Markus1 Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 Witam Temat śmieszny ale moim zdaniem nie do końca. Chodzi mi mianowicie o wygodę obsługi i odpowiednie podłączenie słuchawek. Teraz podłączam słuchawki bezpośrednio do głośników i mogę regulować ich głośność potencjometrem w głośnikach. Słuchawki są zwykłe żaden szał Sennheiser HD 201. Zdaję sobie sprawę że te stereofoniczne słuchawki mogę podłączyć dwojako: 1. Bezpośrednio do wyjścia mojej karty dźwiękowej 2.Tak jak łączę teraz bezpośrednio do głośników; Teoretycznie lepsza jakość jest przy podłączeniu bezpośrednim do karty (niby lepszy dźwięk). Teraz chciałbym zakupić słuchawki 5.1 i wiem, że aby cokolwiek sensownie usłyszeć muszę je podłączyć jackami do wyjścia z tyłu komputera ale oczywistym jest, że będę także używał moich głośników stereo. Jak pogodzić te 2 podłączenia i nie stracić na jakości oraz nie musieć w kółko wyciągać wtyczek z obu urządzeń aby je właściwie podłączyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 (edytowane) Możesz na wyjściu front dać rozdzielacz na 2xminijack, ale być może stracisz w ten sposób na głośności. Najlepszym jednak wyjściem będzie po prostu nie pchanie się w żadne g*wna w stylu słuchawek 5.1 i pozostanie przy sennkach. Edytowane 22 Lutego 2015 przez Dammeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 Słuchawki 5.1 to marketingowy bełkot . Nie da się zrobić coś z niczego - masz tylko 2 sztuki głośników a do 5.1 potrzeba 6 głośników . Najlepsze wyjście to olać słuchawki 5.1 i działać na porządnych jak np. twoje HD 201 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 najprościej nie tracąc wiele na jakości\głośności kupić przełącznik źródła dźwięku (na allegro) podłączasz do karty potem do przełącznika słuchawki i głośniki i tyle ... druga opcja bardziej dyskusyjna, słuchawki pod kartę z płyty, a głośniki pod Sound Blaster i tylko przełączasz programowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 Jednym słowem lepiej dać sobie spokój? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 zrobisz jak uważasz, ja mam Sennheisery i jestem zadowolony ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...