elomelo Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2012 Hej. Sprzęt jak w podpisie. 'Wożę się' z zamiarem zmiany platformy w ciągu najbliższych dni ale są za i przeciw: za: - nie opłaca się kupować już DDR2 - jakbym pogonił teraz Q6600+Asusa P5B+2x1GB RAMu DDR2 MOŻE dostałbym koło 400zł, po wprowadzeniu nowych proców Intela w kwietniu spadną ceny Sandy Bridge i automatycznie stare graty też pojadą w dół przeciw: - gram sporadycznie w kilka gier, które wpadnie mi w oko (chciałbym pomłucić w Skyrima i odświeżyć Wiedżmina) - na początku kwietnia pojawią się nowe procki Intela, ceny obecnych spadną pewnie NA PEWNO zmienię obudowę (na Fractal Design Arc Midi), bo obecnie mam 10 letnią (!!!) obudowę po starym Compaq ;) i myślałem o dołożeniu do obecnej konfiguracji SSD 128GB (Crucial M4 bądź Samsung 830). Myślałem także o i2500K, ASRocku P67 Pro3 B3, 2x4GB RAMu, 8800GT by zostało, bo kupując do tego obudowę FB Arc i SSD trochę bym się wykosztował a mocno mi to nie na rękę. ;) Jak uważacie - kupować teraz wszystko czy tylko obudowę (ewentualnie z SSD) i czekać na 'rozwój zdarzeń' ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2012 IMO nie warto nic wymieniać. Twój obecny sprzęt da rade w skyrima i wieśka ;p przy odrobinie szczęscia możesz wymienić 8800 na HD4850/70 na ddr5 bez dopłaty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2012 Nie ma co czekać. Masz kase, kupuj... Różnie bywa, a to powódź, a to bankructwo ...cen nie przewidzisz. A czy stanieją SB? Może się okaże żę IB będzie porostu droższe. :wink: 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2012 Jak nie ma ciśnienia na zmiany to można poczekać, tylko to może się przeciągać w nieskończoność, ale sens przejścia z s775 na s1155 jest jak najbardziej słuszny i sensowny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siebek Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2012 Jak obliczyłeś cały komplet za 400zł? Sam Q6600 chodzi powyżej 300 ;) No chyba, że masz procka który bardzo kiepsko się kręci. Tak jak kolega wyżej pisał - jak Ci się nie spieszy to nie ma chyba sensu na razie zmieniać. Co najwyżej możesz podkręcić tego Q6600, kupić lepszą grafikę, którą za te kilka miesięcy będziesz mógł użyć z i5 2500k i żadna gra nie powinna się opierać. Też się ostatnio noszę ze zmianą na 1155, tyle że mnie łatwiej podjąć decyzję ze względu na kiepskiego e5200 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2012 No niech wezmę 350zł za Q6600 (ja go kręciłem na 3GHz, wyżej nie próbowałem), za płytę Asus P5B i 2x1GB DDR2 Patriot jak dostanę 50zł to będzie dobrze, więc jak nic wychodzi 400zł ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2012 stówę za płytę i 50zł za pamięci. Są jeszcze hojni ludzie na alle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...