Skocz do zawartości
gogeta4

porównanie zestawów podpowiedź

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałbym zakupić komputer przez morele , i złożyć go samemu i zrobiłem takie dwa koszyki prosiłbym o podpowiedź który lepszy wydajniejszy albo po prostu będzie do grania idealny i druga sprawa czy duży będe miał problem ze złożeniem samemu sprzętu ? 

http://www.morele.net/inventory/info/JWT0nl/

http://www.morele.net/inventory/info/xittbE/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem kiedyś radeona w 2002 jak mi rodzice jeszcze kupowali komputer i niestety na tamten okres brak odpowiednich aktualizacji sterowników i innych kosmosów które z tą kartą przechodziłem sprawiło moją niechęć od czasu aż wymieniałem ją bodajże na 7600 czy coś zakochany jestem w Geforce i jakoś omijam radeony 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem Rayden patrząc na te zestawy nie jestem pewny czy podzespoły do siebie pasują to raz i dwa czy będe miał duże problemy ze złożeniem sprzętu , dłubałem w starych kompach ale nigdy że tak powiem nie składałem żadnego od nowości 

• Downvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukasz na siłę problemów. No i czym składanie wcześniejszych kompów miałoby się różnić od obecnych? Nawet układ elementów na mobo jest identyczny.

Co do dawnych czasów - miałem ponad 10 lat temu radka 9700 pro i 9600 pro. Obie karty doskonałe, a stare stery od ATi też były na wysokim poziomie (schrzaniły się kilka lat później, jak pojawiło się CCC).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może się sparzył na jakieś padace ala R9200 SE czy inne z 64-bit szyną , seria 9xxx jakoś wtedy się pojawiła .

Rozwalają mnie teksty w stylu nie jestem pewny czy te podzespoły do siebie pasują , jak ktoś składa sprzęt i ma trochę wiedzy to złoży całość poprawnie i będzie to działać .,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No widzisz dlatego tutaj zamieściłem mojego posta gdybym był znawcom praktykiem i robił takie rzeczy to bym nie pytał tutaj ludzi którzy mają szersze pojęcie o tej sprawie :) ale i tak wasze zdanie biorę pod uwagę bo każda informacja jest ważna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi