mefistobata Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 (edytowane) Witam, mam problem z doborem zasilacza do mojej konfiguracji. w skrócie .Chcę przeznaczyć ok. 200zł na markowy zasilacz bo ten który mam jest po prostu $%^&*.Stacjonarke mam stosunkowo niedługo ok 3-tyg.KONFIG.FX-6300 na standardowym taktowaniu bez kręcenia.16GB ram.Zasilacz modecom 620watt. (wiem wiem)Grafika hd 7770 1GB v3 gamming editionDysk hdd. jeden.brak napędu optycznego. W niedalekiej przyszłości planowany upgrade grafiki na 7950/7870. Interesuje mnie zasilacz, jak najlepszy w cenie która podałem wyżej, najlepiej 80+ bronze .Z góry dzięki za odpowiedzi.Bartosz. Edytowane 27 Października 2013 przez mefistobata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 Jaki to model zasilacza, jeśli MC Carbon to Ja bym go nie wymieniał nie jest taki słaby po prostu niezbyt adekwatny do ceny ale skoro już go masz.... Chyba że tj jakiś FEEL ale podaj jaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefistobata Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 Jest to coś takiego, zapewne kasztan bo dostałem go z obudową . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 (edytowane) http://cenowarka.pl/corsair-builder-series-cx430-80plus-bronze-430w-atx-2-3-cp-9020046-a839798.html Corsair CX430W za ~160 PLN - będziesz zadowolony. Ten FEEL to tragedia. Edytowane 27 Października 2013 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefistobata Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 (edytowane) Wiem, dlatego jak najszybciej chcę zakupić nowy markowy zasilacz.TEN CX430 wystarczy mi na 7850/7870 ? nie będzie żadnych niechcianych restartów ?jest jeszcze coś takiego.CX500 oraz VS550 nie lepiej dopłacić kilka groszy ? Edytowane 27 Października 2013 przez mefistobata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 Jeśli pytasz czy wystarczy to tak,nie będzie restartów. Mocniejsze platformy pobierają ponad 300W mocy więc tu będzie zapas.Natomiast jeśli chcesz dołożyć do mocniejszego niewielą sumkę to oczywiście można. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefistobata Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 Temat do zamknięcia.Dziękuje wszystkim za odpowiedzi, zdecydowałem się na Corsair CX500. Mając na uwadze ew. upgrade procesora i grafiki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefistobata Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2013 (edytowane) Witam Panowie, mam do Was pytanie, mianowicie wczoraj zmieniłem zasilacz modecom feel 620w. na którym miałem fx-6300 16gb ram 1 dysk hdd i grafike 7770. Zasilacz który kupiłem to Corsair CX500 - 500watt. Chcę zmienić kartę graficzna na 7850. z tego co wyczytałem potrzebuje ona wiecej prądu od poprzedniczki. Czy nowy zasilacz który mam udźwignie ta karte bez niechcianych resetow ? biorąc pod uwage to ,że posiada mniej watt ?z gory dzieki za pomoc Edytowane 28 Października 2013 przez mefistobata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2013 Bez najmniejszego problemu. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...