Skocz do zawartości
matibp

Czarne pasy i problem ze skalowaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pewien problem który już wielokrotnie został rozwiązany, ale żadne z tych rozwiązań nie przynosiło efektów.

Zdjęcie 1

78d91e6def6cc.png

Zdjęcie 2

65eaec77a0175ce3med.png

Zdjęcie 3 (w grze)

e51df26c83984d93med.png

Jak zaradzić temu problemowi. Moja karta graficzna to Radeon r7 250. Próbowałem z suwakiem overscan ale niestety jest zablokowany.

Sterowniki Radeon Software Version 16.3.2.

Monitor 16:10, 1920x1200, 24cali.

??

Edytowane przez matibp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To TV? Ustaw w nim wielkość 1x1 dla pixeli - tak w LG się to nazywa 

Widziałeś kiedyś TV 16:10?

matibp - może trochę więcej informacji, jak choćby model monitora? Sprawdzałeś w jego ustawieniach, czy nie możliwości ustawień skalowania?

• Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupił byś sobie nVidie i nie było by problemu wszystko jest w panelu sterowania nVidii a chciałeś radeona to masz po za tym kto używa tv jako monitora.

SMDHoMIeS™

Mam kartę AMD i preferencję do tej firmy a poza tym to jak tępym trzeba być żeby powiedzieć że MONITOR 16:10 na zdjęciu 3 to TV. Toż napisałem w pierwszym poście i pan wyżej że to jest MONITOR!

Edytowane przez matibp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam kartę AMD i preferencję do tej firmy a poza tym to jak tępym trzeba być żeby powiedzieć że MONITOR 16:10 na zdjęciu 3 to TV. Toż napisałem w pierwszym poście i pan wyżej że to jest MONITOR!

Wybacz dużo za jednym razem informacji więc pomyliło mi się mój błąd, a po odznaczeniu fajki pasek się aktywuje? Ew. w panelu powinno być zakładka z rozdzielczością i skalowanie a automatu.

SMDHoMIeS™

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pobierz najnowsze sterowniki od AMD 16.6.1. Jeden z wyeliminowanych błędów:

wyeliminowano błąd, przez który opcja skalowania obrazu przez HDMI była niedostępna w Radeon Settings,

http://support.amd.com/en-us/kb-articles/pages/amd-radeon-software-crimson-edition-16.6.1-release-notes.aspx

Edytowane przez radiergummi
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi