Michnik Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 No właśnie - gdzie i czy wogóle jest coś takiego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 jasne ze jest :wink: http://www.4max.pl/produkt.asp?g=31&gg=19&id=75 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 www.4max.pl jak nie bedzie w opisie to zapytaj maile. Sa solodnii i odpisują na maile. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 jasne ze jest :wink: http://www.4max.pl/produkt.asp?g=31&gg=19&id=75 Wszystko fajnie tylko bardzo mnie zastanawia ten napis na stronie Thermaltake o ty Shimie "Not For Barton". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 chłopaki a czy czasem wysokoscjadra bartona nie jest taka sama jak antka xp 0.13 mikrona tylko troszkę dłuższa (bo ma więcej keszu) :?: Bo jak tak to chyba nic nie stoi na przeszkodzie zęby go założyć :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Na stronce 4max'a jest napisane: ~~~~~~~~~~~~~~ OPIS: (...) Płytka ma za zadanie zapobiec skruszeniu jądra procesora (AMD Duron, Athlon oraz Athlon MP / XP, Barton. Najważniejszym z jej atutów (...) SPECYFIKACJA: Materiał: czysta miedź Grubość: 0,6 mm +- 0,05mm DODATKOWE INFORMACJE A tu rysunek z wymiarami dla pewnosci ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ IMHO ten CopperShim bedzie pasowal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAttX Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Po co ci cupper shim ? Słyszałem że pogorszaja odprowadzanie ciepła . Jeśli chcesz kupić to tylko markowego np: termaltake'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Po co ci cupper shim? Słyszałem że pogorszaja odprowadzanie ciepła . Jeśli chcesz kupić to tylko markowego np: termaltake'a:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Po pierwsze :arrow: Copper Shim (Protector), Po drugie :arrow: sprawa pogarszania odprowadzania ciepla jest co najmniej dyskusyjna - u jednych polepsza, u innych pogarsza, Po trzecie :arrow: najwazniejsza funkcja Copper Shima jest zapobiezenie ukruszenia jadra procka :idea: (nie wiedziales :?: 8O ) :arrow: A kto produkuje Copper Shim'a jak nie Thermaltake :?: Ta firma jako pierwsza zaczela cos takiego robic... Hmmm.... gdzies znalazlem twojego posta w ktorym chwalisz sie, ze 11 lat w kompach siedzisz... Hmmm... Widac nie gwarantuje to wystarczajacego poziomu wiedzy :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Na stronce 4max'a jest napisane: ~~~~~~~~~~~~~~ OPIS: (...) Płytka ma za zadanie zapobiec skruszeniu jądra procesora (AMD Duron, Athlon oraz Athlon MP / XP, Barton. Najważniejszym z jej atutów (...) SPECYFIKACJA: Materiał: czysta miedź Grubość: 0,6 mm +- 0,05mm DODATKOWE INFORMACJE A tu rysunek z wymiarami dla pewnosci ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ IMHO ten CopperShim bedzie pasowal Ufff , jeszcze raz napisze. Dokładnie ten sam Copper Shim jest na stronie Thermaltake'a i jest czerwony napis przy nim "NOT FOR BARTON". Więc ten napis chyba po coś jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Na stronce 4max'a jest napisane: ~~~~~~~~~~~~~~ OPIS: (...) Płytka ma za zadanie zapobiec skruszeniu jądra procesora (AMD Duron, Athlon oraz Athlon MP / XP, Barton. Najważniejszym z jej atutów (...) SPECYFIKACJA: Materiał: czysta miedź Grubość: 0,6 mm +- 0,05mm DODATKOWE INFORMACJE A tu rysunek z wymiarami dla pewnosci ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ IMHO ten CopperShim bedzie pasowal Ufff , jeszcze raz napisze. Dokładnie ten sam Copper Shim jest na stronie Thermaltake'a i jest czerwony napis przy nim "NOT FOR BARTON". Więc ten napis chyba po coś jest? Zobacz tu do zakladki "AMD CPU Info" i porownaj rdzenie Thoroughbreda i Bartona. Roznia sie na tyle malo, ze IMHO Copper Shim spoko bedzie pasowal, bo wysokosc jadra jest taka sama. Zadzwon, albo napisz maila do 4maxu i sie upewnisz czy bedzie pasowal - ja obstawiam, ze tak :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shake Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Na stronce 4max'a jest napisane: ~~~~~~~~~~~~~~ OPIS: (...) Płytka ma za zadanie zapobiec skruszeniu jądra procesora (AMD Duron, Athlon oraz Athlon MP / XP, Barton. Najważniejszym z jej atutów (...) SPECYFIKACJA: Materiał: czysta miedź Grubość: 0,6 mm +- 0,05mm DODATKOWE INFORMACJE A tu rysunek z wymiarami dla pewnosci ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ IMHO ten CopperShim bedzie pasowal Ufff , jeszcze raz napisze. Dokładnie ten sam Copper Shim jest na stronie Thermaltake'a i jest czerwony napis przy nim "NOT FOR BARTON". Więc ten napis chyba po coś jest? Zobacz tu do zakladki "AMD CPU Info" i porownaj rdzenie Thoroughbreda i Bartona. Roznia sie na tyle malo, ze IMHO Copper Shim spoko bedzie pasowal, bo wysokosc jadra jest taka sama. Zadzwon, albo napisz maila do 4maxu i sie upewnisz czy bedzie pasowal - ja obstawiam, ze tak :wink: Z powodzeniem używam tego samego coppershima na swoim bartonie który wcześniej założony był na Athlona 1700. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Oj, w morde, problemy robicie. Ja jadę na CS'ie dla AXP 0,18 podklejonym taśmą klejącą i wszystko pięknie śmiga :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAttX Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Po pierwsze Copper Shim (Protector), Po drugie sprawa pogarszania odprowadzania ciepla jest co najmniej dyskusyjna - u jednych polepsza, u innych pogarsza, Po trzecie najwazniejsza funkcja Copper Shima jest zapobiezenie ukruszenia jadra procka (nie wiedziales ) A kto produkuje Copper Shim'a jak nie Thermaltake Ta firma jako pierwsza zaczela cos takiego robic... Hmmm.... gdzies znalazlem twojego posta w ktorym chwalisz sie, ze 11 lat w kompach siedzisz... Hmmm... Widac nie gwarantuje to wystarczajacego poziomu wiedzy Nastepny entuzjasta Abita - wezcie sie odwalcie po pierwsze , po drugie mialem 3 athlonki i w zadnym mi sie jadro nie ukruszylo a mialem durona odrazu poszlo , jak sie nie umie zakladac radiatora to sie kruszy jadro i tyle . A czym sie tu chwalic 11 lat mam komputer i co k.u.r.w.a miec nie moge ? A dla twojej wiadomości nie tylko termaltake robi coppershimy .A i zapewne czepiasz sie bo powiedzialem na temacie ze twoj Abit jest nie najlepsza plyta na swieci i masz problemy --> znalazl sie mądrala. O i moze poprawiasz mi błedy ortograficzne i gramatyczne :lol: Co za problemowi ludzi na tym forum to az smiechu warte . :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Po pierwsze Copper Shim (Protector), Po drugie sprawa pogarszania odprowadzania ciepla jest co najmniej dyskusyjna - u jednych polepsza, u innych pogarsza, Po trzecie najwazniejsza funkcja Copper Shima jest zapobiezenie ukruszenia jadra procka (nie wiedziales ) A kto produkuje Copper Shim'a jak nie Thermaltake Ta firma jako pierwsza zaczela cos takiego robic... Hmmm.... gdzies znalazlem twojego posta w ktorym chwalisz sie, ze 11 lat w kompach siedzisz... Hmmm... Widac nie gwarantuje to wystarczajacego poziomu wiedzy Nastepny entuzjasta Abita - wezcie sie odwalcie po pierwsze , po drugie mialem 3 athlonki i w zadnym mi sie jadro nie