wujek-k6 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2013 Witam! Chciałbym się zapytać czy dysk który sprawdziłem programem HD Tune nadaje się do naprawy programem MHDD? Czy jeśli bym go naprawił MHDD to czy powróci on do pełni sił i będzie jeszcze działał normalnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2013 A co chcesz konkretnie naprawiać bo coś nie widzę, może wzrok mi siada... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek-k6 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2013 (edytowane) Badsektory "Damaged blocks: 3,4%" Edytowane 25 Grudnia 2013 przez wujek-k6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2013 Parametr (01) Raw Read Error Rate wskazuje na uszkodzenie powierzchni talerza lub głowic.Wykonaj jeszcze skanowanie powierzchni dysku przy pomocy programu MHDD, jeżeli wynik będzie podobny do tego z HD tune, to dysk nadaje się na reklamacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2013 Jaki to dysk ? ( zamazanie nazwy dysku --- buahahha czego ty się boisz ? ) Smart nic nie wykazuje ale 01 jest wysoki. Skan z MHDD i wynik na forum ( najlepiej zdjęcie ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2013 Parametr (01) Raw Read Error Rate wskazuje na uszkodzenie powierzchni talerza lub głowic. Wykonaj jeszcze skanowanie powierzchni dysku przy pomocy programu MHDD, jeżeli wynik będzie podobny do tego z HD tune, to dysk nadaje się na reklamacje. Chyba że to dysk Seagate w których ten parametr nic nie znaczy. Zresztą popatrz na odczyty dysków z nowej serii. Na moje oko dysk jest OK i nie ma tam ani jednego bada. W dodatku to jest świeżo kupiony dysk? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2013 To nie jest Szitgejt ... bo jest parametr C4 ..Czyli Samsung lub WD.. / Hitajec. Spory 01 to sa kłopoty czyli powracajace badsektory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2013 przecież nikt mu takiego dysku na gware nie przyjmie, bo i z czym ? smart czysty, jak skan dysku czysty też to nie ma o czym gadać, wiem bo przerabiałem to z serwisami i to kilku firm ... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2013 To nie jest Szitgejt ... bo jest parametr C4 ..Czyli Samsung lub WD.. / Hitajec. Spory 01 to sa kłopoty czyli powracajace badsektory. Jasne, zwracam honor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2013 (edytowane) Witam, Panowie czy wszystko jest ok z tym dyskiem, bo juz sam nie wiem jak mam interpretować odczyty smart. Edytowane 26 Grudnia 2013 przez floyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2013 Ma sektory relokowane i oczekujące na relokacje. Zaczyna się proces destrukcji. W Cristal nic nie widać dopóki nie zmienisz wartości raw na system dziesiętny! A tak w ogóle jest wątek o SMART http://forum.purepc.pl/topic/240796-smart/page-60 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2013 Twoim zdaniem, wysyłać go do serwisu, czy jeszcze zaczekać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek-k6 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2013 Spory 01 to sa kłopoty czyli powracajace badsektory. To WD No dobrze, ale jeśli go spróbuję naprawić MHDD to te "powracające" badsektory wciąż będą powracały, czy remap dysku i zerowanie rozwiążą problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2013 Powiem tak masz 40% /60 % że nie wrócą... niestety z doświadczenia wiem że i tak wrócą. Jak jest GW to wysyłaj jak nie dysk do trzymania "śmieci" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2013 wujek-k6 ale gdzie ty masz te bad sectory serio sie pytam ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...