tyszek21432 Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 Cześć, chciałbym kupić drugi dysk do laptopa lenovo y580. Założony mam dysk ssd samsung 830 128gb i teraz kupiłem kieszeń hdd w miejsce dvd. Ten oryginalny dysk od lenovo nadaje się do wyrzucenia, prędkości tragiczne i strasznie głośny.. Wobec tego szukam jakiegoś innego. Nie mam konkretnych wymagań co do pojemności czy do innych bajerów. Szukam raczej dysku w miarę ciche, mało awaryjnego i szybkiego (ideału? :D). Myślę o wd black, tylko nie wiem którą wersje pojemnościową wybrać i którą serię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 Black nie sa ciche bo sa zaprojektowane głónie do szybkości. Lepiej Blue, albo Seagate Momentus 7200 które sa i szybkie i ciche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 Ja bym na Twoim miejscu wziął WD Scorpio Blue 1TB. A czy przypadkiem w Twoim y580 nie ma złącza msata do dysku SSD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyszek21432 Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 Jest, ale wolałem kupić zwykły ssd i wrzucić hdd w miejsce dvd. Standardowy hdd w tym miejscu strasznie się grzeje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...