Skocz do zawartości
arturjan

3Demark2001 się wysupuje na k7s5a

Rekomendowane odpowiedzi

Co może być przyczyną żę nie mogą ukończyć 3Demarka2001

Mam płytke k7s5a wiec może to jest przyczyną ?

patch pod AGP jest wgrany więc to nie to ,może trzeba inne

stery do grafiki ,ale na innej płycie głównej wszystko działało.

Co może byc jeszce przyczyną ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, kolejna sugestja bzmi:plyta jest zwalona. ja mam juz droga zepsuta. oczywiscie przez dlugi czas badalem co jest nie tak . i to ta plyta. pierwsza chodzila na poczatku nawet na FSb 147 , ale pozneij tylko na 110, az w koncu padla. nastepna plyta pochodzila 3 dni dobze i znowu szopki. w sierpniu kupuje soleteka na nf2. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka grafa ? I czy Mark kladzie sie zawsze na tym samym tescie czy na roznych ? Na moim GF2 MX400 3DMark wykladal sie na nowszych sterach (nie pamietam numerka) w 1 z testow, a na starszych przechodzil calosc bezproblemowo :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Spróbuj wrzucić orginalny najnowszy bios a nie cheepo (moja na cheepo teżbyła niestabilna).

2. Może masz pamięci SDR a niektóre K7S5A miały z nimi straszne problemy (pierwsze rev.), pożycz od kumpla DDR i sprawdź.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

więc pozostaje sama płyta. musi być walnięta i już.

wgraj detonatory 41.09 lub 30.82, są najlepsze i sprawdzone u wielu osób. jak nie to wymień płytę. za 229 możesz kupić L7S7A2, ja mam i jestem zadowolony. zero problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plyta nie powinna być walnieta tak jak inni twierdza

mialem podobny problem, a mam taka sama plyte tak jak ty i tez w czasie przeprowadzania 3d Marka 01 niedokanczal testu

ale u mnie walil sie sytem wiec po formaciku zrobilem twst i wszystko ok test zrobil

pozdrawiam

P.S. sprobuj przeinastalowac sytem lub zformatuj dysk i zainstaluj wszystko od nowa, aha jeszcze jedno zainstaluj orginalne sterowniki od karty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem podobny problem u siebie 3dmakr sie wywalal do czasu az sciagnolem do niego patch i wszystko jest juz ok.

Prubowalem z wszystkim, zmiana procka pamieci sterownikuw karty graficznej i nic. Az do czasu kiedy sciagnolem patch teraz jest ok, przechodze marka jak chce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec jam mam to samo tylko ze ja mam taki sprzet jak w podpisie ale tez ecs shit... U mnie pomogla czesciowo zmniejszenie ilosci ramu (jak jade na jednej kosci 256 to jest spoko na 2 juz zwis) tak samo pomoglo zmniejszenie fsb ale utrata mocy procka spowolnila mi gry wic wolalem wyrzucic ram bo moja 98 i tak nie wykorzystuje mi... Pozatym dziala stabilnie ( w miare) przy otwartej budzie i polozonej na boku) na NB dalem spory radiator nie pomoglo, czepilem sie stabilizatorow napiec (dalem wiatraczek 4x4 wysokoobrotowy ktory na nie wieal) i nic dalej zwisy probowalem sie czepic grafy ale sprawdzalem ja u kumpla i dziala spoko - zalozylismy u mnie geforce 2 i dziala luksus - ale nie bede jachal na 2 (jeszcze bez tv outa) :( ... No i ostatecznie zostalo moj proc moja grafa wiatraczki i radiatory w budzie , obudowa zamknieta i 256 ramu (tylko w srodku) 100% stabilnosc (no nie calkiem bo po updacie biosu na najnowszego chipo mi sie wiesz trzeba zmienic na starszy) - (256 ramu lezy w szwce (sdram) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaki patch mam wgrać sis agp? mam wgrany

system mam od nowa wgrany

spróbuje jeszce na deton30.80 zobaczymy

no i z tym ramem mam 2 kości po 128 sdram

za nic nie chce ruszyć na 133 ,działa 110/110

A jaki bios najlepiej wgrać do niej ?na jakim

działa najlepiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaki patch mam wgrać sis agp? mam wgrany