xortdan Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2015 W ostatnich dniach pojawiły się wymagania gta 5 na pc. Mój procesor jest 2 rdzeniowy a gra będzie wymagała 4 rdzenie. Postanowiłem zapytać się was jaki procesor wybrać aby zadziałała gra. Chcę wydać jak naj mniej, czyli kupię używany procesor. Mój sprzęt: Płyta główna: Gigabyte m56s-s3 Procesor: Amd 64 x2 5200+ 4 gb ram Zasilacz: Amacrox 450W Karta graficzna: GTS 450 1GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2015 Procesor niewiele Ci da bo karta do wymiany. GTS 450 będzie za słaby. Przydałoby się coś pokroju radeon 7770. Dla mnie cała platforma do wymiany na jakiś i5 używany i płytę + ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xortdan Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2015 (edytowane) Czytałem na internecie i widziałem że inni piszą że na tej powinno zadziałać na minimalnych. Bios to nie wiem jaki :). A znasz dosyć tani procesor cztero rdzeniowy? Edytowane 18 Stycznia 2015 przez xortdan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xortdan Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2015 Do komputera dostanę się za około 2h i użyje ten program. W instrukcji obsługi na zdjęciu płyty głównej widzę że pisze REV: 1.1. Dodam jeszcze że nigdy nie aktualizowałem biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xortdan Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2015 (edytowane) Zastanowie się nad nim. Są jakieś procki trochę słabsze :)? Na przkład 2.6 ghz czy coś podobnego. bo bardzo zależy mi na niskiej cenie. Edytowane 18 Stycznia 2015 przez xortdan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xortdan Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2015 (edytowane) NIe wiem czy jeszcze jest to potrzebne ale daje ss z programu cpu-z. Edytowane 18 Stycznia 2015 przez xortdan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2015 Dałeś screen z GPU-Z a nie CPU-Z . Wymagania GTA V są już podane ale na razie nikt ich nie zweryfikował . Rzeczywiste wymagania gry mogą być mniejsze lub większe ( jak powtórzy się sytuacja jak z III i IV ) . Twoja obecna karta powinna teoretycznie starczyć na minimum . Gorzej z prockiem , najtaniej z Athlonów X4 to model 630 za ~220 zł , jak chcesz taniej to tylko szukanie licytacji i liczenie na szczęście . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xortdan Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2015 Przepraszam, pomyliłem się :). Jutro zrobię to dobrym programem. Bios zaktualizowałem do najnowszej wersji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xortdan Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2015 F6h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xortdan Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2015 Teraz ss powinny być lepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrFelipe Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2015 Nie lepiej sprzedać graty i poszukać jakiejś używanej płyty na 1155 i np pentiuma? Będzie wydajniej niż ten athlon II Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xortdan Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2015 Jak bym miał pieniądze to bym kupił :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrFelipe Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2015 Nie zapomniałem, to był tylko przykład a nie propozycja zestawu. Do tej płyty ciężko coś dobrać taniego i wydajnego na dzisiejsze czasy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2015 Pod W3 to lepiej jakiegoś Quada brać , nawet jak to będzie coś starszego w rodzaju AII X4 / PII X4 . Może się okazać że taki X4 630 w W3 będzie lepszy niż G3220 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xortdan Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2015 Po aktualizacji biosu zauważyłem kilka rzeczy. Gdy sprawdzam właściwości komputera to pisze że jest 4gb ramu a dostępne tylko 3gb (wcześniej dostępne było 3.5gb). Jeszcze podczas zgrywania danych na pendrive pasek stanu odrazu idzie prawie do końca a plik zgrywa się jeszcze jakiś czas. A wracając do procesora, dostanę go w najbliższych dniach za 150 zł. Czy warto dokładać do tego komputera 2 gb ramu ddr2 800 MHz za 25zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xortdan Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2015 Mam zainstalowany win7 32 bity :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xortdan Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2015 Ale jeśli trzeba to zmienię system na 64 bitowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2015 System można przeinstalować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xortdan Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2015 Znalazłem w internecie poradnik, jak odblokować cały ram. Udało się ale wyskakują blue screeny. Co może być tego przyczyną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2015 Co byś nie zrobił na tym sprzęcie nie pograsz w GTA. Wysłane z mojego GT-N7000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xortdan Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2015 Widziałem wymagania gta i według tego co jest napisane powinno zadziałać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2015 W wymaganiach Wieśka 3 napisali w zalecanych GTX770, a gra na pokazie dla mediów wg. sprawozdań krztusiła się na GTX980. Masz proca z przed wojny i rzeczywistości nie przeskoczysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xortdan Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2015 Wiedźmin i GTA to dwie róźne gry więc nie wiem dlaczego piszesz o tej grze. Jeśli gra będzie zoptymalizowana tak jak piszą to powinno zadziałać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2015 No i napisali, że gra wymaga 4 rdzeni, a ty masz przedpotopowe 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xortdan Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2015 Przeczytaj cały wątek to dowiesz się że zmieniam procesor i prawdopodobnie dołożę 2gb ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2015 Zrób to po premierze gry byś się nie rozczarował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xortdan Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2015 Nawet jeśli gta nie zadziała to inne gry będą lepiej działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2015 (edytowane) Teoretycznie szybszy niż q6600 http://allegro.pl/phenom-ii-x4-960t-be-x6-1100t-965-95wat-jak-nowy-i5032498051.html Może te minimalne GTA 5 będą na tyle płynne, że będzie się dało grać, ale to trzeba już w praniu obadać. http://allegro.pl/gigabyte-ga-ex58-ud5-i7-920-2-66ghz-8mb-radiator-i5050005057.html Edytowane 2 Lutego 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xortdan Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Wkońcu dostałem procesor i 2 gb ram. Komputer działa o wiele lepiej. Teraz tylko czekać na premiere gta :D. Dziękuje za dobór procesora. Temat można zamknąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2015 w koncu to jaki ten procek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...