Skocz do zawartości
LuKe

Powalajaca jakosc dzwieku za 30zl

Rekomendowane odpowiedzi

Witojcie

musze sie pochwalic moim nowym nabytkiem z allegro, dokladnie glosnikow Medion za 30zl!

http://allegro.pl/imagic-m4-ufo-glosniki-zasilane-usb-neo-nowe-i2612673212.html

glosniczki mialy byc dla starszej do skypa ale jak uslyszalem...... ten piekny, soczysty, wyrazny dzwiek - skonfiskowalem sobie je, a wywalilem z pokoju kolumny JBL

glosniki graja super, nie ma oczywiscie basu i sasiadow nimi niepowkurzasz ale nie o to w nich chodzi

ten dzwiek mmmm cud, miod, malinka :)

jakosc dzwieku tych pierdziawek przypomina mi ten z glosnikow jakie mialem dawniej z-5500 tyle ze one kosztowaly 1300zl a tu sa za 30zl, hihi

• Upvote 1
  • Downvote 6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie obrażając Twojej osoby ograniczę się do stwierdzenia że w końcu trafiłeś na sprzęt na miarę swojego słuchu skoro gniot za 30 pln ma dzwięk przypominający Z-5500. Oba zapewne na niesamowicie zgranej próbce we FLAC + żródło dźwięku o wartości średniej krajowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie obrażając Twojej osoby ograniczę się do stwierdzenia że w końcu trafiłeś na sprzęt na miarę swojego słuchu skoro gniot za 30 pln ma dzwięk przypominający Z-5500. Oba zapewne na niesamowicie zgranej próbce we FLAC + żródło dźwięku o wartości średniej krajowej.

o co ci chodzi?

na x-fi extreme music -

FLAC czy mp3 w 192 czy 320, co za roznica dla mnie to samo

ja tylko pisze ze glosniki graja bardzo przyzwoicie, sa odskocznia od łupiacych kolumn ktore ledwo rozkrece i trzesa cala hata

Edytowane przez LuKe
  • Downvote 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak ja tak na serio...

na JBL e30 i subie e150 + azur 340a no i zrodlo x-fi, tez zadnej roznicy nie slysze miedzy mp3 192 czy 320 no bo jak mam slyszec jak to to samo, co do FLAC a dobrej jakosci mp3 no ciezko ciezko by bylo ... roznica jaka roznica?

na sennheiser HD 515 tez roznicy nie slysze

• Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, bardzo zaintrygował mnie twój temat,

http://allegro.pl/imagic-odysey-glosniki-10w-rms-mega-wyprzedaz-i2649063024.html

Podobne przetworniki do Twoich. Czy mógłbyś je rozkręcić i zrobić zdjęcia.

Chcę zbudować na tym KD, zastanawiam się czy da radę nagłośnić 20m^2.

Wszak na aukcji pisze :

Rewelacyjnie sprawdzają się w podroży czy na małej imprezie

Możesz mi powiedzieć jak z niskimi tonami? Nie ma wcale, czy może choć troszke?

~~~~~~~~

A tak poważnie pewnie brat/pies/kot zalogował mu się na konto^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale naprawde tez sie dziwilem ale dzwiek z tych pierdziawek naprawde jest przyjemny , wyraznie slychac vokalik, haj hity, no basu ni ma no ale to maja byc glosniczki do zacisza domowego

oo te fajnie wygladaja

http://allegro.pl/a4tech-2-0-s60-usb-dwudrozne-do-laptopa-super-i2593081507.html

Edytowane przez LuKe
  • Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w przedziale cenowym do 30zł proponuje starą szafę rozebrać, pozbierać na śmietniku głośników z telewizorów (albo na allegro znaleźć odpowiednią ofertę) i samemu złożyć kolumny. Newralgicznym punktem może być wzmacniacz. Dla przykładu :

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/251689_346650478762054_1551357279_n.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi