Skocz do zawartości
arthy

Socket 1155 i5 -2500k

Rekomendowane odpowiedzi

Mistrzowska odpowiedź :P

"żeby cały zestaw miał sens", wiadomo, że 256 GB ramu czy procesor 286 będą bez sensu, chodziło mi o proporcjonalne dobranie komponentu

peace

Bąbelku:

1. Budżet całkowity

2. Socket preferowany

3. Pewnie BF3 jako docelowa giera?

4. OC?

5. I pewnie więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bąbelku:

1. Budżet całkowity

2. Socket preferowany

3. Pewnie BF3 jako docelowa giera?

4. OC?

5. I pewnie więcej.

No wiec Panie Moderator pytanie jest proste jak but, a robicie z tego jakas mega rozkmine. Uscisle wiec: wokol czego bardziej szukac i7 2600K czy np. i3 2100 czy moze FX QUAD 4x3,8GHz, X6 1055T 6x2,8GHz, II X4 4x3,0 GHz - chodziło mi o konkretna odpowiedz tego typu wlasnie. Wiem, ze podanie wiekszej ilosci szegolow pomoglo by Wam mi pomoc, ale ja sie pytam tak ogolnie, a jak juz musze cos dodac to niech bedzie, ze do grania, bo to chyba wymaga sporej mocy przerobowej sprzetu.

Pewnie chodzi o zestaw procek + płyta.Może i3 2120 na h61.to ok. 750 PLN

Dzieki za odpowiedz, chociaz myslalem, ze troszke mocniejszy procesor bylby lepszy. Edytowane przez arthy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, wiem ze temat byl juz nie raz walkowany, ale dawno nikt o plytach nie pisal. Potrzebuje porady jaka plyte glowna kupic pod intela. Plyta ma byc przede wszystkim stabilna, dopiero w drugiej kolejnosci ewentualnie do krecenia. budzet najlepiej jak najmniejszy, ale moge za plyte dac do 800zł.

Polecono mi takie 2 plytki:

ASROCK Z68 Extreme4 Gen3

ASUS P8Z68-V PRO/GEN3

Ktora lepsza i dlaczego i czy do tych 800zł nie ma czegos lepszego

z gory dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi