Kailara Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2015 Czy istnieje możliwość odzyskania danych wydruku z przed dwóch dni? Drukarka Laserowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2015 Zależy czy chodzi ci o systemowy bufor wydruku czy o pamięć samej drukarki . W pierwszym przypadku sprawdź : C:\windows\system32\spool\printers\ Przynajmniej tak jest w XP i Win 7 . Jak nie ma tam żadnych plików to w zasadzie możesz zapomnieć o odzyskaniu tych plików . Gorzej jak chcesz odzyskać dane z bufora samej drukarki - na 99% będzie to nie możliwe , to pamięć typu RAM a ta jest ulotna i to bardzo , po zaniku napięcia dane z ramu znikają . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kailara Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2015 Hmm sprawdzę ten folder jak wrócę z pracy. Myślałem ze w drukarce jest dysk na którym zapisują się dane druku z którego można odzyskać dane:( Ale jeśli drukarka nie została wyłączona to dane na pamięci ram powinny się znajdować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2015 Tak, tylko nie ma za bardzo wojska, żeby je odesłać z powrotem. To że dane są w pamięci drukarki poznasz po tym, że po restarcie systemu operacyjnego będzie próbowała rozpocząć drukowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2015 Nie wiem czy jest w ogóle drukarka która ma wbudowany dysk i na nim przechowuje dane które są potem drukowane . Do tego używa się pamięci RAM - poczytaj sobie o tego typu pamięch to się dowiesz czy jest szansa odzyskania danych czy nie . Jak drukarka była wyłączana przynajmniej raz to w zasadzie możesz zapomnieć , a jak w tym czasie drukowane było jeszcze coś innego i bufor drukarki został zapełniony to już w ogóle nie odzyskasz tych danych - przynajmniej nie tą drogą . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kailara Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2015 Ok dzięki, Popatrzę jak wrócę z pracy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2015 Nie wiem czy jest w ogóle drukarka która ma wbudowany dysk i na nim przechowuje dane które są potem drukowane . Tak są takie drukarki tylko nie są to drukareczki a często niezłe "meble" ... mam 2 dyski z takich maszyn.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...