leven Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2014 (edytowane) Witam :) Otwieram dziś Nasze szanowne forum, a tu taki babol: http://safebrowsing.clients.google.com/safebrowsing/diagnostic?client=Firefox&hl=pl&site=http://forum.purepc.pl/ Co się dzieje ? Edytowane 14 Lutego 2014 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2014 Jakiś błąd w skrypcie, trwa naprawianie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2014 Serwer reklamowy został zaatakowany i próbowano (skutecznie) do reklam dołaczyć niepożądany kod JavaScript. Zmiany zostały błyskawicznie zablokowane, natomiast nie znany jest dokładny schemat ataku (teoretycznie korzystamy z najnowszej wersji oprogramowania openx do serwowania reklam które poprawiało znane błedy bezpieczeństwa). Wdrożony został workaround który dodatkowo utrudni takie działania w przyszłości jak również automatyczną weryfikację stanu działania serwera reklamowego raz na 60 sekund. Google może niestety pokazywać komunikaty o zagrożeniu przez najbliższe kilkanaście godzin - wg. ich procedur procedura weryfikacji może trwać około 24 godzin. 5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2014 Ja też dziękuję :) Z resztą i tak omijam komunikat Google i wchodze na forum. Moj antywirus niczego nie wykrył Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2014 marco a mozna wiedziec co tenze skrypt mial nam uczynic? Wiadomo co atakujacy chcieli osiagnac poprzez uruchomienie tego skryptu? PS. krótko i na temat ... bynajmniej ja dziękuję za informacje. pozdrawiam Bynajmniej to partykula wzmacniajaca przeczenie w zdaniu. Tlumaczac powyzsze przekazales nam "napewno nie ja dziekuje za informacje". 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadow616 Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2014 Tak tylko teraz z 1-2 dni potrwa zanim google zdejmie blokadę, trochę to irytujące dla użytkowników chroma ale damy radę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2014 marco a mozna wiedziec co tenze skrypt mial nam uczynic? Wiadomo co atakujacy chcieli osiagnac poprzez uruchomienie tego skryptu? PS. Bynajmniej to partykula wzmacniajaca przeczenie w zdaniu. Tlumaczac powyzsze przekazales nam "napewno nie ja dziekuje za informacje". Też bym się chętnie dowiedział, akurat dziś musiałem niechcący kliknąć w reklamę na forum. Niby nic nie jest, ale dobrze by wiedzieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2014 Łobuzy. Pewnie gimbaza z PCLola zchackowaua. Kto będzie wchodził na testowe. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2014 Tak właśnie, nawet w pracy się porządnie wynudziłem, bo za każdym razem musiałem 3-krotnie potwierdzać przejście do witryny... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2014 Ciekawe kiedy ludzie z Opery i Yandex się zorientują . Bo widziałem podobną sytuację na innym forum - zaatakowany serwer reaklamowy , najbierw ostrzeżenie w FF a po kilku dniach blokada ze strony Yandex . Przynajmniej tak to wyglądało na wersji 12.16 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2014 Skąpiec też został zaatakowany i już jest ok, a tu dalej jest ostrzeżenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2014 U mnie już jest OK :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2014 Śmiga mniej więcej od południa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2014 No, dzisiaj jest już ok. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 Nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 @chemiczny_ali Może byś tak napisał jaka przeglądarka i antywirus ? Bo u mnie na FF 27 i KIS 2014 na razie cisza . Opera 12.16 to samo - zero komunikatów itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 FF17 i avast Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2014 Zablokowana infekcjaURL: http://ad.purepc.pl/www/delivery/ajs.php?zoneid Infekcja: JS:Includer-AVD [Trj] Informacja sprzed chwili, wypluł to avast. Wyrzuca to na głównej forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2014 Avast wyrzuca też taką infekcję np. na https://poczta.home.pl czy https://panel.home.pl i tylko on to zgłasza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 Ponad dwa tygodnie później i dalej burdel... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2014 To chyba ty tylko masz burdel albo dziwnego AV . Ja od 18 lutego nie mam problemów z forum . Najnowszy FF w wersji portable i KIS 2014 . Eset to samo - cisza na forum od dłuższego czasu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2014 Avast najnowszy, masz rację dziwny :grin: Aaa to może mam jeszcze zapodać najnowszego FF żeby było ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2014 U mnie jest cisza i skoro nikt inny nie pisze to znaczy że też mają spokój . W takim przypadku to albo fałszywy alarm albo coś siedzi u ciebie na kompie . Spytaj się Stivo lub Klausa czy mają problem z forum . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2014 Nie używam Avasta, ale zgłoszeń dotyczących tego komunikatu ( Infekcja: JS:Includer-AVD [Trj ]) np. na stronach home.pl nie było więcej od tamtego dnia. Poza tym Eset, Comodo IS czy Ashampoo AV, z którymi na co dzień się spotykam nic nie zgłaszały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2014 Wyłączyłem coś tam w ff o zgłaszaniu podejrzanych stron i na razie spokój :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...