Tom.O Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Udało mi się dzisiaj odblokować mnożnik w Athlonie XP tylko że mam odnośnie tego pytania: 1)dlaczego mam tylko pełne mnożniki (6,7,8,9....) a nie mam połówek (9,5...) ?? 2)Dlaczego nawet jak nastawie mnożnik 13 to maxymalnie pokazuje 12 i taki jest właśnie zegar ?? Coś jeszcze trzeba zamalować poza mostkami L1 ? Na 100% mostki nie zwierają się ze sobą i w 99% są dobrze ze sobą połączone, zresztą jeżeli któryś byłby źle to by nie dało się regulować mnożnika... Płyta EPOX 8KHA+, XP1700+ reszta nieważna... Proszę o pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 sprobuj zuaktualizowac bios. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Ale co mi da aktualizacja Biosu jeżeli nawet jak nastawie połówke to mam pełną wartość zaokrągloną w góre 11,5=12.... To nie jest problem Biosu.. Według tego co mówisz to nie powinien u mnie działać Athlon XP 1600+ bo w nim jest mnożnik 10,5.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 To jest prawie napewno IMHO problem biosu, zmien go na jakis wyprobowany, podobno 23,14 dobrze dziala - ale glowy nie dam bo ja zadnego nei testowalem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 Hmm , nie wiem czy to cos pomoze ,ale ja mialem taki problem jak mnoznik nie byl do konca dobrze odblokowany :-[ ,polowki chodzili a calki (huehueh) nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 Załadowałem Bios 23.14 i połówki nadal nie działają, jedynie jak nastawie 13x to wtedy jest 12,5. Mam jeszcze pytanie jeżeli chcę wgrać najnowszy bios który składa się tylko z pliku "8khi2529.bin" to co muszę zrobić by poskutkowała metoda ALT+F2 ?? bo wyskakuje komunikat "file not found" ? Czy warto zmieniać 23.14 na 25.29 ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 tu masz fajny link jak zamalowac mostki w XP: http://www.ocinside.de/index_e.html?/html/...p_painting.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 Udało mi się dzisiaj odblokować mnożnik w Athlonie XP tylko że mam odnośnie tego pytania: 1)dlaczego mam tylko pełne mnożniki (6,7,8,9....) a nie mam połówek (9,5...) ?? 2)Dlaczego nawet jak nastawie mnożnik 13 to maxymalnie pokazuje 12 i taki jest właśnie zegar ?? Coś jeszcze trzeba zamalować poza mostkami L1 ? Na 100% mostki nie zwierają się ze sobą i w 99% są dobrze ze sobą połączone, zresztą jeżeli któryś byłby źle to by nie dało się regulować mnożnika... Płyta EPOX 8KHA+, XP1700+ reszta nieważna... Proszę o pomoc. Na 99 % masz żle zamalowane mostki.U mnie tak było jak źle zamalowałem i połówki nie działały. Więc spróbuj jeszcze raz zamalować.Jak systuacja się powtórzy to niestety nic nei poradzę :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...