Passt Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2014 Czy podkładka ma znaczenie?? Czy wystarczy kupić najzwyklejszą za 5 złotych?? Proszę o opinie ludzi, którzy używają myszy laserowych z podkładkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2014 (edytowane) Podkładka ma ogromne znaczenie - kupisz lepszą, to zrozumiesz jak bardzo. :) Ja od siebie polecam Roccat Sense - skończyłem już z twardymi podkładkami, które nie dość, że niszczą błyskawicznie ślizgacze, to jeszcze na dodatek same się wycierają i tracą swą "śliskość". A ww. Roccat jest szmacianką z wierzchnią warstwą o gęstym splocie, co ma znaczenie przy laserze. No i jest cienka, co też jest zaletą (nie obciera się nadgarstka). Z tańszych bardzo dobrze sprawuje się też Steelpad QCK. Mam obie te podkładki właśnie pod lasery, stąd też polecam, ponieważ jestem bardzo z nich zadowolony (Roccat ma już z 4 lata, QCK 2 lata). Miałem wcześniej Destructora, który niestety szybko się zużył, a przy okazji zmusił mnie do zmiany ślizgaczy w jednej myszce, ponieważ starły się kompletnie. Edytowane 21 Marca 2014 przez Dammeron 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechotnik Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2014 Czarna szmacianka. Wygodniejsza dla nadgarstka od plastiku przy dłuższym korzystaniu, nie zużywa tak bardzo ślizgaczy, nie widać zabrudzeń, jednolita czerń to lepszy kolor dla lasera. Taka jak pisze kolega wyżej jest dobra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniMax Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 Podkładkę musisz kupić pod siebie, jak jesteś low-sens to kupujesz podkładkę "na pół biurka", jeśli high-sense to mały kwadracik/prostokąt wystarczy. Osobiście mam coś od SS o wymiarach 450mmx400mm, a moja czułość to okolice low, a mid-sens i mi wystarcza. Podkładka na pewno pomaga w komfortowej grze ale wydatek jaki ja poniosłem za swoja 60zł to jednak za dużo, mam też podkładkę nostromo (jako gratis do czegoś) i jeśli by była większa to ją bym użytkował, a tego SS sprzedał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 Od paru lat używam Steelpada QCK i QCK mini - dają radę :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2014 @AragornPL taką właśnie zakupiłem i zaczynam testować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...