Marcin_gps Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 ale niespodzianka, 21 kwietnia do kin wchodzi nowy film Koterskiego (jakby ktos nie wiedzial, to ten od Dnia Swira :P) Wszyscy Jesteśmy Chrystusami, na onecie jest zwiastun, zapowiada sie bardzo dobrze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Obejrzałem wczoraj jednak Guess Who (Zgadnij Kto) - film nawiązujący do filmu z lat 90'tych (jak to fajnie brzmi :D) pod podobnym tytułem - "Zgadnij kto przyjdzie na obiad?". Film przedstawia historię dziewczyny która przedstawia rodzicom chłopaka, wszystko byłoby OK, gdyby nie fakt że ona i rodzina są czarni, a chłopak biały, a rodzice, a szczególnie ojciec i dziadek są "rasistami" :) W sumie wiele zabawnych sytuacji, ale nie jest to w pełni komedia i porusza dość istotne problemy, jestem bardzo zadowolony ze spędzonych 2h :) Polecam :) Ocena 8/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 dzien niepodleglosci to moim zdaniem jeden z niewielu prawdziwych megahitow, ktore to leca w poniedzialki. Za pierwszym razem gdy to ogladalem to bylo naprawde niezle. W poniedzialek jak to widzialem to plakalem ze smiechu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 polecam "Monachium"-Spielberga jesli ktos nie widzial ,porusza bardzo ciekawe kwestie zamachu w Monachium podczas olimpiady w Niemczech-Monachium gdzie grupa bojownkiow palestynskich wziela zydowskich zakladnikow,wszyscy razem i terrorysci i zakladnicy zgineli, w odwecie rzad Izraelski tworzy i wysyla specjalna grupe zabujcow ktora ma zlokalizowac i usmiercic osoby ktore organizowaly zamach w Monachium. Film jest o tyle dobry ze mimo ze Spielberg jest zydem to pokazuje ucziwie cala sprawe nie demonizujac Palestynczykow jako bezlistosnych mordercow tylko ludzi ktorzy nie wiedza jak zwrocic uwagie swiata na niesprawiedliwosc jaka im sie dzieje ich zdaniem decyduja sie na atak terrorystyczny.Grupa ktora wyrusza aby zabic organizatorow wraz z rozwojem akcji ma rowniez swoje wlasne problemy aby zaakceptowac to co robia ,poniewaz zaczynaja sobie zdawac sprawe ze w pewnym momencie sa tacy sami jak terrorysci-naprawde bardzo polecam ten film ,o ile powoli sie rozwija to pozniej jest naprawde co ogladac a glowny lider grupy grany przez Erica Bane jest poprostu swietny tak jak kiedys byl najlepszym aktorem moim zdaniem w Troi -ocena 8/10 "Tsubaki Sanjuro"(1962)-kontynuacja "yoimbo"-strazy przybocznej to moim zdaniem najlepszy film Kurosawy i Toshiro Mifune (z pamienci) ,jest o wiele lepszy od strazy przybocznej ,poczawszy od muzyki ,scenariusza i gry aktorskiej,poprostu poezja!! ,postac bohatera i jego specyfika jest poprostu zrealizowana genialnie!! ,kazdy kto lubi filmy nie tylko o samurajach ale i madrych bohaterach ktorzy zdaja sobie sprawe z wlasnych slabosci powienien obejrzec!! --ocena 10/10!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 dzien niepodleglosci - tania w wyrazie rozrywka z kupa gloopich proamerykanskich tekstoof - tak to odebralem ... film w ktoorym postawiono na wybuchy, teledyskowe ujecia i brak jakiegokolwiek przeslania poza jednym - jak sie wszyscy zbierzemy to nawet kosmitom spuscimy w**rdol ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 dzien niepodleglosci - tania w wyrazie rozrywka z kupa gloopich proamerykanskich tekstoof - tak to odebralem ... film w ktoorym postawiono na wybuchy, teledyskowe ujecia i brak jakiegokolwiek przeslania poza jednym - jak sie wszyscy zbierzemy to nawet kosmitom spuscimy w**rdol ;] raczej glownym przeslaniem jest fakt ze amerykanie jak zwykle uratowali swiat :]] zreszta to typowe w wiekszosci