Skocz do zawartości
Passt

Jaka podkładka pod mysz laserową ?

Rekomendowane odpowiedzi

Podkładka ma ogromne znaczenie - kupisz lepszą, to zrozumiesz jak bardzo. :) Ja od siebie polecam Roccat Sense - skończyłem już z twardymi podkładkami, które nie dość, że niszczą błyskawicznie ślizgacze, to jeszcze na dodatek same się wycierają i tracą swą "śliskość". A ww. Roccat jest szmacianką z wierzchnią warstwą o gęstym splocie, co ma znaczenie przy laserze. No i jest cienka, co też jest zaletą (nie obciera się nadgarstka). Z tańszych bardzo dobrze sprawuje się też Steelpad QCK.

Mam obie te podkładki właśnie pod lasery, stąd też polecam, ponieważ jestem bardzo z nich zadowolony (Roccat ma już z 4 lata, QCK 2 lata). Miałem wcześniej Destructora, który niestety szybko się zużył, a przy okazji zmusił mnie do zmiany ślizgaczy w jednej myszce, ponieważ starły się kompletnie.

Edytowane przez Dammeron
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podkładkę musisz kupić pod siebie, jak jesteś low-sens to kupujesz podkładkę "na pół biurka", jeśli high-sense to mały kwadracik/prostokąt wystarczy. Osobiście mam coś od SS o wymiarach 450mmx400mm, a moja czułość to okolice low, a mid-sens i mi wystarcza. Podkładka na pewno pomaga w komfortowej grze ale wydatek jaki ja poniosłem za swoja 60zł to jednak za dużo, mam też podkładkę nostromo (jako gratis do czegoś) i jeśli by była większa to ją bym użytkował, a tego SS sprzedał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi