Skocz do zawartości
KOMUNA

Kto da więcej na GeForce?

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam tak wykreconego GF4MX440 i przy ustawianiach defaultowych mam w 3dmarku2001SE 8010 punktów (jak w podpisie) ale ważne jest również wydajny procesor i mam przetaktowaną kartę z 270 na 325! a z 400 na 490(rdzeń!pamięć). Dla mnie takie przetaktowanie to nic dziwnego. Mógłbym wiecej, ale nie chcę. Jak ktoś nie potrafi tak przetaktować , to się dziwi.

tak tyle że masz proca 3400+, 512 MB DDR i to 400 MHz na niezłych timingach i twoja grafa miała defaultowo pamięć na 400 MHz lub wyżej.

moja grafa miała na pamięciach 333 a testy robiłem na 400, nie chciało mi się na 450 ustawiać bo nie miałem skrótu do riva tunera na pulpicie :oops: . rdzeń kręci się z 250 na 350 więc u ciebie kiepściutko.

te moje 6500 nie wygląda tak źle :!: przy niekręconym procku i mx 440 SE :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14602 w 3DMark 2001 

Grafa Gainward GF Ti4800 (319/592) 

AMD 11x220  (2,42GHz Abit NF7-S 2.0)

Wynik kumpla (proc na AERO 7+)

nie wierze ze tak duzo - zapodaj ile fsb i linka do 3dsmarka

jakiś linek może się znajdzie

no to bardzo prosze - czekam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak wszyscy piszecie jakie punkty macie ale podajcie jeszcze jaka rozdzielczos @ odswiezanie i jeszcze jedno jak na mojego fx-a to slabo sie buja nawet jak go podkrece :(

Bo wszyscy testuja na 1024x768 a odswierzanie w tym momencie nie ma zadnego wplywu na ilosc zdobytych punktow. Co do twojego fx-a to ile masz pkt na normalnej rozdzielczosci?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak wszyscy piszecie jakie punkty macie ale podajcie jeszcze jaka rozdzielczos @ odswiezanie i jeszcze jedno jak na mojego fx-a to slabo sie buja nawet jak go podkrece :(

Bo wszyscy testuja na 1024x768 a odswierzanie w tym momencie nie ma zadnego wplywu na ilosc zdobytych punktow. Co do twojego fx-a to ile masz pkt na normalnej rozdzielczosci?

Testy w innym trybie niż default (rozdziałka i kolory) mają znikomą wartość porównawczą ... czytałem na pewnym forum jak gostek chwalił się wynikiem i dopiero po kilkunastu postach przyznał się że tylko ilość kolorów obniżył ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

U mnie jeszcze na WINFASCIE MX440 @310/530 wynik z 3DM2001SE tutaj (procek taktowany 2460MHz):

Dołączona grafika

Na Gainwardzie MX440 (który def. ma 270/513) ustawionym na 330/560 miałem coś ok. 8650 ale niestety żadnych dowodów na to nie mam.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie

FSB 190 x 11 (ram 100%) (bez dodatkowego chlodzenia ani zmiany napiecia)

karta 250@315/500@615 (bez dodatkowego chlodzenia ani zmiany napiecia)

3DMark 2001SE 13253 (karty bez chlodzenia juz duzo wiecej nie skrece, moze nawet z chlodzeniem nie).

3DMark 2001SE 9446 (bez krecenia (ani proca ani karty) )

Chce tu jeszcze zauwazyc, ze krecenie proca tutaj daje malutko, bo :

proc 133 x 11 (czyli default) a karta 315/615 3DMark 2001SE 11390

czyli podkrecenie karty o okolo 23 % daje tez taki sam przyrost mocy.

W przypadku tego proca krecenie daje rezultaty, ale mialem wczewsniej Athlona 1,8 (0,18) i Solteka SL-75DRV5 pamieci samsunga CL 2,0 333 i podkrecanie proca nie dalo nawet 1 punktu w 3DMarku ... a podkrecalem z 1,8+ na 2,1+ ... Tylko krecenie kart zmienialo sytuacje.

Ponadto (nie odkryje tym pewnie ameryki) wiekszy przyrost daje ustawienie wiekszego FSB niz mnoznika (ale RAM musi byc na 100% ustawiony, a przynajmniej jak najwiecej).

Sprzet jak w opisie (poki co trzymam na defaulcie, bo mi nie potrzeba - DooM3 wyjdzie, to bedzie trza wtedy:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam na karcie 275/595 i procek 2.2Ghz pamieci synchro 220fsb CL2-2-2-6 det 40.72 mam 12200 a GF 3 Ti200 link w podpisie. niektorzy tyle na Gf 4 Ti4200 nie potrafia osiagnac :D :D :D bedzie wiecej jak zasilacz zmienie i dokupie druga kosc do duala mysle ze 13k peknie :D I oczywiscie formata zrobie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na sprzecie z podpisu(GF2MX400 noname) mam ~3000 powiedzcie mi czy to duzo i ew jak zwiekszyc wynik

Mało. Ja na athlonie 2000+ i pamięciach SDram@133Mhz miałem 3600 3D marków. Kreć grafikę.

ty na grafice masz SDR'y czy DDR'y ?? :?:

Miałem SDR (bo już nie mam tej karty), ale to żadna różnica w przypadku 2MX, bo jeżeli są DDR, to i tak 64bit magistrala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie dorwałem wihajster z radiatorkiem od poczciwego celka 600, w tygodniu postaram siek go zamontować, i zobaczymy ile popłynie mój GF2mx400, narazie to 220/370 :twisted:

Mam pyatnko jaki zegarami taktowane sa GF 2 GTS??? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie dorwałem wihajster z radiatorkiem od poczciwego celka 600, w tygodniu postaram siek go zamontować,  i zobaczymy ile popłynie mój GF2mx400, narazie to 220/370 :twisted: 

Zrób 275/430 to pogadamy ;)

Łatwo powiedzieć :wink: ale siek zobaczy ile popłynie moj poczcivy gf, a jak ty uzyskałes tak wyskoie zegary, jak były taktowane standardowo i ile pnktw 3dmk1 różnicy były???

Sporo pytan, ale z góry thx :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi