BuMeL Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2012 (edytowane) Na bezpłatnych kontach użytkowników popularnego serwisu Imageshack od kilku dni pojawia się krzykliwy komunikat informujący o wprowadzeniu ograniczeń ilości zdjęć możliwych do przechowywania. Od 1-go marca 2012 roku hosting pozwala na przechowywanie maksymalnie 500 zdjęć, jeśli zechcemy hostować więcej obrazków, będziemy musieli wykupić konto premium, które w zależności od opcji kosztuje miesięcznie 2$ (Premium Basic) lub 4$ (Premium Pro). Wszystko byłoby pięknie, gdyby nie fakt, że zmiany w regulaminie korzystania z serwisu nie zostały przedstawione dotychczasowym użytkownikom w formie elektronicznej, jedynie zostali Oni postawieni przed faktem dokonanym. Ok, ale co z użytkownikami, którzy przez wiele lat gromadzili internetowe albumy w serwisie Imageshack ? W dniu pierwszym marca 2012 roku utracą Oni najstarsze zdjęcia, na serwerach pozostanie jedynie 500 najnowszych. Trzeba przygotować się na utratę wszystkich zdjęć i obrazów wykorzystanych jakkolwiek w internecie, m.in. na forach i portalach społecznościowych. Czy to w porządku wobec użytkowników ? Na szczęście są jeszcze usługi alternatywne jak np. Photobucket, który integruje się z FB i póki co pozwala na przechowywanie zdjęć bez żadnych ograniczeń. Edytowane 11 Lutego 2012 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2012 Imageshack już dawno temu przestał być rozsądny i wygodny (kiedy zmienił generowanie linków i wyświetlanie zdjęć). Obecnie najlepszym rozwiązaniem dla fotografów jest flickr a dla zwykłych userów PhotoBucket (w zależności od wymagań, ich polityka hotlinków popularnych zdjęć jest nieco kłopotliwa) lub własne przestrzenie czyli SkyDrive, Dropbox, Box.net, CloudApp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2012 Ja nawet przestałem klikać w linki z Imageshacka, bo prawie nigdy to nie były linki do pełnych obrazków, a żeby podejrzeć powiększony obrazek pojawiała się dodatkowa karta z reklamą. Już od jakiegoś czasu korzystam naprzemiennie z Minusa i Imgura. Czasem SkyDrive i Dropbox. Ciekawe co będzie z plikami niezarejestrowanych użytkowników? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2012 Ja bardziej preferuje imgur.com, zero problemów no i wtyczka do FF. :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2012 (edytowane) imgur.com fajnie się prezentuje, ale: -obciął mi zdjęcie o 1px na bok -zmniejszył o 100kb -zgodnie z powyższym zabrał sporo na jakości oraz wyjałowił kolory Polecicie hosting który nie degraduje fot w ten sposób? Edytowane 12 Lutego 2012 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2012 Jeżeli nie uploadujesz 100 zdjęć dziennie to CloudApp (w darmowej wersji jest 10 plików/dzień). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2012 Na szybki upload czegoś - abload.de. Jak narazie zero problemów, szybko działa i nie zauważyłem degradacji jakości plików. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2012 Dzięki, sprawdziłem CloudApp i jako tako odpowiada (w połączeniu z FluffyApp). Minus też całkiem całkiem. No rzeczywiście i nie niszczą zdjęć co najważniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 Ja nawet przestałem klikać w linki z Imageshacka, bo prawie nigdy to nie były linki do pełnych obrazków... Jest na to sposób, skrypt > Show Just Image 3. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...