acd Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Kupilem te karte myslac ,ze wszystko bedzie swietnie ... a tymczasem . 1.wydajnosc wzrosla o 2000 w 3dm2001 .Poprzednio mialem GF ti200 i mialem 8000 a teraz mam Radka 9700PRO . ( procek to 1700+ ) 2.RivaTuner nie rozpoznaje sterownikow ... Nie moge w zwiazku z tym nic zmienic :( Dane : 1.Catalyst 3,4 Pomozcie mi 1.Podniesc wydajnosc 2.Uruchomic tego RivaTunera ,albo dajcie jakas alternatywe dla niego ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 RivaTuner jak sama nazwa wskazuje jest chyba tylko do kart nVidii (nie jestem do konca pewien). Sprobuj uzyc powerstripa lub Rage3D do podkrecania. IMHO 10k pkt w 3DMark to malo jak na R9700PRO. Jezeli przesiadles sie z GF to moze sprobuj zrobic reinstal windy bo mogly pozostac jakies szczatki sterow co robia zamieszanie w systemie. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 1. Reinstalka systemu 2. Zmiany w biosie (256MB dla AGP) 3. Uzyj PowerStipa 4. Zainstaluj Catalyst 3.2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 jak napisal dexter reinstal windy to podstawa pozatym najlepsie sa podobno cat 3.2 a do podkrecania stery omegi czy cus qwa ale mi sie klawiqtura zlewa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 I masz za swoje niewierny judaszu. Było zdradzać nVidie. Było kupić gf fx 5600 ultra i by problemów nie było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 I masz za swoje niewierny judaszu. Było zdradzać nVidie. Było kupić gf fx 5600 ultra i by problemów nie było Nicku ty tez piles????? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 FORMAT obowiazkowo ... stery to omegi ... lub castale 3.2(4,5 dla mnie wszyskie dobre a najlepsze omegi) a jesli to twoja pierwsza karrta ati to pewnie wiesz ale napisze stery i control panel trzeba miec ... testy na kreconym procu czy nie ? i oblukaj moze robisz testy na aa lub fsa czy jakos tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Ja proponuje Omegi na CAT3.4. Maja juz w sobie narzedzie do podkrecania ,sa juz stweakowane. Tylko jest jeden warunek zeby moc je zainstalowac poprawnie. Odinstaluj jedynie control panel. A na czas instalacji zmien os language na ENG ,wtedy instalacji przebiegnie bez zadnych bledow. Ja na tych sterach ,ktore umozliwily mi podkrecanie radzia wycisnalem 14270 w 3dm2k1 i 4600 w 3dm2k3 i to jeszcze nie jest moje ostatnie slowo!!! Aha podczas instalacji wybierz hacked driver. Przemieni ci dodatkowo 9700>9800 i bedziesz happy. Ja czekam na Omegi na CAT3.5. Tu masz sznurek do nich: http://66.227.103.238/omega/radW2KXPomega2443.exe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Aha wejdz na www.driverheaven.net sciagnij drivercleaner 1.8 i usun stery NV w trybie awaryjnym!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Udalo sie bez reinstalki ( recznie usunalem pozostalosci NV z rejestru ) .DriveCleaner uzylem od razu po wyjeciu starej karty ( mialem zapasowe s3 trio ) .Co do sterow Omegi to wlasnie mi sie sciagaja - skad brac takie "alternatywne" rzeczy do tych kart ? Co mi da upgrade 9700>9800 ? o 20 Mhz wyzsze zegary i PS 2.0+ ? ps.: To i korzystajac z okazji - pochwale sie - podkrecilem ja na 390/726 ( Samsungi 2,8:D ) ###ADDON### Sciagnalem te stery Omegi i za bardzo wydajnosc nie wzrosla ( chyba o 100 3dm2001 ) .Napiasliscie ,ze mozna stweakowac go na 9800 - w jaki sposb bo jakos nie umiem tego znalesc ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 RivaTuner