matibp Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2016 (edytowane) Witam, mam pewien problem który już wielokrotnie został rozwiązany, ale żadne z tych rozwiązań nie przynosiło efektów. Zdjęcie 1 Zdjęcie 2 Zdjęcie 3 (w grze) Jak zaradzić temu problemowi. Moja karta graficzna to Radeon r7 250. Próbowałem z suwakiem overscan ale niestety jest zablokowany. Sterowniki Radeon Software Version 16.3.2. Monitor 16:10, 1920x1200, 24cali. ?? Edytowane 3 Czerwca 2016 przez matibp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2016 To TV? Ustaw w nim wielkość 1x1 dla pixeli - tak w LG się to nazywa Widziałeś kiedyś TV 16:10? matibp - może trochę więcej informacji, jak choćby model monitora? Sprawdzałeś w jego ustawieniach, czy nie możliwości ustawień skalowania? 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matibp Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 Monitor:ViewSonic VX2435WM W ustawieniach możliwość skalowania jest zablokowana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 Czym masz połączony monitor? Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matibp Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 Monitor podłączony jest kablem HDMI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 Przywróć ustawienia domyślne monitora i napisz jakie masz ustawienia w sterownikach grafy w zakładce Ekran: U siebie mam: Skalowanie GPU - Wyłączone Tryb skalowania: Zachowaj współczynnik proporcji Skalowanie HDMI: 0% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matibp Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 U siebie mam tak: Skalowanie GPU - Wyłączone Tryb skalowania: środek (jeśli wybiorę Zachowaj współczynnik proporcji to jest tak jak na zdjęciu 3) Skalowanie HDMI: Nie wiem gdzie to jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 No to szukaj bo masz źle. Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matibp Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 Nie znalazłem takiego czegoś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matibp Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 (edytowane) To nie jest TV! A co do tego Skalowanie HDMI to znalazłem coś podobnego: Ale jak widać suwak ten jest zablokowany. Jak go odblokować? Edytowane 6 Czerwca 2016 przez matibp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matibp Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2016 (edytowane) Kupił byś sobie nVidie i nie było by problemu wszystko jest w panelu sterowania nVidii a chciałeś radeona to masz po za tym kto używa tv jako monitora. SMDHoMIeS™ Mam kartę AMD i preferencję do tej firmy a poza tym to jak tępym trzeba być żeby powiedzieć że MONITOR 16:10 na zdjęciu 3 to TV. Toż napisałem w pierwszym poście i pan wyżej że to jest MONITOR! Edytowane 6 Czerwca 2016 przez matibp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2016 A czy po odznaczeniu tej opcji pod suwakiem nie aktywuje Ci się możliwość regulacji tego skalowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matibp Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2016 Nie, chyba będzie potrzebna wymiana monitora na 16:9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2016 Sprawdzałeś inne wyjścia z karty graficznej, inne kable...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMD6_9mAV Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2016 Mam kartę AMD i preferencję do tej firmy a poza tym to jak tępym trzeba być żeby powiedzieć że MONITOR 16:10 na zdjęciu 3 to TV. Toż napisałem w pierwszym poście i pan wyżej że to jest MONITOR!Wybacz dużo za jednym razem informacji więc pomyliło mi się mój błąd, a po odznaczeniu fajki pasek się aktywuje? Ew. w panelu powinno być zakładka z rozdzielczością i skalowanie a automatu. SMDHoMIeS™ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2016 (edytowane) Pobierz najnowsze sterowniki od AMD 16.6.1. Jeden z wyeliminowanych błędów: wyeliminowano błąd, przez który opcja skalowania obrazu przez HDMI była niedostępna w Radeon Settings, http://support.amd.com/en-us/kb-articles/pages/amd-radeon-software-crimson-edition-16.6.1-release-notes.aspx Edytowane 7 Czerwca 2016 przez radiergummi 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matibp Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2016 Po pobraniu, zainstalowaniu najnowszych sterowników, nic się nie zmieniło. Wymiana monitora na 16:9 jest chyba wymagana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...