produkcji tego typu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 raczej glownym przeslaniem jest fakt ze amerykanie jak zwykle uratowali swiat :]] zreszta to typowe w wiekszosci produkcji tego typu No cos Ty - Armageddon jest inny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Fakt, Armageddon był świetny, głównie za jego wnikliwie rozbudowaną fabułę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 "Czas surferow" LOL.. Niektore teksty mnie zabiły ;] 8/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 No cos Ty - Armageddon jest inny.No w Armageddonie był jeszcze Rusek;] "Czas surferow" LOL.. Niektore teksty mnie zabiły ;] 8/10Jak dla mnie 3/10 - dobrych tekstow to tam moze bylo ze 3... I pomyśleć, ze film był reklamowany jako "Tarantinowski". Szkoda, ze jedyny związek z twórczościa Tarantino to fragment "Wściekłych psów", jaki bohaterowie oglądają na początku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 (edytowane) Przez ostatni tydzien mecze "W ksiezycowa jasna noc" na podstawie ksiazki Whartona. Codziennie puszczam ten film koło 23:00 i o 23:20 smacznie śpie. A najgorsze, że film zapowiada się na bardzo ciekawy, tylko tempo jest strasznie usypiające... Edytowane 16 Marca 2006 przez q-b-a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Dzisiaj o 19:55 na TVP2 jest Miś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 (edytowane) Wczoraj widziałem (dopiero) "Mystic River". Oczywiste, jest to kino genialne. Oczywiste jest również to że ten film przeraża. Jest to drugie arcydzieło które zdołało mnie przerazić ( pierwszym była AI). Myzyka jest kolejnym atutem tego filmu, naprawdę wspaniała. Brawa dla Clinta Eastwooda!!! Teraz zabieram się za polecane przez was "Miasto Gniewu" Pozdrawiam. Edytowane 17 Marca 2006 przez Corso Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 To moze polece troche starsze filmiki. Na pierwszy ogien pojdzie Truposz, swietny film Jima Jarmusch'a z Jonny'm Depp'em w roli glownej :) Genialna jest tez sciezka dzwiekowa do tego filmu autorstwa Neil'a Young'a. A jako drugi film polecam Pi wyrezyserowany przez Darren'a Aronofsky'iego (ten od Requiem for a dream) Dodam tylko, ze nie sa to filmy komercyjne i sa dosc trudne w odbiorze i nie wszystkim sie spodobaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Dzisiaj o 19:55 na TVP2 jest Miś. Mis - film legenda, jednak ja go oceniam nisko - film mi sie nie podobal... wiem co bylo jego przeslaniem etc, rozumiem specyfike tamtych czasow, jednak jako film - only 5/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 (edytowane) A jako drugi film polecam Pi wyrezyserowany przez Darren'a Aronofsky'iego (ten od Requiem for a dream) Ganialne i nowatorskie polaczenie tematu, muzyki, scenariusza i zdjec. Wszystko drazni nerwy do ostatniej sceny. ;) Idealny debiut. Teraz czekam na jego trzeci film The Fountain. Edytowane 16 Marca 2006 przez q-b-a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Dzisiaj na TVP1 klasyk ;) Jutro nie umiera nigdy o 20.15 :) Natomiast na TVN - dawka naprawdę dobrego kina (IMO) Park jurajski o 20.15 a potem Statek Widmo o 22.50 (zakochałem się w soundtracku :) ). Mi się ogólnie statek widmo podobał, byłem na nim na wagarach - sam się wbiłem do kina bo nie chciało mi się siedzieć w budzie ;) Ehh, dawne czasy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Ja dzisiaj planuję zestaw filmowy "Park Jurajski"-"Statek Widmo". "Park Jurajski" zobaczę po raz enty. Pierwszy raz miałem przyjemność oglądać w kinie. To było coś, kopara opadała co chwila. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Ja dzisiaj planuję zestaw filmowy "Park Jurajski"-"Statek Widmo". "Park Jurajski" zobaczę po raz enty. Pierwszy raz miałem przyjemność oglądać w kinie. To było coś, kopara opadała co chwila. :lol: Oj tak !!! Park Jurajski - kiedys 10/10 teraz - cosik kolo 8/10 - efekty wspaniale, nawet dzis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Park Jurajski - hmmm - jak wyszedłem z kina to zdecydowanie było 10/10, na dzien dzisiejszy cięzko powiedziec, ale napewno wieczorem będe oglądał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 No w sobotę na TVP2@22:30 "Życie za życie" (The Life of David Gale)!! ;]]] Musowa pozycja ;))) tym bardziej, że bez reklam. Fajniutkooo :) z ulubionym Spacey'em :D. Już polecałem kiedyś ten film, 10/10 scenariusz napsiało życie... Miłego oglądania! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 No w sobotę na TVP2@22:30 "Życie za życie" (The Life of David Gale)!! ;]]] Musowa pozycja ;))) tym bardziej, że bez reklam. Fajniutkooo :) z ulubionym Spacey'em :D. Już polecałem kiedyś ten film, 10/10 scenariusz napsiało życie... Miłego oglądania!Muszę obczaić:) Ty odezwij się na gg/tlen co z dzisiaj?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 No to oglądamy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 The Life of David Gale fajny filmik będe oglądał 2 raz w TV hmm a park jakoś specjalnie mnie nie wciągnął oglądnąłem 2 razy i dzisiaj już się nie zmusze ;] Za to statek widmo znam na pamięć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Obejrzalem przed chwila zwiastun "Jasminum" Jana Jakuba Kolskiego i jestem poprostu pod niesamowitym wrazeniem!!! tak genialnie zrobionego zwiastuna nie widzialem od lat i tym bardziej do polskiego filmu ,a mala Genia poprostu mnie rozbroila ,swietna obsada i rezyseria mam nadzieje ze przyciagnie do kin sporo ludzi bo zapowiada sie film wyjatkowy,zwiastun mozna obejrzec na onecie -polecam!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 No to oglądamy :) Ze tak spytam - to jest jakas wtyczka do winampa, ktora obsluguje tuner czy poprostu mozna tvn ogldac w sieci, jaki te stacje ktore wyszukuje winamp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Syriana - podobał mi się. Brutalna polityka i walka o pieniądze. Nie dla fanów "biegania z kałachem". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Ze tak spytam - to jest jakas wtyczka do winampa, ktora obsluguje tuner czy poprostu mozna tvn ogldac w sieci, jaki te stacje ktore wyszukuje winamp.Podłączam się do pytania :) Ogólnie Jurajskiego Parku nie oglądałem, pykałem z kumplem w PES5 :) Ale Statek Widmo już obczailiśmy :) Ja byłem jak już wspomniałem na nim w kinie, tam porażały efekty dźwiękowe, były naprawdę cool :) A teraz mogę stwierdzić że to całkiem miły i przyjemny filmy (w sensie do obejrzenia :P ) :) Jak dla mnie Ocena 8/10 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Jak dla mnie 3/10 - dobrych tekstow to tam moze bylo ze 3... I pomyśleć, ze film był reklamowany jako "Tarantinowski". Szkoda, ze jedyny związek z twórczościa Tarantino to fragment "Wściekłych psów", jaki bohaterowie oglądają na początku. Pierwsze slysze ze byl reklamowany jako Tarantinowski :blink: Ktos troche przesadził ;) Film był tak głupi ze az smieszny, Rysio i Kozioł roxuja ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 (edytowane) Pierwsze slysze ze byl reklamowany jako Tarantinowski :blink: Ktos troche przesadził ;) W większości recenzji tego filmu, ukazujących się w prasie był tekst, ze to "Tarantino w polskim wydaniu" itp... Edytowane 18 Marca 2006 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...