Mihau99 Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2012 Witam! Zbieram się za kupno dysku SSD, wybór padł na OCZ Vertex 4 64 gb za 330 zł. Sprzedawca zaproponował mi do wyboru jeszcze OCZ Agility 3 128 gb w cenie 380 zł. Wiadome, że Vertex 4 jest wydajniejszy i nowszy ale zastanawiam się czy to wykorzystam, ponieważ na dysku będzie postawiony system i przeznaczony będzie do codziennej pracy. Zastanawiam się czy nie wziąć Agility 3 ze względu na większą pojemność, którą bym wykorzystał np. na instalacje gier. Proszę o rade, ponieważ nie jestem w temacie co do dysków SSD a słyszałem, że były jakieś problemy z kontrolerem SandForce, który jest w Agility. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quo Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2012 Witam! Zbieram się za kupno dysku SSD, wybór padł na OCZ Vertex 4 64 gb za 330 zł. Sprzedawca zaproponował mi do wyboru jeszcze OCZ Agility 3 128 gb w cenie 380 zł. Wiadome, że Vertex 4 jest wydajniejszy i nowszy ale zastanawiam się czy to wykorzystam, ponieważ na dysku będzie postawiony system i przeznaczony będzie do codziennej pracy. Zastanawiam się czy nie wziąć Agility 3 ze względu na większą pojemność, którą bym wykorzystał np. na instalacje gier. Proszę o rade, ponieważ nie jestem w temacie co do dysków SSD a słyszałem, że były jakieś problemy z kontrolerem SandForce, który jest w Agility. od Agility trzymaj się z daleka na Vertexa 4 niektóre osoby narzekają ( nie interesowałem się sprawą więc nic konkretnego nie jestem w stanie powiedzieć ) najbezpieczniej jest kupić samsunga 830 lub cruciala m4, to sprawdzone i bezproblemowe dyski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2012 W tej cenie masz jeszcze Intel 330 128GB! J.w. od Agility 3 trzymaj sie na dłuuugi dystans. http://forum.purepc.pl/topic/270332-wszystko-o-ssd-faq-1-strona/#entry3045725 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wroner Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2012 No ale nikt sensownego na vertexa nie mowi, bo poprzedniki to byly mega faile to na vertexie4 tez sie wiesza psy. Wg tych danych % awaryjnosci wcale nie wypadaja gorzej od topki.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2012 Ale jaki jest sens kupować w tej cenie Vertexa 4, jak również 64GB Plextor M5S jest już za 264zł? A za 380zł to lepiej kupić coś porządnego, lepszej jakości, szybkości i pewniejszego zamiast Agility. W podanym linku jest wiele bardzo dobrych dysków w zbliżonej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mihau99 Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2012 Wybór padł na OCZ Vertex 4 128 gb w cenie 427 zł. Zastanawiałem się jeszcze nad Samsungiem 830 128g ale był o 100 zł droższy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tonyxxl Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2012 powinieneś być zadowolony, mam taki sam dysk od miesiąca i nie zauważyłem najmniejszego problemu z nim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2012 Wybór padł na OCZ Vertex 4 128 gb w cenie 427 zł. Zastanawiałem się jeszcze nad Samsungiem 830 128g ale był o 100 zł droższy. To gdzie tak drogo? Samsung jest za 429zł do kupienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mihau99 Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2012 agito.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...