Gość netkafejas Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 wiec od niejakiego pana CDRBENY czy cos takiego kupilem lite on dvd ltp 163 (mal by 12x a jest niedzialajace 16x), dostalem paczke , odeslalem bo nie czytal prawie niczego nie wspominajac juz o dvd, teraz wreszcie po trzech tygodniach wielokrotnych telefonow otrzymalem paczke i rzeczywiscie postep jest o czasami to mu sie nawet dvd uda wczytac-jednowarstwowe bo boje sie nawet wrzucic plytke dwuwarstwowa, ale do rzeczy otorz po rozkreceniu napedu okazalo sie ze jak nie czyta to poprostu plyta sie nie kreci-silniczek sie nie rozpedza wiec nic dziwnego ze nie czyta wiec jak zrobic zeby silniczek startowal zawsze a nie tylko czasami? zna sie ktos na tym? pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Proponuje wywalczyc jednak zwrot kasy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlaos Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Padł scalak który jest odpowiedzoialny za sterowanie silniczkiem. Jedyny sposub to odszuakać go i wymienić . Zazwyczaj znajduje sie kolo tasiemki łączącej silniczek z elektroniką . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Daj gościa do oszustów na allegro na oślej łączce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 yy W chipie koles pisał ze zamist płyty głownej dostał satra płyte po radiu i cos tam jeszcze.. Zgłosil to na policje i po kilku miesiacach orzymał inf. ze złapano tego kolesia co chciał go wy.. O ile pamietał dostal nalezne a koles pszedł siedziec.. ale nie pamietam tego jzu zbyt dorze :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 taaa ja kiedys kupilem live`a z njie dzialajacym lednym kanalem :). Kumpel komorke , jak odebral pazcke w srodku byly kartofle 8O , wzial listonosza na swiadka :) poszedl na policie i kase dostal. Ale tak a propo tego rozkrecania? :) CZy ktos moze chociaz orientacyjnie powiedziec co to za scalak? :) Bo ja sien a tmy nie znam kompletnie :), a mam ten sam problem zcasem sie rozpedza czasem nie. netkafejas ja po prosutu rozpedzam plyte jakims sruborketem albo czyms :) i nagrywa ok. Ale tak czy siak fajnie by bylo gdyby dzialal norlmanie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Mam podobne chece z miom LG ale ewidentnie jest to wina silnika a nie scalaka. Nagrywara tez mi powoli szwankuje i pewnie sie okaze ze bede musial kupic nowa to przemontuje silnik z nagrywary do DVD :) Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Zaden scalak. Tak <span style="color:red;">[ciach!]</span>li ktos kto sie nie zna. Naped dziala i cd na tej zasadzie ze: wjezdza plyta, soczewka szuka plyty. Znajduje to podaje impuls podnosi sie i silnik DOPIERO wtedy zaczyna sie krecic. Jezeli nie znajduje plyty to NIC nie robi. Wniosek: Brudna luba padnieta optyka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Zaden scalak. Tak <font color="#FF0000">[ciach!]</font> ktos kto sie nie zna. Naped dziala i cd na tej zasadzie ze: wjezdza plyta, soczewka szuka plyty. Znajduje to podaje impuls podnosi sie i silnik DOPIERO wtedy zaczyna sie krecic. Jezeli nie znajduje plyty to NIC nie robi. Wniosek: Brudna luba padnieta optyka.gdyby laser swiecil na niekrecaca sie plyte to niczego by nie znalazl... plyta najpierw sie rozpedza a laser dopiero wtedy sie wlacza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 a co ma znalezc? najpierw sprawdza czy sie swiatlo odbija od cd. Jak sie odbija to zaczyna krecic. I dopiero wtedy szuka sciezki z danymi. Proponuje poczytac cos o laserach i napedach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 a co ma znalezc? najpierw sprawdza czy sie swiatlo odbija od cd. Jak sie odbija to zaczyna krecic. I dopiero wtedy szuka sciezki z danymi. Proponuje poczytac cos o laserach i napedachmoze sie nie znam za dobrze... ale jak to jest ze jak masz cdrom to pokolei: 1. wkladasz plyte 2. slychac jak ona sie kreci 3. widac swiatelko ze naped probuje ja odczytac 4. czasami nie "wykrywa" plyty jak jest ona porysowana/uszkodzona/brudna/niewypalona z tego wniosek ze najpierw plyta sie rozpedza a pozniej jest odczytywana... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 to chyba zle patrzysz bo: 1. oznaczalo by to ze nawet jak nie ma plyty a zamkniesz tacke to zaczal by krecic ( a tak sie nie dzieje) 2 popatrz wlasnie co sie dzieje bez plyty. Zobaczysz lekki ruch soczewki w gore i w dol i mrugnie laser gdzies przes sekunde. Szuka plyty. Jak ja znajdzie to odpala silnik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 ok to jak wytlumaczyzs to ze jak rusze plyte srubokretem, chodzi wszystko cacy :) nagrywa , odczytuje, jak nowa:). Tylko trzeba ja rozkrecic. 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Z lg jest inna bajka bo tam jest silniczek do [gluteus maximus]. Nie zdziwilbym sie jakbys go chwycil i pociagnal to by wyszedl z mocowania i polowa zostala by w cd a reszta w twojej rece. One sie po prostu zacieraja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 CD-RW Samsung 8x8x32 :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 czyli ze gorszy szajs od lg :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 to chyba zle patrzysz bo: 1. oznaczalo by to ze nawet jak nie ma plyty a zamkniesz tacke to zaczal by krecic ( a tak sie nie dzieje) 2 popatrz wlasnie co sie dzieje bez plyty. Zobaczysz lekki ruch soczewki w gore i w dol i mrugnie laser gdzies przes sekunde. Szuka plyty. Jak ja znajdzie to odpala silnik heh widze ze i tak wiesz lepiej... ok niech Ci bedzie. ta dyskusja nie ma sensu. pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 roth szajs czy nie szajs twoja teoria ma sie gowniano do tego rpzykladu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magya Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 to chyba zle patrzysz bo: 1. oznaczalo by to ze nawet jak nie ma plyty a zamkniesz tacke to zaczal by krecic ( a tak sie nie dzieje) 2 popatrz wlasnie co sie dzieje bez plyty. Zobaczysz lekki ruch soczewki w gore i w dol i mrugnie laser gdzies przes sekunde. Szuka plyty. Jak ja znajdzie to odpala silnik heh widze ze i tak wiesz lepiej... ok niech Ci bedzie. ta dyskusja nie ma sensu. pozdro. Dyskusja ma sens: kiedys bawilem sie w ten sposob z moim z<span style="color:red;">[ciach!]</span>ym odtwarzaczem CD. poszedl chyba laser ale otworzylem klape, wcisnalem olowkiem blokade, co by pomyslal cdek ze jest klapa zamknieta. Polozylem plyte na koleczku, wcisnalem playa. Najpierw plyta zakrecil potem dopiero wlaczyl sie laser i zaczal szukac.... Jesli maci PSX to sprawdzcie jak tam to dziala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...