Skocz do zawartości
Ghazi

Oszukać stacjonarny DVD

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam stacjonarny odtwarzacz DVD. który nie czyta płyt cd-r(w) :( Płytkę SVCD, którą sam wypaliłem dość długo męczył, ale w końcu wypluł. Czy jest jakis progs, który jest w stanie tak oszukać DVD, zeby "myslał" ze CD jest orginalny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam stacjonarny odtwarzacz DVD. który nie czyta płyt cd-r(w) :( Płytkę SVCD, którą sam wypaliłem dość długo męczył, ale w końcu wypluł. Czy jest jakis progs, który jest w stanie tak oszukać DVD, zeby "myslał" ze CD jest orginalny?

Wątpię by to była kwestia sprawdzania czy CD jest oryginalny - przecież możesz nagrywać własne filmy w tym formacie. Prawdopodobnie o ile wszystko dobrze wypaliłeś, to ma on kłopot z jakością nośnika (może spróbuj inny, inna prędkość itp.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wątpię by to była kwestia sprawdzania czy CD jest oryginalny (...)

Jest to możliwe - koleżanka ma odtwarzacz DVD Panasonica (nie pamiętam modelu) który nie czyta żadnych CDR i CDRW, tylko tłoczone.
To znaczy, że czyta tylko tłoczone - a nie że sprawdza, czy nagranie to oryginał ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wątpię by to była kwestia sprawdzania czy CD jest oryginalny - przecież możesz nagrywać własne filmy w tym formacie. Prawdopodobnie o ile wszystko dobrze wypaliłeś, to ma on kłopot z jakością nośnika (może spróbuj inny, inna prędkość itp.)
Dokladnie. Nagraj wolniej. np 4x. powinno dzialac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W instrukcji mam napisane, że:

1. Nie odczytuje płyt CDR, CDRW

2. Obsługuje DVD-Video, CD-Audio, SVCD, VCD

Właśnie - jezeli czyta tylko tłoczone (tak wynika z instrukcji), to ten wolniejszy zapis, zmiana CD, coś da? Nie wiem w jaki sposób DVD rozpoznaje, czy cd jest tłoczony, czy wypalany chałupniczą metodą. Według mnie, trzeba nagrać płytę tak, żeby myslał, ze jest tłoczona. Tylko JAK?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli nie obsługuje CDR, CDRW to nic nie zrobisz, to jest dokładnie taka sama systuacja jak ze starszymi odtwarzaczami audio które nie czytają CDRW. NIE da sie oszukać odtwarzacza że płyta jest tłoczona. Napęd potrafi rozpoznać płytę tłoczoną a nagrywanej już nie musi bo zapisana jest ona już w nieco inny sposób( w zasasdzie płyta tłoczona różni się od CDR)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

posiadam panasa A-360 -zajebicho odtwarzac ale tez nie czyta cdr-cdrw a co najgorsze nie czyta spawanych dvd-r

taki jego urok-i nic nie zrobisz choc.. kumpel ma identiko co ja i wysiadł mu laser-na gwarancji wymienili na nowy i czyta wszystko co do niego włozysz(nawet gazety-hehhe)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest strasznie wkur#$%^jace mam dvd sonego drugi model od góry +kupa kasy 2 lata temu i zonk tylko tłoczone ....ale słszałem od kumpla ze swoje dvd przerobił ale po takiej akcj czyta tylko wypalane rzecz polega na zrobieniu obejscia sygnału w jednym z filtrów czegoś tam ale to i tak nie zawsze działa nalezy sobie kupic nowy szprzet aby wszystko czytał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś czas temu kilku najbardziej znanych producentów sprzętu audio-video wypowiedziało "wojnę" piratom. Wykorzystali oni wszystkie mozliwe sposoby (specjalnie kalibrowane czytniki lub specjalne ukąłdy elekroniczne) aby ich urządzenia (dvd , wieże z czytnikami CD lub DVD , cd-playery) nie czytały wogóle płyt cdr i cdrw ...

Niestety po kilkunastu miesiącach tej walki firmy zrezygnowały gdyż dalsza walka z "wiatrakami" nie miała sensu (istaniał przecież konkurencja a ona nie blokowała odczytu płyt cdr i cdrw ...)

Niestety osoby które kupiły w tamtym czasie takie urządzenia i nie sprawdziły odrazu zgodności sprzętu pod względem odczytu płyt cdr i cdrw mają pecha ...

Myślę że wyjściem była by wymiana całego napędu czytnika lub w innym wypadku obejście zabezpieczeń. Ale wątpie aby było to opłacalne ...

:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W instrukcji mam napisane, że:

1. Nie odczytuje płyt CDR, CDRW

2. Obsługuje DVD-Video, CD-Audio, SVCD, VCD

Właśnie - jezeli czyta tylko tłoczone (tak wynika z instrukcji), to ten wolniejszy zapis, zmiana CD, coś da? Nie wiem w jaki sposób DVD rozpoznaje, czy cd jest tłoczony, czy wypalany chałupniczą metodą. Według mnie, trzeba nagrać płytę tak, żeby myslał, ze jest tłoczona. Tylko JAK?!

Nic to nie da. Masz napisane wyraznie, ze nie czyta CD-R/RW, wiec o co Ci chodzi. :)? :?: :!: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi mi o to, żeby tak nagrać CDR zeby nie była jak CDR (sic!!!!) :|. Bardziej po ludzku: o sopsób, w jaki można nagrać CD, aby taki odtwarzacz normalnie ją odczytywał - ale jak widać sie nie da.

NIE DA SIE ! Płyta tłoczona jest inna niż CDR. NA CDR są sektory których na tłoczonych nie ma i nie ma sposobu aby nagrać tak płyte aby odtwarzacz myślał że jest tłoczona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...