MCShaku Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2015 Witam. Mam zamiar zakupić karte graficzna w cenie max do 1050 zl. Myslalem nad: 1. Palit GeForce GTX 770 JetStream 2GB 2. MSI GeForce GTX 960 Gaming 100ME 2GB 3. Gigabyte GeForce GTX 960 Windforce 2X 4GB Chciałbym, żeby któraś z tych kart pożyła ok. 3 lata. I teraz nasuwa sie pytanie, czy karta z 2GB pamięci VRAM nie będzie mnie za bardzo ograniczać w nowych grach ? Jeśli tak to mogę dołożyć te pieniądze do wersji 4GB. Jak na razie będę grał w rozdzielczości 1360 x 766 ale w przyszłości mam zamiar kupić monitor FullHD. Reszta komputera: Intel Core i5 4460 3.2GHz ASRock H97 PRO4 WD Caviar Blue 1TB Crucial Ballistix 2x4GB CL9 1600MHz Thermaltake Smart SE Modular 730w Z góry dzięki za pomoc :) ps. nie moge dolozyc do 970. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2015 2gb starczy w tej klasie sprzętu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2015 A możesz dołożyć do R9 290? Tam 4GB ma sens. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MCShaku Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2015 Do 290 moze i tak, ale nie jestem pewien. Czyli nie warto brac 4gb ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2015 3+ GB VRAM ma sens w kartach pokroju GTX780 / GTX970 / R9 290 . Tam karta jest wystarczająco mocna aby utrzymać rozsądny framerate przy takim zapełnieniu VRAM . W GTX960 / GTX770 spokojnie starczy 2GB , co z tego że da się tak ustawić poziom detali aby zapełnić więcej niż 2GB pamięci skoro same karty przestaną wyrabiać przy tym . Co do samych kart - bierz GTX960 2GB albo dołoż do R9 290 . GTX770 jest średnio opłacalna , nie wiele szybsza a bardziej prądożerna niż 960 , w dodatku NV optymalizuje sterowniki pod serię 9xx resztę olewając . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MCShaku Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2015 A czy przez te 3 lata 2gb to nie bedzie za malo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2015 Zapytaj Wróżbity Macieja. Taptaptap Mlais M52 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MCShaku Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2015 (edytowane) Dobra, troche glupie to pytanie zadałem Dobra, raczej wezme tego GTX 960 2GB. Tylko jeszcze mi powiedzcie, od której firmy bedzie najlepszy ? Chciałbym ją podkręcać więc chodzi tu głównie o niskie temperatury, wydajne chłodzenie i możliwości w podkręcaniu. Edytowane 9 Lipca 2015 przez MCShaku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2015 MSI Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...