ukruszylo a mialem durona odrazu poszlo , jak sie nie umie zakladac radiatora to sie kruszy jadro i tyle . A czym sie tu chwalic 11 lat mam komputer i co k.u.r.w.a miec nie moge ? A dla twojej wiadomości nie tylko termaltake robi coppershimy .A i zapewne czepiasz sie bo powiedzialem na temacie ze twoj Abit jest nie najlepsza plyta na swieci i masz problemy --> znalazl sie mądrala. O i moze poprawiasz mi błedy ortograficzne i gramatyczne :lol: Co za problemowi ludzi na tym forum to az smiechu warte . :lol: ja Ci ludzie na forum nieodpowiadaja to won :wink: ,nikt na forum sila Cie nie trzyma.A co do sprawy Abit'a to masz racje ,ze nie jest to jakas super debesciacka plyta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Po pierwsze Copper Shim (Protector), Po drugie sprawa pogarszania odprowadzania ciepla jest co najmniej dyskusyjna - u jednych polepsza, u innych pogarsza, Po trzecie najwazniejsza funkcja Copper Shima jest zapobiezenie ukruszenia jadra procka (nie wiedziales ) A kto produkuje Copper Shim'a jak nie Thermaltake Ta firma jako pierwsza zaczela cos takiego robic... Hmmm.... gdzies znalazlem twojego posta w ktorym chwalisz sie, ze 11 lat w kompach siedzisz... Hmmm... Widac nie gwarantuje to wystarczajacego poziomu wiedzy Nastepny entuzjasta Abita - wezcie sie odwalcie po pierwsze , po drugie mialem 3 athlonki i w zadnym mi sie jadro nie ukruszylo a mialem durona odrazu poszlo , jak sie nie umie zakladac radiatora to sie kruszy jadro i tyle . A czym sie tu chwalic 11 lat mam komputer i co k.u.r.w.a miec nie moge ? A dla twojej wiadomości nie tylko termaltake robi coppershimy .A i zapewne czepiasz sie bo powiedzialem na temacie ze twoj Abit jest nie najlepsza plyta na swieci i masz problemy --> znalazl sie mądrala. O i moze poprawiasz mi błedy ortograficzne i gramatyczne :lol: Co za problemowi ludzi na tym forum to az smiechu warte . :lol: A o co chodzi? Przecież chyba wszyscy wiedzą, że ten Abit to nie jest wcale najlepsza płyta na NF2... :? ;) :) Zresztą wkur.wiające jest to, że wszyscy tak się chwalą: "moja mobo jest najlepsza!" "a nie bo moja!" itd. Każda płyta jest inna i każda jest dobra. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Po pierwsze Copper Shim (Protector), Po drugie sprawa pogarszania odprowadzania ciepla jest co najmniej dyskusyjna - u jednych polepsza, u innych pogarsza, Po trzecie najwazniejsza funkcja Copper Shima jest zapobiezenie ukruszenia jadra procka (nie wiedziales ) A kto produkuje Copper Shim'a jak nie Thermaltake Ta firma jako pierwsza zaczela cos takiego robic... Hmmm.... gdzies znalazlem twojego posta w ktorym chwalisz sie, ze 11 lat w kompach siedzisz... Hmmm... Widac nie gwarantuje to wystarczajacego poziomu wiedzy Nastepny entuzjasta Abita - wezcie sie odwalcie po pierwsze , po drugie mialem 3 athlonki i w zadnym mi sie jadro nie ukruszylo a mialem durona odrazu poszlo , jak sie nie umie zakladac radiatora to sie kruszy jadro i tyle . A czym sie tu chwalic 11 lat mam komputer i co k.u.r.w.a miec nie moge ? A dla twojej wiadomości nie tylko termaltake robi coppershimy .A i zapewne czepiasz sie bo powiedzialem na temacie ze twoj Abit jest nie najlepsza plyta na swieci i masz problemy --> znalazl sie mądrala. O i moze poprawiasz mi błedy ortograficzne i gramatyczne :lol: Co za problemowi ludzi na tym forum to az smiechu warte . :lol: A o co chodzi? Przecież chyba wszyscy wiedzą, że ten Abit to nie jest wcale najlepsza płyta na NF2... :? ;) :) Zresztą wkur.wiające jest to, że wszyscy tak się chwalą: "moja mobo jest najlepsza!" "a nie bo moja!" itd. Każda płyta jest inna i każda jest dobra. niestety nie msz racji drogi mikaelus'ie,najlepsze plyty glowne robi tylko abit i epox,a soltek to jedna wielka qpa :? (gdyby ktos nie zajarzyl,to powiem ze moja wypowiedz przesiaknieta jest sarkazmem :wink: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Nastepny entuzjasta Abita - wezcie sie odwalcie po pierwsze ,Od czego odwalic :?: Sam zaczynasz gadki nie na temat i to nie tylko tu... po drugie mialem 3 athlonki i w zadnym mi sie jadro nie ukruszylo a mialem durona odrazu poszlo , jak sie nie umie zakladac radiatora to sie kruszy jadro i tyleWidac nie kazdy jest takim bossem w zakladaniu coolera jak ty... Wyobraz sobie, ze przypadkiem ktos jednak chce kupic sobie Copper Shima i co - zabronisz mu :?: Lepiej doradz cos, pomoz, wnies cos ciekawego (na temat :!: ) do dyskusji, a nie bzdury jedna za druga wypisujesz... A czym sie tu chwalic 11 lat mam komputer i co k.u.r.w.a miec nie moge ?No wlasnie, czym tu sie chwalic... Wiec po co to pisales :?: A dla twojej wiadomości nie tylko termaltake robi coppershimy .Napisalem przeciez, ze Thermaltake jako pierwszy chyba zaczal robic Copper Shimy i ta nazwa przylgnela do tej firmy. Sa inni nasladowcy, ale oni nie moga sobie tej nazwy wykorzystywac A i zapewne czepiasz sie bo powiedzialem na temacie ze twoj Abit jest nie najlepsza plyta na swieci i masz problemyNie czepiam sie, bo nie po to pisuje na forum. Wypowiadam SWOJE opinie, ktore wcale nie musza byc zgodne z np twoimi... Czy napisalem, ze moj Abit jest najlepszy :?: Jesli tak, to daj znac gdzie... Mam Abita, to moge cos o nim powiedziec i cenie go za kilka ciekawych funkcji --> znalazl sie mądrala. O i moze poprawiasz mi błedy ortograficzne i gramatyczne :lol: Co za problemowi ludzi na tym forum to az smiechu warte . :lol:Jak juz ktos wyzej madrze napisal >>> jak ci ludzie na forum nie odpowiadaja, to won. obecnosc tutaj i udzial w forum na szczescie nie jest obowiazkowy :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Po pierwsze Copper Shim (Protector), Po drugie sprawa pogarszania odprowadzania ciepla jest co najmniej dyskusyjna - u jednych polepsza, u innych pogarsza, Po trzecie najwazniejsza funkcja Copper Shima jest zapobiezenie ukruszenia jadra procka (nie wiedziales ) A kto produkuje Copper Shim'a jak nie Thermaltake Ta firma jako pierwsza zaczela cos takiego robic... Hmmm.... gdzies znalazlem twojego posta w ktorym chwalisz sie, ze 11 lat w kompach siedzisz... Hmmm... Widac nie gwarantuje to wystarczajacego poziomu wiedzy Nastepny entuzjasta Abita - wezcie sie odwalcie po pierwsze , po drugie mialem 3 athlonki i w zadnym mi sie jadro nie ukruszylo a mialem durona odrazu poszlo , jak sie nie umie zakladac radiatora to sie kruszy jadro i tyle . A czym sie tu chwalic 11 lat mam komputer i co k.u.r.w.a miec nie moge ? A dla twojej wiadomości nie tylko termaltake robi coppershimy .A i zapewne czepiasz sie bo powiedzialem na temacie ze twoj Abit jest nie najlepsza plyta na swieci i masz problemy --> znalazl sie mądrala. O i moze poprawiasz mi błedy ortograficzne i gramatyczne :lol: Co za problemowi ludzi na tym forum to az smiechu warte . :lol: A o co chodzi? Przecież chyba wszyscy wiedzą, że ten Abit to nie jest wcale najlepsza płyta na NF2... :? ;) :) Zresztą wkur.wiające jest to, że wszyscy tak się chwalą: "moja mobo jest najlepsza!" "a nie bo moja!" itd. Każda płyta jest inna i każda jest dobra. niestety nie msz racji drogi mikaelus'ie,najlepsze plyty glowne robi tylko abit i epox,a soltek to jedna wielka qpa :? (gdyby ktos nie zajarzyl,to powiem ze moja wypowiedz przesiaknieta jest sarkazmem :wink: ) Oj, no przecież bardzo dobrze o tym wiem ;) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAttX Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Łał ! Stary nie denerwuje sie tak --- nerwy do konserwy ;) Czyzby cie tak zdenerowała moja wypowiedź ? Powiedziałem jednemu gościowi koleś i że jego płyta nie jest najlepsza a raczej ludziom siedzącym na topicu " Abit złote roady i coś tam " że ta płyta ma wiele wad , i sporo ludzi ma z nią problemy a także nie jest taka super w o/c jak została rozsławiona . A to gorshek czy jakoś tak rzuca się na mnie , jaki koleś , dowartościuj sie ! , skończyłeś to spóść wodę bo śmierdzi - do kogo takie teksty ?To jest forum , troszke szacunku tym bardzij dla osoby starszej - troszke ale zawsze. potem ty sie dowaliłeś do mnie ze strasznymi pretensjami że niewiem co to jest copper shim , że się chwalę i wogole . Człowieku to jest forum komputerowe a nie pretensjonalene. A tak wogole wieżysz że copper shimy pomagają odprowaźać ciepło lepiej ?To jest człowieku czysty marketing , ochrona mogę się zgodzić ale uwież mi że Athlonom XP żadziej kruszą się jądra bo wiem z doświadczenia ( nie aż takiego wielkiego pewnie jakie ty masz )ale wiem że np: Durony były gorsze sam maiłem kiedtś durona 850 i jądro się ukruzyło of course . Jak by to rzeczywiście było takie rewolucyjne to robili by wycięcia w radiatorach - ale to jest inna bajka . Fakty są takie że człowiek wypowiada się na forum mówi to co myśli a jak komuś ( czytaj dwum osobom ) się to nie podoba no to jazda zniszczyć go zmieszac z błotem , pewnie a co tam . Czepisz się że nie na temat zaczynam gadki -- na temat dobrze wiesz jaki temat ABITa bo sam gadałeś z tym Grosh coś tam i dla tego się przywalasz. Ja nikomu znie zabraniam kupować copper shimów -- tylko radzę żby kupił termaltake --bo może się przejdź raz na giełdę i zerknij sobie że są też innej produkcji a copper shim to nazwa rozpowszechniona i na giełdzie są prywaciarskie podruby dlatego radziłem markowy , i nikomu nie zabraniam tylko się dziwię poco wydawać kasę wystarczy troszkę ostrożności a proca i tak sie wymienia co max. 1-2 lata . Co do ABita to nie mam pretensji wogole jeśli tak uważasz to sie nałucz czytać albo inaczej to znterpretuj. Mi nie odpowiadają ludzie z którymi nie można porozmawiać jak równy z równym tylko się czepiają detali : może powiesz że się nie czepiasz nie z poprawiemniem cupper shim -- cooper shim -- co mozę ty 2 razy sprawdasz swoj tekst zanim go napiszesz . akurat . Zreszta co ty mozesz o mnie wiedziec - masz abita i wkurzyło cie to że powiedziałem że jest przereklamowany i tyle nic dodac nic ująć . Moj gigabyte je jest jaka extra plyta wrecz odwrotnie wiec niewiem o co chodzilo temu grosh costam .Własnie tak 2 posty pożniej napisałeś że twoj abit i epox są najlepszymi płytami -- i ty się dziwisz i na dodatek mowisz Vipowi że jego płyta jest głównem - i kto tu sie czepia . Myśleże ta dyskusja nie ma sensu - jeśli cię obraziłem to sorry ale ty zaczołeś sie przypierdalać pierwszy tak samo jak groshlek czy jakokoś . Mi ludzie na forum odpowiadaja a ty masz z tym poważne problemy i tyle . Niezły offtopic ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Co tu duzo pisać :P Całkowicie siezgadzam z MAttX .Ja też duzó czytałem o mobo zwanym ABIT NF7 i wiecej jest z nim problemów niz pożydku.Ja wiem jedno.Następna moja mobo to będzie cosna kt600 np.epox :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Łał ! Stary nie