Axles Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2014 Witam, zwracałem się już w kilka miejsc po pomoc, ale niestety dalej mam problem i nie potrafię sobie z nim poradzić. Posiadam SSD Crucial MX100 jest podłączony pod płytę Asrock B75 Pro pod port SATA3, w UEFI mam włączone AHCI. System to Win 8.1 ze sterownikami standardowymi Microsoftu lub też próbowałem z paczki Intel Rapid: https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldID=24006 - http://scr.hu/0qob/hufzp Problem polaga na tym, że na partycji systemowej C w programie AS SSD Benchmark mam transfery takie: a na partycji D tego samego SSDka takie: Jak widać zapis jest 2x mniejszy dla C. Co może być powodem, przepinałem już w różne porty SATA3 dostępne na mojej płycie i to samo. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2014 Nie zauważyłeś zbiorczego tematu o SSD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axles Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2014 Zauważyłem i czytam go sobie nawet, ale i tak nie rozumiem o co chodzi, miałem się tam z moim problemem podpiąć a nie pisać osobny wątek, w ~300 stronach ślad by po nim zaginął. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2014 Nic nie ginie na purepc, każdy użytkownik śledzący temat jest informowany o nowym poście a o Twoim nowym temacie nie koniecznie ;) A co do sprawy, test nie ma znaczenia a wydajność dysku jest prawidłowa. Partycja systemowa jest używana i pełna plików - zawsze ma to jakiś wpływ na wynik BENCHMARKU. Dysk SSD nie ma fizycznego podziału (jak na HDD) po utworzeniu partycji. Cała powierzchnia jest zawsze do dyspozycji kontrolera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axles Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2014 To ale dlaczego tylko u mnie test wskazuje za niskie dane, na każdym zrzucie znalezionym w necie jest ok zapis koło 300MB/s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2014 Może dlatego, że tylko ty podzieliłeś ssd na partycje? Na screenach w sieci dysk mógł być pusty, system mógł być na innym nośniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axles Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2014 (edytowane) No jakoś tak odruchowo zrobiłem, nie mam tak dużych partycji nigdy :) Przeinstaluję system na jednej partycji na SSD i odezwę się. Edit: Usunąłem D i rozszerzyłem C na cały dysk, zapis dalej mały więc chyba twoja teoria upadła :( Edytowane 2 Października 2014 przez Axles Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2014 Ale co upadło? Partycję nie mają znaczenia, system siedzi na dysku i to on powoduję niższe wyniki. Wyczyść dysk, zainstaluj system na innym dysku, podepnij ssd i wtenczas testuj. Będziesz miał wysokie numerki i spokój ducha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...