Gość Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2016 MSAA wyłączyłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2016 MSAA wyłączyłeś? Tak. Właśnie "przeleciałem" oficjalne forum i po pracy będę z tym walczył. A w weekend wrzucę gierkę na SSD dodatkowo. Mogłem od razu to zrobić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2016 Jak będziesz wiedział co niedomaga cpu/gpu/ssd to wrzuć dla potomności. Jeśli cep spróbuj z zasięgiem rysowania. Chociaż pewnie się okaże, że trzeba poczekać ~2 miesiące, aż devsi poprawią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukione Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2016 na 3770k mam dropy do 30fps na ultra i zamula w menu modyfikacji, gre mam na SSD, muszą popracować trochę nad tą grą, bo póki co wolę grać na konsoli niż w wyższych FPS na PC z tymi dziwnymi zmułkami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2016 Kolejny raz premiera bety? <span style='color: red;'>[ciach!]</span>a ich mać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2016 Trzeba mocno pokombinować żeby gra w ogóle była stabilna, a to jak będzie działać to inna kwestia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2016 Obsługa kierownic na PC leży. Niby mam oficjalną kiere pod XONE a w grze zamiast oznaczeń X,Y,A,B mam 3,4,5,6. FFB niby jest a jakby go nie było. Ale najgorsze jest to że nie da się zmienić stopni obrotu koła przez co jeździmy cały czas na 180 stopniach. Dla mnie te ustawienia są niegrywalne. Co najlepsze na XONE takich problemów nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2016 Dobra u mnie na stuttering pomogło tak jak radzą zresztą w necie na forum oficjalnym - Ustawienie koligacji rdzeni na 1,2,3. Rdzen 0 wyłączamy, do tego priorytet procesu na.... LOW. Tak tak na LOW / Niski. Wcześniej ustawiałem na Wysoki i nic nie pomagało. Co tu się od******** Microshicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2016 (edytowane) A co pomaga na nagłe crashe? Nie pamiętam kiedy ostatnio grałem w tak niestabilną grę. Ehh odpuszczam wersje na PC i gram na XONE, 30fps ale za to działa jak należy. Edytowane 1 Października 2016 przez scratix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2016 Nie wiem czemu, ale miałem dziwne przeczucie że coś będzie nie tak na premierę tej gry i jak widać się potwierdziło. Dobrze, że się wstrzymałem z zakupem, bo na razie wygląda na to, że gra jest nadal w trakcie wykańczania. Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukione Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2016 Powiem szczerze, że jak ustawiłem kilka opcji na High zamiast Ultra i ograniczyłem FPS do 60 to gra się bardzo miło. Wczoraj cały dzień bez wywalenia się gry. Wcześniej w trakcie jazdy ani razu nie padło tylko w garażu gdzie cały czas jest opóźnienie przy np. przełączaniu felg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2016 Też tak teraz zrobiłem, pogorszenie grafiki niewielkie a zysk w wydajności ogromny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2016 (edytowane) U mnie blokada FPS nie do końca daje radę. Owszem jest płynniej, ale podczas wyścigów, gdy jest dużo efektów typu rozchlapana woda z kałuży, dużo aut w pobliżu i świateł to mam dropy i brak płynności. W zasadzie dropy mam cały czas. Kwestia tylko tego czy są akceptowalne. EDIT: Dzis wyszla łatka i muszę Wam powiedzieć, że jest dużo lepiej. Nadal trochę przycina, ale różnica jest kolosalna. Changelog: Windows 10 - Fixed a performance issue on Windows 10 that caused stuttering with high or unlocked framerates on certain hardware configurations - Improved stability on Windows 10 - Disable mouse move detection while driving - The Windows 10 video options screen will no longer ask users to save when no changes have been made - Additional options have been added to the Windows 10 Advanced Controller Menu. These include: o Steering wheel sensitivity o Invert Force Feedback o Centre spring scale o Damping scale - Fixed a problem where pre-order cars and the Halo Warthog were not appearing in the Windows 10 version of the game for some players Wheel Improvements - Logitech G27 is now registered correctly on Windows 10, so the correct default mapping will be applied - All wheels with enough buttons have had the horn added to their default mappings on Windows 10 - Fix to dead zones for acceleration and braking axes on wheels - Default mappings for all TX Racing Wheel variants - Fixed a bug where custom input mappings would not save successfully General Improvements - The Social and Rivals tabs will now unlock for players with Xbox Live Silver accounts - Fixed a bug where the racing line would sometimes disappear - Controller hot swapping is now available. Players can switch between controllers/their keyboard whenever they choose (including the wheel) - Various content fixes for cars Edytowane 4 Października 2016 przez logimen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2016 (edytowane) Orientujecie się może jak wygląda sprawa drugiego profilu w FH3 ? Braciak chciał u mnie pograć i pytanie czy muszę mu założyć tylko konto xbox i będzie mógł grać na mojej kopii czy jak ? EDIT: OK. Juz wiem. Wystarczy oddzielne konto Xbox i gra gitara. Uff Edytowane 5 Października 2016 przez