jak sama nazwa wskazuje jest chyba tylko do kart nVidii (nie jestem do konca pewien). Sprobuj uzyc powerstripa lub Rage3D do podkrecania. IMHO 10k pkt w 3DMark to malo jak na R9700PRO. Jezeli przesiadles sie z GF to moze sprobuj zrobic reinstal windy bo mogly pozostac jakies szczatki sterow co robia zamieszanie w systemie. Pozdro Dexter no fakt nie jestes pewien :D ja cie uswiadamiam teraz :P(jak to brzmi:/), ze obsluguje tez karty ati. patrz np na stronce www.guru3d.com Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 I masz za swoje niewierny judaszu. Było zdradzać nVidie. Było kupić gf fx 5600 ultra i by problemów nie było ale jesteś LOL (celowo napisane wielkimi literami ) ACD jak chcesz zoabczyć co ta grafa potrafi to odpal marka 2003 to zobaczysz :D .Aha mówisz ze masz mało marków w 2001.Zoabcz u mnie na dole jest link i to jest tylko 9500 pro.Jestem w 100% przekoanny że robisz test z ANIZO i AA i dlatego masz tak mało.Zwróć również uwage na jakim takotawniu robiłem marka (niechodzi mi o taktowanie podane tu na forum). UPDATE.PO instalacji omegadriver'sów :) z opcjaHACKED DRIVER masz mozliwosć podkręcania grafy.Ja do tego celu mam RIVATUNERA bo też działa na radkach bez problemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Kupilem te karte myslac ,ze wszystko bedzie swietnie ... a tymczasem . 1.wydajnosc wzrosla o 2000 w 3dm2001 .Poprzednio mialem GF ti200 i mialem 8000 a teraz mam Radka 9700PRO . ( procek to 1700+ ) 2.RivaTuner nie rozpoznaje sterownikow ... Nie moge w zwiazku z tym nic zmienic :( Dane : 1.Catalyst 3,4 Pomozcie mi 1.Podniesc wydajnosc 2.Uruchomic tego RivaTunera ,albo dajcie jakas alternatywe dla niego ... moze po prostu zapomniales podkrecic procka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Olej Riva Tunera - zainstaluj Catalisty i panel sterowania od Omeg. Zaraz potem (bez restartu) zainstaluj panel od Catalistów i będziesz miał porządne stery + opcję podkręcania w panelu ATI. Ja na Cat. 3.5 miałem zdecydowanie większą wydajność niż na niższych i Omegach. Jedyne co przemawia za Omegami to instalacja setrów z opcją patch 9x00. A tak przy okazje ja mam pytanie - co to za opcja w Adancet zakładki Clock Rate "Change Increment"? Jak powinna być ustawiona? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zadek >> to juz od ciebie zalezy. Bo jak zauwazyles im wieksza wartosc ,tym wieksze skoki przy przesuwaniu suwaka od o/c i wiekszy ich zakres. Ja ustawilem max 36x ,zeby mi suwak na 322 stanal :D ACD podczas instalacji sterow wybierasz hacked driver i to juz przerabia tego twojego radzia na 9800 (chyba :P) A to ze wzrosly ci 3dmarki to niezle ,bo drivery omegi maja byc zoptymalizowne pod IQ i gry ,a nie pod benche. Wiec ja bym sie cieszyl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Kupilem te karte myslac ,ze wszystko bedzie swietnie ... a tymczasem . 1.wydajnosc wzrosla o 2000 w 3dm2001 .Poprzednio mialem GF ti200 i mialem 8000 a teraz mam Radka 9700PRO . quote] juz nie mozesz z tym radkiem??? :) lol czy przypadkiem 8000 na ti200 to etz nie za malo jak na Twoj proc??? :| i may be wrong :> moze to nie problem w radku :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zacznijmy od tego, że 10pkt na R9700Pro przy procku 1700+ nie jest złym wynikiem ... Chyba, że ten wynik jest na podkręconym prcesorze wtedy ... coś jest nie tak ;-). Najlepiej zrób reinstal windy, szczególnie jeśli masz XP, napewno pomorze. Dwa, ściągnij najnowszego RivaTuner bodajże 12RC4, u mnie chodzi bez problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 no ale w podpisie ma napisane ze proc podciagniety do 2800xp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Choc w ControlPanelu jest "Application Preference" . Na procku z defaultowym taktowaniem mam 10k 3m2001 .Na 166X12,5 ( 2600+ ,na 2800+ zaczelo sie wieszac :(( - chyba PSU mowi dosc ) mam 13200 na Omegach - karta nie podkrecana . 