dr_Misiek Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 Witam! Jestem w przeddzień przedłużenia umowy z moim operatorem i z listy zaproponowanych telefonów wybrałem kilka pozycji które mnie zainteresowały. Będzie to mój pierwszy smart fon i prosiłbym o pomoc w wyborze. Główne zastosowanie to: prowadzenie rozmów telefonicznych + wysyłanie sms, czasami słuchanie muzyki przez słuchawki. Głównie zależy mi na dobrym wyświetlaczu, płynności i szybkości działania urządzenia i wytrzymałej obudowie. Nie zamierzam na nim grać w gry ani oglądać filmów. Poniżej przedstawiam listę telefonów które mam w ofercie: - SONY Xperia J - SONY Xperia Miro - SONY Xperia P - SONY Xperia Tipo - HTC Desire X - SAMSUNG Galaxy Ace 2 (I8160) - SAMSUNG GALAXY mini 2 (S6500) - SAMSUNG Galaxy S Advance (I907OP) - SAMSUNG Galaxy Y (S5360) - NOKIA Lumia 800 Z góry dziękuję za pomoc :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CrisPL Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Z telefonów z androidem najlepszy będzie S Advance Natomiast według twoich zastosowań Lumia 800 się sprawdzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Desire X. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floppek Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Lumia800, szybko działa do tego win phone, który wygląda i działa bardzo dobrze na telefonach. Dotego ta lumia jest bardzo ładna ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 (edytowane) Widzę, że (najprawdopodobniej) wybierasz w T-Mobile. Mam dokładnie ten sam zestaw do wyboru (oprócz S Advance). Też korzystam z telefonu w podobny sposób do Ciebie i wymagam tych samych rzeczy ale jednak uniwersalność Androida i mnogość aplikacji w google aps kieruje mnie w stronę właśnie tegoż systemu. Ja wybieram HTC Desire X, a Lumia800 też mnie korciła ale sprawdziłem dostępność aplikacji i zrezygnowałem :/ W przypadku DesireX na uwagę zasługuje fakt, że to dwu rdzeniowy smartfon, z większą ilością ramu i ma możliwość powiększenia pojemności za pomocą microSD - to są przewagi nad Limią800. A gwoździem do trumny Lumii800 jest brak możliwości wymiany baterii (tylko serwis - nie pytaj ile to kosztuje). Edytowane 25 Marca 2013 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Z tą baterią to bym nie przesadzał, że jest to problem, bo nie jeden telefon przewinął mi się przez ręce i nigdy baterii nie zmieniałem 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Można już w WP wrzucać pliki po podłączeniu telefonu do byle jakiego PC? Chodzi mi o tryb pamięci masowej. Czy dalej się trzeba bawić z softem M$? Posted via Tapatalk @ Evo 3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Ponoc w WP 8.0 juz mozna. W 7.8 tez niby jest jakis trick nieoficjalny, ale nie zgłębiałem tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Można już w WP wrzucać pliki po podłączeniu telefonu do byle jakiego PC? Chodzi mi o tryb pamięci masowej. Czy dalej się trzeba bawić z softem M$?Nie wiem o jaki soft chodzi, ale lumia 620 podpięta do stacjonarki z siódemką chodzi jak pamięć masowa :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XPX_pl Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2013 (edytowane) Najlepszy z wyżej podanych będzie Galaxy S Advance i nie chodzi tylko podzespoły. Takze wyświetlacz czy jakość zdjęć,nagrywania filmów będzie na wyższym poziomie niż chociazby w HTC Desire X. MInusem jest starszy Android 2.3,ale można się do niego przyzwyczaić. Edytowane 29 Kwietnia 2013 przez XPX_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2013 ja tam lyknalem HTC Desire X 4.1.1 juz oficjalnie przez HTC wspierane 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudy 102 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2013 (edytowane) Z Lumią 800 na pewno będzie problem z dostępnością. Też miałem ją na oku (wbrew pozorom win phone nie taki zły ) ale okazało się że do końca kwietnia na pewno jej w t-mobile brak, a na pytanie kiedy znów będzie do wzięcia, konsultanci odpowiadali, że nie wiadomo, czy i w ogóle będzie Musiałem zmienić swój wybór, uparłem się na windows phone i wylądowałem z HTC 8s i nie żałuję. Jedyne dwa minusy: [*]512MB RAM - ale to taki raczej mała, na siłę szukana wada; [*]drugi zdecydowanie poważniejszy - 4GB pamięci wewnętrznej (na aplikacje i pliki systemu), to trochę mało. Zwłaszcza, że połowę zajmuje ww winows a nie ma możliwości instalacji aplikacji na kartę pamięci. Ale poza tym jestem baaardzo zadowolony po przesiadce z Samsunga Wave 533. Edytowane 29 Kwietnia 2013 przez rudy 102 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floppek Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Ostatnio przyjrzałem sie LG L9 i spodobał mi się ten model, może ze wzgledu na cenę i całkiem spore rozmiary :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Ostatnio przyjrzałem sie LG L9 i spodobał mi się ten model, może ze wzgledu na cenę i całkiem spore rozmiary I sprawia wrazenie plastikowej tandety - tak jak lubie firmę LG tak szybko ten telefon sprzedałem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2013 Ale poza tym jestem baaardzo zadowolony po przesiadce z Samsunga Wave 533. Wymień obojętnie na co chcesz, a po Wave533 będziesz zawsze zadowolony ;) Z tą pamięcią faktycznie ból. Jeden film HD i koniec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...