KiesieK Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2016 (edytowane) Witam, mam zamiar złożyć sobie komputer. Potrzebuję opinii, czy ten zasilacz jest w pełni kompatybilny z nowszymi podzsepołami... Nie wiem czy nie wyszły jakieś nowsze technologie, lub czy nie będzie on miał jakiejś brakującej wtyczki (Przy płytach głównych widzę 8-pinowe zasilanie zaraz obok procesora, a tu wydaje się że jest tylko 4-pin jak w starszych)Posiadam:PSU- Chieftec CFT-650a-12b 2x6-pin GPU i 1x8-pin GPUDyski będą zwykłymi HDDCPU cooler- H5 Ultimate RAM DDR4- Geil Dragon 2x8GB 2666MHZ CL15Zamierzam kupić:SilentiumPC Aquarius X90W/X70WMSI Gaming Pro Carbon Z170A lub AsRock Extreme4 Z170 Intel Core I5-6600k GPU - myślę o zaczekaniu do Gtx 1070 lub zakupie czegoś poprzedniej generacji gdy będzie tańszeCzy zasilacz da radę? Nie mam na myśli tego czy 650W starczy, bo to jest dosyć oczywiste, ale te wtyczki... Edytowane 11 Maja 2016 przez KiesieK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2016 Ten zasilacz nie jest w pełni kompatybilny z nowymi podzespołami (nie obsługuje niskich stanów energetycznych procesora). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiesieK Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2016 Ten zasilacz nie jest w pełni kompatybilny z nowymi podzespołami (nie obsługuje niskich stanów energetycznych procesora). Słyszałem że ta opcja jest do wyłączenia (nie zależy mi na poborach prądu). benchmark.pl podaje że w biosie da się to wyłączać. Jeżeli pozatym będzie dobrze to raczej zostane przy nim, bo dobrze służy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2016 Da się wyłączyć te stany, a nawet w Twoim wypadku byłoby to konieczne, inaczej miałbyś zwiechy systemu. Co nie zmienia faktu, że na przyszłość pomyśl o nowej zasiłce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiesieK Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2016 Dobrze, dziękuję za pomoc. Zasilacz wymienię razem z dokupieniem SSD w przyszłości, teraz musi to wystarczyć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...