1.Jak wylaczyc na stale Anizo i AA 2.Zainstalowalem Hacker Ver Omeg .Powedzcie jak sie robi to 9700->9800 ? 3.w 3dm03 mam 4988 ( na 166X812,5) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 no ale w podpisie ma napisane ze proc podciagniety do 2800xp Dlatego napisałem, "chyba że wynik jest na podręconym procesorze". Z jego wypowiedzi wywnioskowałem iż testy robił na procku 1700+. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Choc w ControlPanelu jest "Application Preference" . Na procku z defaultowym taktowaniem mam 10k 3m2001 .Na 166X12,5 ( 2600+ ,na 2800+ zaczelo sie wieszac :(( - chyba PSU mowi dosc ) mam 13200 na Omegach - karta nie podkrecana . 1.Jak wylaczyc na stale Anizo i AA 2.Zainstalowalem Hacker Ver Omeg .Powedzcie jak sie robi to 9700->9800 ? 3.w 3dm03 mam 4988 ( na 166X812,5) W sterownikach w zakładce OpenGL i Direct3D, pozjeżdzaj suwakami na największą wydajność. P.S. Reinstal windy robiłeś po wymianie karty ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Choc w ControlPanelu jest "Application Preference" . Na procku z defaultowym taktowaniem mam 10k 3m2001 . ahhh to co innego :>> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Choc w ControlPanelu jest "Application Preference" . Na procku z defaultowym taktowaniem mam 10k 3m2001 . ahhh to co innego :>> 1.Czyli sa wylaczone ,tak ? 2.I co z tym 9700->9800 ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 heh nie, sorry :) znowu wprowdzialem zamęt. Chodzilo mi o to ze an 1700 masz 10k to ok :] . Nie zmazalem jeszce linijki wcesniej :>. Jeszcze raz sorry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Ja mam ustawione "zalezne od Aplikacji" wtedy AA i Aniso sa wylaczone. No chyba ,ze w samej grze wlaczysz. Co do Hacka ,to jak wykrywa ci windows karte??? I te 4900 to jest na podkreconej karcie?? Bo ja no mojej mam 4600 ,wiec nie jest zle :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Ja mam ustawione "zalezne od Aplikacji" wtedy AA i Aniso sa wylaczone. No chyba ,ze w samej grze wlaczysz. Co do Hacka ,to jak wykrywa ci windows karte??? I te 4900 to jest na podkreconej karcie?? Bo ja no mojej mam 4600 ,wiec nie jest zle :DWinda wykrywa mi 9700PRO Na niepodkreconej karcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 A przed omegami ile miales?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 A przed omegami ile miales??Przed Omegami mialem 13000 ( na 166X12,5 ) .I jakies 10k na 1466 Mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 I masz za swoje niewierny judaszu. Było zdradzać nVidie. Było kupić gf fx 5600 ultra i by problemów nie było i trzymaj gigantyczna suszarke ktora podobnie halasuje w kompie i dwa sloty kradnie (w wiekszosci) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 1.najpier zassij to: http://www.driverheaven.net/cleaner/ odinstalujesz tym calkowicie stare stery Nvidii i obecne catalysty. 2. Zainstaluj najnowsze omegi(do gier): www.omegacorner.com/ati.htm lub catalysty(3dsmark). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...