Widziałem obudowy pomalowane sprayem, neonowe podświetlenie oraz przezroczyste boczne ścianki i do tej pory nie mogę przestać się śmiać! Nic dodać, nic ująć. " Cytat z tomshardware.pl http://www.tomshardware.pl/howto/20021102/...ability-04.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 na zasilaczu ne można za bardzo oszczędzać. mój konfig nie jest specjalnie napakowany więc firnowy zasilacz 250W wystarcza (poprzednio miałem codegena 300W ale sporo się polepszyło po wymianie). wszystkie zwisy, restarty w co najmniej 75% są spowodowane dziadowskim zasilaczem no-name (niby 400W ale tylko na naklejce). jak chu.owa zasiłka zjara ci płytę to też wyjdzie drożej niż to co chcesz kupić. za jakość czasem warto zapłacić ale bez przesady. ja nie dałbym więcej jak 200zł za zasilacz. ale jak masz kasę i R 9700/9800 i mocno @ proca to bierz mocny zasilacz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 Za jakosc trzeba placic. Jesli chcesz miec dobrze wykonana obudowe a przedewszystkim pozadny zailacz muszisz wydac...:(. Jak napisal przedmowca plyta, proc i inne sa drozsze niz zasilka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 ja tam proponuje obudowe z zasilka feel 300w mam taka i dzwiga wszystko razem z radkiem bez zwisow zadnych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 ...Znalazlem sobie w koncu bude ANTEC:SX1040BII Looknijcie na link i powiedzcie szczerze czy warto dac za takie cos niecale 400? ...400Wat i ladny design. Warto? a gdzie mozna za tyle dostac :?: a jaki zasilacz SL czy TruePower'ka :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nefar Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 Dostac mozna w kazdym zachodnim sklepie internetowym. Kosztuje niecale 100$ jesli doliczyc przesylke bedzie ze 120$ Ja akurat mam okazje kupic sobie bezposrednio w sklepie bo jade do hitlerowcow w przyszlym tygodniu wiec bez wiekszych problemsow powinienem dostac. Chyba ze bedzie jakis ladny chieftec. Zasilacz o ile dobrze wyczytalem SL 400. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 ...bo jade do hitlerowcow w przyszlym tygodniu... Facet nie rozpierdalaj/mnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nefar Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 ...bo jade do hitlerowcow w przyszlym tygodniu... Facet nie rozpierdalaj/mnie. Czegos nie rozumiesz? Czy moze masz jakies problemy? Nazywam jak chce i to moje swiete prawo. Jesli cos nie odpowiada zachowaj dla siebie. Troche kultury nie zaszkodzi. Nikogo nie obrazam. Takie maja korzenie a moze jestem w bledzie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 ...bo jade do hitlerowcow w przyszlym tygodniu... Facet nie rozpierdalaj/mnie. Czegos nie rozumiesz? Czy moze masz jakies problemy? Nikogo nie obrazam. Wydaje Ci sie. Obrazasz kazdego niemca, ktory nie pochwala dzialania Hitlera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 Znalazlem sobie w koncu bude ANTEC:SX1040BII Looknijcie na link i powiedzcie szczerze czy warto dac za takie cos niecale 400? http://www.antec-inc.com/support_productIn...hp?ProdID=02140 http://www.axiontech.com/product/images/1/...811/16811_M.jpg 400Wat i ladny design. Warto? Zdecydowanie warto. Ja mam bardzo podobny model - LINK Jestem z niej bardzo zadowolony. Ale nie kieruj sie tylko designem. Masz w srodku dobry zasilacz. Obudowa jest zrobiona z ciezkich, w miare grubych czesci ktore swietnie tlumia prace kompa. Sam bylem zdziwiony jak zrobilem upgrade do tego pc-case :wink: No i daja Ci dwa cichutkie wiatraczki z tylu 8) Latwe w montowaniu dyski... (dyskow NIE daja) Wszystko ladnie okablowane... I nawet filtr, ktory blokuje czesc dziadostwa, ktore chce sie dostac do srodka :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 a gdzie mozna za tyle dostac :?: a jaki zasilacz SL czy TruePower'ka :?: TruePower jest w Performace Plus... What is the difference between Performance II (SX) and Performance Plus (PLUS)? Performance Plus has the Truepower power supply while the Performance II has Solution Series power supply (See above for the difference between the two power supplies). Furthermore, the Performance Plus only comes in metallic gray like PLUS660AMG and PLUS1080AMG. PLUS1500B is an exception that is only in black. SX630II and SX835II both come in beige while the SX1040BII comes in black. tekst zaczerpniety z tego FAQa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 a pyt chciałem kupić chiefteca DA-01W myslicie że taki 360 ich da rade pociągnąć nowszy sprzęt bo antec jest troche drogi i nie pasuje mi te drzwiczki na panele 5.25 można sie ich pozbyć jesli tak to gdzie można dorwać taniej Antec SX 1040B II EC ATX niż 600zł i to chyba warto ze względu na zasilacz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 zawesze mozesz zrobic tak jak ja - zapytalem chiefteca czy sprzedaja budy bez zasilek i sprzedaja - nie stac mnie na bude z zasilka a mam moje FSP to styknie wiec sobie chyba po wakacjach fundne dragona bez zasilki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 napisałem do nich już :D ale szkoda jeszcze że nie ma DA-01W czarnego bo te kolorowe fajnie wyglądają Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 heh kwestia gustu ja optuje dalej za dragonem DA-01-BD :) - klapki nie zawsze sa praktyczne ale czasem ktos cos odemnie ssa w nocy z cdromu i teraz mam bude z zasowana scianka i dzieki temu cd staje sie prawie nieslyszalne :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nefar Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 Na nas niemcy mowia (polaczek - pijak - zlodziej). Buda wypasiona nie mialem okazji jeszcze jej zobaczyc na zywca. Dzieki za zdjecia. Teraz widze ze warto. Powiedz mi tylko jeszcze czy mocno szumi? U mnie komp wiekszosc czasu stoi bez bocznych scianek a to co mam teraz doprowadza mnie to szalu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 nie no, buda jest zawalista. taki full wypas że aż brak mi słów. tyle wentyli co dają to mało kto ma. pełne chłodzenie twardzieli iniesamowity przewiew w budzie. RE5PECT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 Stuff prezentuje sie ladnie... ale troche drogi... Napewno wart swojej ceny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 Jak ogladam te screeny to sie zastanawiam czym sie roznia tak dokladnie Antec od Chiefteca - bo mam wlasnie Chiefteca i w srodku jest dokladnie tak samo. Wychodzi jednak na to ze zasilacze sa inne i ewentualnie Antec dorzuca te wiatraczki a chieftec tylko te mocowania (nawiasem mowiac - spoko sprawa). Co do zasilacza to mam wlasnie 360W i dziala jak marzenie. Wczesniej mialem Codegena 300W i jak podlaczylem nowa karte graf (GF4Ti4800SE Gainwarda - bez podkrecania) to po 10 minutach grania w Unreala2 doszedl do mnie nieciekawy smrodek wlasnie z zasilacza. Zastanawia mnie dlaczego ludzie w wiekszosci przypadkow (nie zawsze) wywalaja kase na super karty, procesory, plyty itp a kupuja jakas tandetna obudowe za 130 zl ?? (oczywiscie z zasilaczem "300W') - te waty to pewnie tak jak w japonskich amplitunerach - z sieci ciagnie 280 a pisze dumnie 5*110 W hehehehe - pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 No ale zapomnialem o najwazniejszym - za taka kase (400 zl) to naprawde warto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 ... Zasilacz o ile dobrze wyczytalem SL 400. i tak IMO sie opalca - bo za niecale 400zl to u nas dostaniesz sam zasilacz SL400 a tak masz dodatkowo ladne "opakowanie" do tego zasilacza ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...