logimen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2016 Najlepsze jest to że niektórym patch pomógł a innym wręcz odwrotnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukione Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2016 u mnie po paczu niegrywalnie jest, gra wysypuje się w garaż na modyfikacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 (edytowane) U mnie działą super FHD / High / 60fps, zmieniłem tylko MSAA na FXAA. Za to raz na jakiś czas gra zaczyna pernamentnie mulić i trzeba ją zrestartować, nie wiem dlaczego. Oprócz tego ostatnio po patchu wylatuje do pulpitu. Gra bardzo fajnie zrobiona, chociaż wolałbym jednak większy realizm vide NFS Porsche, zamiast tej widowiskowości. Ciekawe czy się takiej gry doczekam :) Mam jeszcze kłopot z poziomem trudności. Na początku było banalnie, natomiast w pewnym momencie, w mieście wyścigi zaczęły być niemożliwe do wygrania. Z maksymalnym ulepszeniem auta, mimo idealnego toru jazdy przeciwinicy dosłownie mnie zmiatają i osiągam jakieś 8 miejsce. Miał ktoś tak? Edytowane 9 Października 2016 przez _q_b_a_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 Oficjalnie trzeba stwierdzić. Konsole zabiły gry na PC. A może tak miało być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 Niekoniecznie zabiły. Na CD-action bodajże byl pokazany test nowych Gearsow i w 1080p przy ultra detalach gra chodzi na gtx 970 w 90 klatkach. Jesli faktycznie tak jest to optymalizacja Gearsow jest niesamowita. No ale z drugiej strony, jedna gra z dobra optymalizacja na tyle spieprzonych to żaden wynik ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 Brakuje mi w tej grze tylko uszkodzeń a'la GRID i pościgów policyjnych a'la NFS. Te by na pewno ożywiły nieco nudne drogi :) Sprzydałby się też nieco gęstszy ruch drogowy, albo przynajmniej żeby był regulowalny. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2016 Ja jednak odpuszczę na ta chwilę. Z początku było fajnie (po patchu), w jeździe swobodnej jakoś da się jeździć. Jest lepiej niż było. Ale w trakcie wyścigów z driveatarami gra niesamowicie tnie co skutecznie zniechęca do dalszej zabawy ponieważ każdy poślizg to loteria. Nigdy nie wiem gdzie wyląduje po skończonym drifcie jak zaczyna przycinać.To tylko przykład bo stuttering skutecznie zabija frajdę z zabawy. Szczerze mówiąc mapa jest malutka i trochę nudna, mało dróg, duża część mapy niewykorzystana. Brakuje mi jakichś serpentyn. Pod tym względem lepiej wypada The Crew, a najlepiej chyba TDU. Tam mapkę dookoła objeżdżało się w ok. 1h autem, tutaj to jakieś 10min maks. Fizyka jest ok, taki trochę Driver San Francisco czyli jak dla mnie dobry miks pomiędzy arcade i sim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2016 Mapa miała być 2x większa od tej z FH2 a wcale tego nie widać do TDU sporo brakuje. Wielkość mapy to jedyny plus na korzyść The Crew, resztą FH3 bije ją na głowę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sqad Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2016 Ja zaczynałem na i5 2500 i gra potrafiła się po premierze wywalać często. Trochę się pomęczyłem i wymieniłem proca na i7 3770 w międzyczasie chyba była jakaś łatka i teraz nie wiem czy to wymiana procesora czy patch pomógł, ale w zasadzie wszystkie bolączki spadku fpsów i crashy minęły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2016 Kiery już obsługuje poprawnie? Własnie zakupiłem g27 synowi a sie napalał na FH3... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 Coś tam chyba poprawili, ale podłączanie do tej gry kierownicy to trochę niepoważne jest, najlepiej się gra na padzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 Poprawili tylko FFB, kąt obrotu dalej jest śmieszny. Tak jak kolega wyżej napisał nie warto się męczyć na kierze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2016 (edytowane) Demko wyszło na PC w sklepie MS: https://www.microsoft.com/pl-pl/store/p/forza-horizon-3-demo/9nblggh52th6 Edytowane 4 Listopada 2016 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2016 (edytowane) Sciagnalem z ciekawosci zobaczyc z czym to sie je, na sprzecie z podpisu w 1080p nawet na minimalnych ustawieniach - nie grywalne, nie ukrywam ze mnie troche to zaskoczylo bo z Forza Motosport 6 nie mialem najnmniejszych problemow i to przy wysokich ustawieniach. Klania sie otwarta mapa, wszechobecny foliage i optymalizacja jak przystalo na port z konsoli. Z plusow to nuta w menu. Edytowane 5 Listopada 2016 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2016 Może komuś się to przyda. Demko zassane ze sklepu MS, sprzęt z siga, FHD@ultra ~50fps, FHD@high~70. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi89 Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2016 Polarisy dają radę, ale niestety starsza architektura coś niedomaga, jakiś błąd w optymalizacji podobno. R9 290 grywalne tylko na średnich, zazwyczaj jest bez problemu 60+, ale są spadki do 30-40 fps przez dłuższe chwile w mieście i przy większej ilości przeciwników przede mną. Karta cały czas lata na 100% obciążenia, ale power limit nawet nie zbliża się do 50%, także zdecydowanie jest coś skopane. Miałem wrażenie że w dniu premiery gra działała lepiej i po patchu, co miał naprawiać wydajność, wszystko zwolniło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...