jakub.reuter Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2013 Witam. Ostatnimi czasy mój komputer przy włączeniu wydaje zsiebie dziwne dźwięki, międy innymi piszczy 6 razy w krótkich odstempach. W internecie znalazłem, że taki sygnał oznacza "błąd kontrolera klawiatury". Nie mam pojęcia co to znaczy. Podobno bład tkwi gdzieś w biosie, albo została uszkodzona sama płyta główna. Płyta głóna w komputerze to Gigabyte GA-B75M-D3H. Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2013 Jaka wersja BIOSu? Do tej płyty wydano sporo aktualizacji wykonanie takowej może rozwiązać problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2013 Jak klawiaturę masz na złączu USB to spróbuj podłączyć do innego portu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub.reuter Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2013 Dowiedziałem się co nie co o oktualizacji biosu. Jest mi niestety do tego potrzebny numer rewizji, a na komputrzeze ciągle są plomby. Więc powinienam go oddaćdo serwisu na gwarancję, czy samemu ryzykować naprawę i utratę gwarancji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2013 Zadzwoń do serwisu sklepu który ci sprzedał tą padakę i spytaj się co i jak . Z reguły wystarczy powiadomić sklep że potrzebujesz zmodernizować sprzęt i w tym celu potrzebujesz zdjąć plomby . A co do samej gwarnacji - nawet jak zdejmiesz plomby bez powiadamiania sklepu to masz nadal gwarancję producentów poszczególnych podzespołów . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2013 Nie ma potrzeby ściągania plomb z komputera.Na pudełku jest naklejka z danymi płyty,jest tam także podana rewizja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub.reuter Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2013 Przełączyłem klawiature do innego portu USB i jest to samo. Czyli nadzień dzisiajeszy pozostaje katualizacja biosu. Jeśli kotś będzie z was miał jakieś rozwiązania to proszę pisać. Wszsytkim bardzo dziękuję za pomoc. Po aktualizacji biosu problem już nie występuje. Wyłączyłem i włączyłem komputer 3 razy i wszysgo uruchomiło się tak jak powinno. Myślę, że temat do zamknięcia. Wszystkim dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Jakub :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...