rapper94pl Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 (edytowane) Witam Wczoraj kupiłem nowy monitor LG DM2350D-PZ 23calowy. Wcześniej miałem monitor CRT LG 19'calowy. Po przejściu na ten nowy mam wrażenie, że widze na ekranie ciemne paski w pionie i w poziomie mimo, że siedze w normalnej odległości od monitora. Widzę, że obraz w nowym monitorze jest gorszy od poprzednika mimo tak dużej rozdzielczości. Mam wrażenie jakbym miał jakąś folię na ekranie. Poniżej zamieszczam zdjęcia jak to wygląda. Zdjęcia (co prawda) z bliska... chyba każdy monitor tak ma. Z normalnej odległości zdjęcia nie robiłem bo kamera tego nie widzi (kiepski aparat). Nie wiem czy to jest wina monitora czy po prostu muszę się przyzwyczaić, że tak po prostu ma być i to jest tylko moje głupie zwidzenie. Co robić? Zdjęcie na zielonym tle: ekran1 - IMG-UP.net - Your Free Image Hoster ekran2 - IMG-UP.net - Your Free Image Hoster Tak to mniej więcej wygląda (trochę zwiększyłem intensywność koloru, żeby było dobrze widać): efekt - IMG-UP.net - Your Free Image Hoster Edytowane 23 Lutego 2012 przez rapper94pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 (edytowane) Daj do niego link ze specyfikacją, bo na google go coś nie widać... Stawiam na dużą plamkę, albo duże przerwy pomiędzy poszczególnymi pikselami... btw częstotliwość odświeżania przestawiłeś? LCD raczej nie podoła na 100 hz, a wiele osób tyle ustawia dla crt. Edytowane 23 Lutego 2012 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 Witam Wczoraj kupiłem nowy monitor LG DM235D-PZ 23calowy. Wcześniej miałem monitor CRT LG 19'calowy. Po przejściu na ten nowy mam wrażenie, że widze na ekranie ciemne paski w pionie i w poziomie mimo, że siedze w normalnej odległości od monitora. Widzę, że obraz w nowym monitorze jest gorszy od poprzednika mimo tak dużej rozdzielczości. Mam wrażenie jakbym miał jakąś folię na ekranie. Poniżej zamieszczam zdjęcia jak to wygląda. Zdjęcia (co prawda) z bliska... chyba każdy monitor tak ma. Z normalnej odległości zdjęcia nie robiłem bo kamera tego nie widzi (kiepski aparat). Nie wiem czy to jest wina monitora czy po prostu muszę się przyzwyczaić, że tak po prostu ma być i to jest tylko moje głupie zwidzenie. Co robić? Zdjęcie na zielonym tle: ekran1 - IMG-UP.net - Your Free Image Hoster ekran2 - IMG-UP.net - Your Free Image Hoster Tak to mniej więcej wygląda (trochę zwiększyłem intensywność koloru, żeby było dobrze widać): efekt - IMG-UP.net - Your Free Image Hoster Piksele zwykłe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapper94pl Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 Daj do niego link ze specyfikacją, bo na google go coś nie widać... Stawiam na dużą plamkę, albo duże przerwy pomiędzy poszczególnymi pikselami... btw częstotliwość odświeżania przestawiłeś? LCD raczej nie podoła na 100 hz, a wiele osób tyle ustawia dla crt. LG DM2350D-PZ, źle napisałem na początku. Częstotliwość mam 60hz to jest jedyna opcja w full hd. Ten monitor jest LEDowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 (edytowane) LG DM2350D-PZ, źle napisałem na początku. Częstotliwość mam 60hz to jest jedyna opcja w full hd. Ten monitor jest LEDowy Wyjdę na upierdliwego czepialskiego, ale trudno. ;) To jest monitor LCD na matrycy typu TN z podświetleniem LEDowym. Gdyby był to monitor LED'owy (jak nowy prototyp SONY Crystal LED ... tyle że oczywiście w monitorowych rozmiarach) to bym go dawno kupił, bo to dopiero będzie nowa jakość, którą można przyrównać do OLED ;) Edytowane 24 Lutego 2012 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Wyjdę na upierdliwego czepialskiego, ale trudno. ;) To jest monitor LCD na matrycy typu TN z podświetleniem LEDowym. Gdyby był to monitor LED'owy (jak nowy prototyp SONY Crystal LED ... tyle że oczywiście w monitorowych rozmiarach) to bym go dawno kupił, bo to dopiero będzie nowa jakość, którą można przyrównać do OLED ;) Czepialski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 A podlączyłeś monitor poprzez kabel DVI czy d-sub bo to robi sporą różnice w obrazie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapper94pl Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2012 A podlączyłeś monitor poprzez kabel DVI czy d-sub bo to robi sporą różnice w obrazie. Przez kabel d-sub. Bo w sumie innego nie było w zestawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2012 FullHD na d-sub nie może wyglądać dobrze. Podepnij za pomocą dvi albo hdmi i wtedy się okaże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapper94pl Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2012 FullHD na d-sub nie może wyglądać dobrze. Podepnij za pomocą dvi albo hdmi i wtedy się okaże. Kupiłem kabeł HDMI-DVI ( nie mam wejścia hdmi w karcie graf )i nie widzę praktycznie różnicy, efekt dalej jest ten sam :/ Monitor wymieniłem też na nowy i jest to samo. Nic raczej się z tym nie zrobi, obraz będzie dalej przefiltrowany przez te poziome linie, jakoś to przeżyję chyba ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...