Thorr Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 wszystko jak w temacie do oceny ... wlot bedzie zrobiony frezem stozkowym w prysznic (9 otworow zwezajacych sie) spodnia czesc bedzie z blachy 2,5 mm z wytloczonymi tymi tzw. chyba bubilatozorami czy jakos tak ... w kazdym razie jakos bedize machniete kilkanascie wglebien ;) prototyp robi tesciu - jutro odbieram i wydaje mi sie ze nawet go do kompa nie wsadze bo dobrze znam tescia ;) produkcja jednostowa rusza od przyszlego tygodnia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 z ilce wyniesie przewidywana cena?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 czekam na test i cene.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 nie bedzie to super wydajne i tak :P za duzo mm pomiedzy woda a jadrem - z 1,5mm miedzi to optymalnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 nie bedzie to super wydajne i tak :P za duzo mm pomiedzy woda a jadrem - z 1,5mm miedzi to optymalnie malkontent z ciebie. przekonamy sie potestach, a teraz nie ma co spekulowac, bo teoretyzowanie jest niewiele warte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorr Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 co do odleglosci od jadra to czekam na wiecej propozycji ... moze byc 3mm ... moze byc 0,5 mm nawet :) ... i prosze zwrocic uwage ze porobione w podstawie beda frezem stozkowych wciecia na glebokosc conajmniej 1-1,5 mm wglab jesli chodzi o cene i testy ... ja osobiscie nie mam tego z czym porownac wiec wpadlem na taki pomysl ze jeden bloczek bede mogl poscic zainteresowanemu osobnikowi po kosztach + na piwo czyli jakies 50 zlotych z kosztami przesylki pod warunkiem ze go ostro skatuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkAtaN Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 offtopic: w czym to robiles autocadzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 trudno zeby to nie byl autocad :] , moze paint :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorr Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 AutoCAD ... Paitbrush ... Photoshop :) A co do tego wlotu to bedzie to wygladalo mniej wiecej tak zastanawiam sie czy zrobic 9 otworow o srednicy (tej mniejszej) 2 mm - czyli tak jak na rysunku - czy od naj....ania otworow takich powiedzmy 0,6 mm uprzejmie prosze o popowiedz jak rozwiazac to tak by mialo to rece i nogi co do wydajnosci ... nie licze na to ze bedzie to konkurowalo sprawnoscia z nukleonem (chociash to akurat trudno wyczuc) ale ze w cenie 60 zlotych (przewidywana za gotowy blok bez zapinki) otrzyma sie cos co przebije konkurencje w tym obszarze cenowym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Po co te zwezenia :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorr Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Po co te zwezenia :?: sam nie wiem :P ale mysle ze po to aby wywolas efekt skupienia strozki wody ... chociash przy takim cisnieniu to faktycznie chyba jest to niepotrzebne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Jak sobie policzysz powierzchnie jednego otworu fi12 i 9 otworow fi2, to zobaczysz jak bardzo zmniejszasz przeplyw wtykajac te "niby-dysze". Moze zrob zamiast nich jakies cuda w podstawie? Np nawiercasz wiertlem 4mm przeciecia siatki kwadratowej o boku 6mm - wtedy zostana Ci slupki wystajace z podstawy. Technologia ta sama co przy Twoich dyszach, nie zmniejszasz przekroju, a zwiekszasz powierzchnie wew. bloku. A jaki turbulentny przeplyw sie robi :!: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorr Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Jak sobie policzysz powierzchnie jednego otworu fi12 i 9 otworow fi2, to zobaczysz jak bardzo zmniejszasz przeplyw wtykajac te "niby-dysze". Moze zrob zamiast nich jakies cuda w podstawie? Np nawiercasz wiertlem 4mm przeciecia siatki kwadratowej o boku 6mm - wtedy zostana Ci slupki wystajace z podstawy. Technologia ta sama co przy Twoich dyszach, nie zmniejszasz przekroju, a zwiekszasz powierzchnie wew. bloku. A jaki turbulentny przeplyw sie robi :!: :D jesli chodzi o cuda i bajery na podstawieto beda robione - nie wiertlem a frezem jubilerskim (takie fajne diamentowe cudeńko 0,6 mm) - zreszta opisalem to wczesniej efekty prysznica przy wlocie nad jadrem jest bardzo wskazany zarowno z teoretycznego punku widzenia jak i praktycznie ... gdzies kiedys witchhunter mi to wyjasnil przy jednej wczesniejszych prob zaprojektowania czegos tanio-wydajnego ;) ... a ze przelyw mniejszy to inna sprawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorr Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 naszlo mnie ogolnie na robienie wc w calosci dla siebie mam zamiar zrobic rowniez chlodnice (rurki - miedz twarda i polaczenia z weza - listki aluminiowe itd) tylko ze jak tylko ktos cos zamierza to odrazu zostaje zgaszony tekstem w stylu: ale bedzie miala opory przeplywu ... mam wiec pytanko jaki powinien byc stosunek pomiedzy srednica otworu a promieniem zgiecia rury ? ja planuje conamniej x3 - srednica wew rurek d=11, promien zagiecia R=35 ... styka czy beda opory ?!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...