Skocz do zawartości
RocketDragon

Zestaw za 8000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od jakiegoś czasu juz planuje zakup komputera. Jednak boje się kupować gotowej jednostki ponieważ już dwie takie kupiłem w sklepach komputerowych i obie nadają się na dolniczke do kwiatków...

Chciałbym was prosić o polecenie sklepu internetowego z gotowym pełnym zestawem monitor+mysz+klaw+jednostka ewentualnie podkładka. Dodam jeszcze że zależy mi na:

1.Sprzęcie do gier MMO i Single player. Z jedną Kartą graficzną 4GB [w przyszłosci planuje rozbudowanie SLI] i OC.
2.Monitor Panoramiczny 29 cali z roździelczością 2560x1900
3.Upatrzyłem sobie Klawiature, Mysz: Roccat Isku + Roccat Kone i miło by było gdybym dostał je w proponowanym sklepie razem z całą resztą. Ewentualnie reflektuje na inne gamingowe akcesoria nie oniecznie tej firmy.

Dodam jeszcze że mógł bym ewentualnie dodać pare złotych więcej, bo mam oszczędnosci. Ale reszte pieniążków zaplanowałęm na remont swojego pokoju, i zależy mi bardzo aby się zmieścić w tej cenie. Jeśli jest to mżliwe.

Edytowane przez RocketDragon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może coś takiego :

CPU : I5 4670K - 899 zł 

Chłodzenie CPU : Zalman CNPS14X - 155 zł 

MB : MSI Z87-G45 Gaming - 549 zł 

RAM : 2x 8GB Crucial BallistiX 1600 MHz - 466 zł 

VGA : Gigabyte GeForce GTX 780 OC WF3 - 2 478 zł 

SSD : Plextor M5 Pro 256GB - 895 zł 

HDD : Seagate Baracuda 1TB SATA III - 239 zł 

DVD-RW : Samsung SH-224DB - 57 zł 

Buda : Zalman Z9 - 189 zł 

PSU : SPC Deus M1 650W - 272 zł 

Monitor : Dell U2913WM - 1 988 zł 

Razem : 8 187 zł , cena z morele.net .

W zestawie masz wydajny procesor z 4 rdzeniami , dobrą i markową płytę główna , 16GB ramu , potężną kartę graficzną z 3GB VRAM ( więcej nie

potrzeba ) , szybki i pojemny SSD , pojemny HDD 1TB , markowa obudowa i mocny , modularny zasilacz . 

Gdyby zrezygnować z jednej kości ram i zamiast wersji M5 Pro wstawić tańszego M5S albo wstawić wersję 128GB to da się zejść poniżej 8 k zł .

Zestaw z 8GB ramu i Plextorem M5S 256GB - 7 748 zł .

Zestaw z 8GB i Plextorem M5 Pro 128GB - 7 532 zł  . 

Zestaw z 16GB ram i Plextorem M5 Pro 128GB - 7 780 zł .

Zestaw z 16GB ramu i Plextorem M5S 256GB - 7 996 zł .

Edytowane przez reyden

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monitor : Dell U2913WM - 1 988 zł 

Osobiście wybrałbym jakieś 27" 2560x1440 16:9 zamiast 29" 2560x1080 21:9, jeśli sprzęt ma być bardziej uniwersalny (jakoś ostatnio mi brakuje miejsca w pionie, na tych nowych, super-panoramicznych monitorach). No ale to już osobiste preferencje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi