Gość pumpirio Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2015 (edytowane) Poszukuję sprzętu, ktory wyciągnie stale >300 fps w CS:GO w rozdzielczości 1920x1080. Priorytet to uzyskanie możliwie najwyższej jakości do ceny. W grę wchodzi sprzęt nowy, jak i używany. Komputer nie będzie miał też innych zadań, nie będę grał w inne gry i nie interesują mnie możliwości przyszłej rozbudowy (zawsze mogę sprzęt sprzedać i kupić sobie zupełnie inny). Mam już myszkę, monitor 144 hertzow, klawiaturę, słuchawki oraz mikrofon. Nie potrzebuję tych rzeczy. Mam też inne miejsce, gdzie skladuję pliki - nie potrzebuję przestrzeni dyskowej ponad wymagania CS:GO, teamspeaka i ew. mIRC. Co Szanowni Forumowicze mogliby mi polecić? Podkręcanie jak najbardziej wchodzi w grę. Edytowane 28 Lutego 2015 przez pumpirio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2015 Zacząłbym od zastosowania się do regulaminu i podania budżetu. Wstępnie proponuje takie coś: http://www.morele.net/inventory/info/I31O9s/ Możesz sobie darować OC. Do jednej gry CS:GO wystarczy taki i5 4590. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slazer Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2015 Po co więcej niż 300 fpsów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2015 Dobre pytanie. Ciekawe jestem teorii autora. Wysłane z mojego GT-N7000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slazer Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2015 Stawiam na "Bo będę podłączał PC czasami do TV 300Hz przez HDMI". I żeby nie było offtopu mała rada, HDMI z tego co wiem obsługuje max 120 Hz w najnowszej wersji, czyli do podłączenia monitora 144 Hz nie polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2015 Do tego te 300 hz to bujda na resorach , to nic innego jak zwykłe 120 hz lub mniej przepuszczone przez elektronikę i filtry - może i by było 300 hz odświeżania ale input lag będzie zabijał całą przyjemność z grania . Zestaw od Devila może być , do CS:GO więcej nie potrzeba . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pumpirio Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2015 (edytowane) Ale co, "po co"? Taka jest wiodąca teoria wśród graczy CS:GO, że pow. 300 fps recoil i tam wszystko jest najlepsze. Podobnie jak w CS 1.6 taką wartością jest 100 fps (nie 90 ani 110), co wynika ze specyfiki silnika gry. W 1.6 jestem w stanie to wykazać i jest to dla mnie zupełnie oczywiste, zaś w GO jeszcze takiego doświadczenia nie mam. Twierdzą tak jednak zgodnie wszyscy ci, którzy grają dla pieniędzy (scena profesjonalna), więc teorię o 300 fps-ach uważam za bardzo prawdopodobną. Do podłączenia monitora 144 hertzowego używa się Dual-DVI, nie hdmi. Budżetu? A skąd mam wiedzieć, ile pieniędzy potrzeba, by osiągnąć taką wydajność? Budżet wynosi tyle, ile cena komponentów, które to umożliwią i jest też ograniczony przez właśnie takie ich zastosowanie. Zaznaczyłem w pierwszym poście, iż komputer w innych celach nie będzie wykorzystywany, nic innego nie ma więc znaczenia i, co jest tu logiczną konsekwencją, nie chciałbym za nic innego płacić. Wydaje mi się, że takie ujęcie sprawy ma sens. A jeśli nie ma, to dlaczego? Edytowane 28 Lutego 2015 przez pumpirio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slazer Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2015 (edytowane) Po prostu nie wiedzieliśmy o tej teorii i to były tylko takie moje niewinne spekulacje. Co do 300fpsów, zależy też od ustawień. Według youtube (https://www.youtube.com/watch?v=paKpxx_KRPk) GTX 980 (najlepsza karta pojedyńcza) zapewnia 140 fpsów na ultra (ale jest tam włączony G-Sync na monitorze 144Hz, ale fpsy spadają do 130 paru więc przy wyłączonym G-Sync raczej lepiej nie będzie). Chociaż z drugiej strony według testu na konkurencyjnej stronie GTX 970 zapewnia min 204 max 217 fps na very high msaa x4 więc przy zredukowaniu ustawień wszystko jest możliwe. Ja bym proponował ten http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_luty_2015?page=0,14 zestaw lub ten za 5k. Edytowane 28 Lutego 2015 przez Slazer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minemouse Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2015 (edytowane) Najlepiej byłoby podłączyc monitor DisplayPortem, 144hz-owe zazwyczaj takowy posiadają. Edytowane 28 Lutego 2015 przez minemouse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2015 Engine Source wysyła/odbiera pakiety tylko dla wyrenderowanych klatek. Co znaczy, że jeśli grasz na serwerze z TR 128 to FPS ponad ten limit są zbędne. Dobranoc. Wysłane z mojego GT-N7000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pumpirio Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2015 (edytowane) Wcześnie chodzisz spać. Najlepiej byłoby podłączyc monitor DisplayPortem, 144hz-owe zazwyczaj takowy posiadają. W czym DisplayPort miałby być lepszy od Dual-DVI? W swoim BenQ go nie mam, bo to najtańszy 144 hertzowy model. Takie pytanie jeszcze od n00ba, który nie kupował komputera od 2005 roku. Dlaczego wszystkie te konfiguracje dziś mają zintegrowane karty grafiki? Kiedyś było tak tylko w sprzęcie dla plebsu i tych płyt głównych ze zintegrowanymi kartami normalnie się nie kupowało. Inna sprawa, jak wygląda dzisiaj podkręcanie? Czy oplaca się kupić któryś z tańszych procesorów o niższym taktowaniu, by go następnie podkręcić zamiast kupować inny, droższy procesor? Jeśli tak, to które procesory najlepiej się podkręcają? Czy te zdolności (ich, do podkręcania) zależą od taką, jaką płytę główną wybiorę? Kiedyś zależało. Edytowane 28 Lutego 2015 przez pumpirio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2015 Zadajesz infantylne pytania. Mam nadzieję, że w cs prezentujesz lepszy poziom bo inaczej pr0 sprzęt będzie się pr0 kurzył. