wikturrr_145 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 Od razu zaznaczam, że sprawa jest błaha, a mną kieruje przede wszystkim ciekawość. Do tej pory każdy napęd optyczny jakiego miałem okazję używać uruchamiał aplikację zaraz po włożeniu do niego płyty. Ostatnio zakupiłem Pioneer DVR-221BK i ku mojemu zdziwieniu aplikacje znajdujące się na płytach są uruchamiane dopiero po wejściu w panel "Mój komputer". Oczywiście nie jest to problem, ale ciekawi mnie czy jest to normalne dla niektórych napędów czy może niedoskonałość akurat mojego egzemplarza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 (edytowane) Żaden napęd nigdy niczego nie uruchamiał! To kwestia systemu i jego ustawień, ewentualnie pliku wykonawczego na płycie. Edytowane 27 Stycznia 2016 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2016 Wyszukaj coś takiego, jak "Autouruchamianie". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikturrr_145 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2016 (edytowane) Jakiejkolwiek akcji bym nie wybrał, czy to "Zapytaj mnie za każdym razem" czy "Zainstaluj lub uruchom program z nośnika", każda akcja inicjuje się dopiero po otwarciu menu "Mój komputer". W starszym napędzie wszystkie akcje odbywają się zaraz po włożeniu płyty do napędu. Edytowane 28 Stycznia 2016 przez wikturrr_145 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adikss Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2016 Autouruchamianie może także blokować program antywirusowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikturrr_145 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2016 (edytowane) Wyczytałem, że możliwym wytłumaczeniem jest niekompatybilność sprzętowa napędu z płytą główną. I rzeczywiście w BIOSie zdarza się, że napęd nie jest wykrywany. EDIT: Rzeczywiście - podłączając nowy napęd do starego kompa wszystko działa jak należy. Pozostaje mi zwrócić nowy napęd i korzystać ze starego lub kupić inny. Edytowane 28 Stycznia 2016 przez wikturrr_145 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...