Averrod Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2015 (edytowane) Którą kartę graficzną wybrać ,Palit GTX 750 Ti StormX Dual czy MSI R7 370 Gaming 2G. Mój zestaw komputerowy to : xeon e5450,dfi lanparty p35 t2rs ,8Gb DDR2 oraz zasilacz 600w.Proszę o pomoc w dokonaniu wyboru oraz jestem otwarty na propozycje innych kart :) Edytowane 21 Listopada 2015 przez Averrod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2015 Nie szkoda Ci pieniędzy na kupowanie nowej karty graficznej do tego zestawu? mija się to z celem. Szukaj na allegro używanego gtx660 za około 400zl. Tapatapatap Z2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2015 Jak wyżej - kupowanie nowej karty za 600 zł do tego zestawu to wyrzucanie kasy w błoto . Na twoim miejscu szukał bym używanych GTX660 / HD7870 na allegro/olx . Ten zasilacz to co za model dokładnie , bo to że ma 600W to nic nie mówi . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Averrod Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2015 Zasilacz OCZ ModXStream Pro 600W,resztę będę wymieniał za około 2 tygodnie czyli płytę,obudowę .Ram oraz procesor będę miał wypożyczony z pracy (i7 albo i5,DDR3 8Gb).Obecnie mam GTX+ 9800,chłodzenie pada i nie warto wymieniać na nowe oraz nie będę bawił się w dokupowanie używanego chłodzenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2015 W takim razie rozważaj : - Nówki prosto ze sklepu z gwarancją ale słabsze np. GTX750Ti / R7 370 . - Używane , szybsze karty ale bez gwarancji jak wspomniane GTX660 / HD7870 / R9 270 , choć niektóre sztuki mogą jeszcze mieć gwarę . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Averrod Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2015 No tak ale którą Palit GTX 750 Ti StormX Dual czy MSI R7 370 Gaming 2G ,nigdy nie maiałem jeszcze radeona.Czy ten model MSI R7 jest o wiele mocniejszy od Palita ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2015 (edytowane) O wiele. Można sobie to z grubsza wyobrazić jako +30% lub więcej. BTW, dlaczego "jak człowiek" nie zapolujesz na GTX 950? Edytowane 21 Listopada 2015 przez adashi 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2015 Zależy jaka gra . R9 370 to nic innego jak stary HD7850 po modyfikacjach . Zaś wymienony wyżej GTX750Ti to jedna z mocniejszych wersji ( jak nie najmocniejsza ) tej karty - widziałem testy gdzie potrafił dogonić HD7850/HD7870 . Choć były też sytuacje gdzie karta była na poziomie HD7770 / HD7790 - po prostu z powodu wąskiej szyny i dziwnie wykonanego GPU ( Stosunek ilości SP do ROP i TMU ) karta ta ma bardzo nierówną wydajność . Plusem GTX-a jest pobór mocy , to jedna z bardziej oszczędnych kart w segmencie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2015 W jakich grach 750Ti dogania 370-tkę? Nie sądziłem, że to możliwe. Zakładam, że bierzemy pod uwagę typowe ustawienia a nie jakieś wymaksowane hairworks i podobne bzdety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2015 W AC:U , BF4 , Metro :LL , najnowszy TR czy Watch Dogs , test masz na PPC . Brałem pod uwagę gry w których różnica to 4-5 klatek lub mniej . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Averrod Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2015 Dziękuję za pomoc ,kupiłem 750 Ti OC Palita . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...