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pumpirio Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2015 Ktore pytania masz na myśli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slazer Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2015 Integry są po prostu zintegrowane z procesorami (prócz większości serwerowych i AMD). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2015 Gdzieś tam widziałem, konfiga z i5 4560 i gtx 650Ti , kóry wyciągał 300FPS tak więc, kupując coś dzisiejszego spokojnie powinieneś mieć te wymagane... np i5 4670k + GTX 770 Może koledzy grający w CS Go powiedzą coś więcej. Drugą rzeczą, skoro grasz w to to i chyba fora odwiedzasz i lepiej tam zadać to pytanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek.p Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2015 Przy i5-4670 i r9 290 (ze wszystkimi ustawieniami na maksa prócz rozmycia, AAx2, AFx8 na 2560x1440) zaliczam spadki w smoke'u do 260 fps, poza tym wyciąga 300. Do tej gry nie trzeba jakiegoś kosmicznego sprzętu, zwłaszcza że większość ustawień graficznych tylko przeszkadza i zazwyczaj się je redukuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyssp Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2015 Wcześnie chodzisz spać. W czym DisplayPort miałby być lepszy od Dual-DVI? W swoim BenQ go nie mam, bo to najtańszy 144 hertzowy model. Takie pytanie jeszcze od n00ba, który nie kupował komputera od 2005 roku. Dlaczego wszystkie te konfiguracje dziś mają zintegrowane karty grafiki? Kiedyś było tak tylko w sprzęcie dla plebsu i tych płyt głównych ze zintegrowanymi kartami normalnie się nie kupowało. Inna sprawa, jak wygląda dzisiaj podkręcanie? Czy oplaca się kupić któryś z tańszych procesorów o niższym taktowaniu, by go następnie podkręcić zamiast kupować inny, droższy procesor? Jeśli tak, to które procesory najlepiej się podkręcają? Czy te zdolności (ich, do podkręcania) zależą od taką, jaką płytę główną wybiorę? Kiedyś zależało. Nie wiem jaki mają cel osoby śmiejące się z tych pytań. Nie każdego interesuje sytuacja na rynku pc cały czas, i po to jest forum żeby pytać. Integralne karty są wbudowane w procesory, i nie ma to związku z płytą główną. Co do procesorów to (mówię o Intelu, na AMD się nie znam ale wiem że do gier i tak Intel lepszy) nie ma praktycznie takiej możliwości. Tzn są słabsze procesory i5, czyli 4rdzeniowe, ale nie da się ich praktycznie podkręcać. Z tych które się da podkręcać są 4670k i 4690k, i tu teoretycznie 4670k może dorównać 4690k ale będzie gorętszy w stresie. Teraz płyty nie są takie ważne przy podkręcaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2015 (edytowane) W czym DisplayPort miałby być lepszy od Dual-DVI? Dlaczego wszystkie te konfiguracje dziś mają zintegrowane karty grafiki? Kiedyś było tak tylko w sprzęcie dla plebsu i tych płyt głównych ze zintegrowanymi kartami normalnie się nie kupowało. Inna sprawa, jak wygląda dzisiaj podkręcanie? Czy oplaca się kupić któryś z tańszych procesorów o niższym taktowaniu, by go następnie podkręcić zamiast kupować inny, droższy procesor? Jeśli tak, to które procesory najlepiej się podkręcają? Czy te zdolności (ich, do podkręcania) zależą od taką, jaką płytę główną wybiorę? Kiedyś zależało. W czym display port miałby być lepszy od Dual-DVI - mniejszy, zgrabniejszy i potrafi przesłać dźwięk oraz umożliwia jednoczesną dwukierunkową wymianę informacji Dlaczego wszystkie te konfiguracje dziś mają zintegrowane karty grafiki? - Nie wszystkie. A powstają dlatego, że do typowych zastosowań domowych najzupełniej wystarczają (programy biurowe, filmy, muzyka itp)... a więc na co ci grafika dedykowana w tym przypadku? Dla Kowalskiego najczęściej do wymagających gier 3D, bo te sprzed kilku lat to i ta integra da radę. Do tego dołóż energooszczędność co dziś jest "trendy" Podkręcanie wygląda tak samo, no... może trochę je ułatwili dziś. Tak więc, dobra płyta, procesor, który można podkręcić, ale tutaj już zapraszam do innego działu, forum. My tutaj doradzamy co kupić? A czy warto kupować zestaw "do kręcenia". Zależy od twoich upodobań, czy kupujesz na długo, zasobności portfela, takie tam... Nie wiem jaki mają cel osoby śmiejące się z tych pytań. Może spowodowane to jest tym (pomijając charakter, takt itp), że wymaga naprawdę niewiele umiejętności od pytającego by na takie pytania znaleźć samemu odpowiedź i dla niektórych to po porostu wyraz lenistwa, wygodnictwa? Edytowane 2 Marca 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slazer Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2015 "Nie wiem jaki mają cel osoby śmiejące się z tych pytań." A czy ktoś się śmiał z pytania o podkręcanie czy integrę? Niestety intel ma teraz praktycznie monopol i od 2 generacji serii "I" poblokował podkręcanie w procesorach innych niż tych z "K" w nazwie na końcu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...