denerwuje sie tak --- nerwy do konserwy ;) Czyzby cie tak zdenerowała moja wypowiedź ? Powiedziałem jednemu gościowi koleś i że jego płyta nie jest najlepsza a raczej ludziom siedzącym na topicu " Abit złote roady i coś tam " że ta płyta ma wiele wad , i sporo ludzi ma z nią problemy a także nie jest taka super w o/c jak została rozsławiona . A to gorshek czy jakoś tak rzuca się na mnie , jaki koleś , dowartościuj sie ! , skończyłeś to spóść wodę bo śmierdzi - do kogo takie teksty ?To jest forum , troszke szacunku tym bardzij dla osoby starszej - troszke ale zawsze. potem ty sie dowaliłeś do mnie ze strasznymi pretensjami że niewiem co to jest copper shim , że się chwalę i wogole . Człowieku to jest forum komputerowe a nie pretensjonalene. A tak wogole wieżysz że copper shimy pomagają odprowaźać ciepło lepiej ?To jest człowieku czysty marketing , ochrona mogę się zgodzić ale uwież mi że Athlonom XP żadziej kruszą się jądra bo wiem z doświadczenia ( nie aż takiego wielkiego pewnie jakie ty masz )ale wiem że np: Durony były gorsze sam maiłem kiedtś durona 850 i jądro się ukruzyło of course . Jak by to rzeczywiście było takie rewolucyjne to robili by wycięcia w radiatorach - ale to jest inna bajka . Fakty są takie że człowiek wypowiada się na forum mówi to co myśli a jak komuś ( czytaj dwum osobom ) się to nie podoba no to jazda zniszczyć go zmieszac z błotem , pewnie a co tam . Czepisz się że nie na temat zaczynam gadki -- na temat dobrze wiesz jaki temat ABITa bo sam gadałeś z tym Grosh coś tam i dla tego się przywalasz. Ja nikomu znie zabraniam kupować copper shimów -- tylko radzę żby kupił termaltake --bo może się przejdź raz na giełdę i zerknij sobie że są też innej produkcji a copper shim to nazwa rozpowszechniona i na giełdzie są prywaciarskie podruby dlatego radziłem markowy , i nikomu nie zabraniam tylko się dziwię poco wydawać kasę wystarczy troszkę ostrożności a proca i tak sie wymienia co max. 1-2 lata . Co do ABita to nie mam pretensji wogole jeśli tak uważasz to sie nałucz czytać albo inaczej to znterpretuj. Mi nie odpowiadają ludzie z którymi nie można porozmawiać jak równy z równym tylko się czepiają detali : może powiesz że się nie czepiasz nie z poprawiemniem cupper shim -- cooper shim -- co mozę ty 2 razy sprawdasz swoj tekst zanim go napiszesz . akurat . Zreszta co ty mozesz o mnie wiedziec - masz abita i wkurzyło cie to że powiedziałem że jest przereklamowany i tyle nic dodac nic ująć . Moj gigabyte je jest jaka extra plyta wrecz odwrotnie wiec niewiem o co chodzilo temu grosh costam .Własnie tak 2 posty pożniej napisałeś że twoj abit i epox są najlepszymi płytami -- i ty się dziwisz i na dodatek mowisz Vipowi że jego płyta jest głównem - i kto tu sie czepia . Myśleże ta dyskusja nie ma sensu - jeśli cię obraziłem to sorry ale ty zaczołeś sie przypierdalać pierwszy tak samo jak groshlek czy jakokoś . Mi ludzie na forum odpowiadaja a ty masz z tym poważne problemy i tyle . Niezły offtopic ;)Dyskusja z toba nie ma sensu, bo toczona jest nie na temat i jak dla mnie jest na zbyt niskim poziomie - nawet ortograficznym :wink: EOT z mojej strony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artizpol Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Po długiej przerwie w tym temacie... czy ktoś używa Thermaltake CopperShim 2.0 do Bartona? I jeżeli tak - są jakieś problemy? Zauważyłem, że na stronie Thermaltake jest info not for barton, a i z 4maxa zniknęła informacja, że Cooper jest przeznaczony dla Bartków. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...