Skocz do zawartości
Kilian

FD Midi Arc na żywo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panie i Panów,

Interesuje mnie obudowa Fractal Design Arc Midi. Przeglądając konkurencyjne forum natknąłem się na wątek, w którym pokazano pofalowany, wybrzuszony top obudowy. Kyle z naszego forum pisał, że u niego top jest równy i pod naciskiem, jeśli dobrze pamiętam, nie ugina się. W związku z powyższym pytanie do tych, którzy widzieli ją na żywo - czy top był równy gładki, czy też pofalowany, wybrzuszony. Nie ukrywam, że obudowa ta podoba mi się, ale wydać prawie 400 zł, by móc patrzeć na krzywy top to trochę porażka. Przynajmniej dla mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech, narzekania niektórych ludzi są zupełnie nieuzasadnione ponieważ nawet jeśli taki top minimalnie "faluje" to absolutnie nie ma wplywu na solidność i funkcjonalność tej obudowy ;) No chyba, że ktoś planuje siadać na obudowie i waży ty 100 kg ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodzi mi o to czy pod naciskiem faluje, lecz czy jest wygięty, wybrzuszony top. Jestem pedancikiem i mi takie coś by przeszkadzało. Zobaczymy czy nowa wersja będzie lepsza. Jeśli nie to zostanie mi Corsair 500R - ale tam brakuje filtrów kurzowych i jest mniej miejsca za tacką. Dołączona grafika

A wydawać ponad 600 zł za obudowę nie uśmiecha mi się (Obsidian 650D).

Edytowane przez Kilian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tfu to jest wątek o Mini. Ja mam Midi z 2011

Interesuje mnie obudowa Fractal Design Arc Midi.

O ludzie!Dołączona grafika W tytule zamiast Arc Midi wpisałem Mini Arc. Orgiusz, dzięki Tobie zauważyłem błąd. Proszę o poprawienie tytułu na właściwy, to jest Arc Midi. Edytowane przez Kilian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może w zależności od daty produkcji (więc też poniekąd data zakupu coś powie), można trafić na wersję nowszą (równą) lub starszą (pofałdowaną). Moja jak autor tematu wspomniał jest na górze równa ... ja dodam że praktycznie doskonale równa, a kupiłem ją na początku 2013 roku.

Swoją drogą robiłem testy chłodzenia tej budy z jednym wentylatorem z tych zainstalowanych fabrycznie 140mm ... kiedy wentylator jest na górze, a chłodzenie procesora typu "tower" (Fortis) jest skierowane w górę (oba wirniki, czyli z fortis i budy dmuchają w górę) to temperatura CPU jest kilka stopni wyższa, niż kiedy wentylator budy jest z tyłu, a fortis jest skierowany klasycznie w tył. ... a sądziłem że będzie odwrotnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi