BTK_BLR Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2014 Nowy sprzęt zmusi mnie do zmiany systemu, więc do wyboru mam Windows 7 oraz 8. Który z nich lepiej się sprawdzi we współpracy ze starszymi grami takimi jak np. StarCraft:BW, CS 1.6, System Shock 2, Neverwinter Nights 2 czy Diablo 1? Kwestie wydajności i dostępności nowszych bibliotek DirectX mnie nie interesują, bo i tak nie gram w nic nowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2014 Jak nie grasz w nic nowego, to bierz windę 7. Masz przynajmniej znajomy interfejs (w ósemce nawet standardowy pulpit jest trochę... pochrzaniony), a z reguły starsze systemy są bardziej kompatybilne ze starszymi aplikacjami/grami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BTK_BLR Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2014 A korzystałeś kiedyś z "XP Mode"? Dostępne od Windows 7 Pro wzwyż i wygląda na to, że jest to całkiem ciekawe rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2014 XP Mode to po prostu maszyna wirtualna z Windowsem XP i pozwalająca odpalać aplikacje z owego XP prawie w ten sam sposób jak te na win 7(pulpit XP jest ukrywany).Uruchomić to się da też na niższych wersjach siódemki, jednak z pro kupujesz niejako również licencje na XP, co pozwala Ci ten system pobrać i zainstalować na Virtual PC.Po za tym tak czy siak nie powinieneś mieć problemów z tymi grami nawet na samym Win 7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...