Włodi Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2016 (edytowane) Tak się składa, że wychodzą mniej więcej w tym samym okresie moje dwie gry z 1 i 2 miejsca osobistej listy top wszechczasów i chciałbym je pierwszy raz uruchomić i pograć w możliwie najwyższych ustawieniach graficznych, przy powiedzmy minimum tych umownych 30 klatkach. Na nową kartę docelową, GTX 1070, którą wstępnie obrałem sobie za punkt honoru, nie chciałbym zapłacić więcej niż 1500-1600zł. Premiera Deus Ex'a zapowiedziana na koniec sierpnia, więc raczej do tej pory aż tak nie stanieje :D. Pomyślałem więc o jakiejś używanej karcie przejściowej za ~1000zł. Z tego co się wstępnie orientowałem, można za tą cenę dostać GTX 970 lub GTX 780Ti, który jest rzekomo nieco szybszy. Chodzi o wydajność w grach. TDP, wynikami w innych syntetykach, oraz kulturą pracy nie będę się przejmował na tak nie długi okres czasu. Po chwili szukania, znalazłem porównanie obu w.w kart z przed roku w leciwych już produkcjach typu Tomb Raider 2013, Metro Last Light, Battlefield 4 itp. Faktycznie 780Ti wypadała lepiej (jeśli liczyć się z każdą klatką, o co mi chodzi) bo na oko te +10 fpsów było. Pytanie jak obie karty wypadną w dzisiejszych tytułach ? Przy mojej obecnej 760 muszę już niestety ostro ciąć detale w każdej nowej produkcji. Nie mogę ze spokojem ducha pograć w ROTR, czy Mirror's Edge: Catalyst. Dla mnie średnie ustawienia to już granica, której nie chciałbym dosięgnąć. Jeśli płacę te 140zł za grę, to czuję że połowa kontentu jaki przygotowali twórcy w postaci grafiki, gdzieś mi ucieka. Dzięki. Edytowane 14 Czerwca 2016 przez Włodi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2016 W jaskini mieszkasz? O RX480 nie słyszałeś? Taptaptap Mlais M52 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2016 (edytowane) W jaskini mieszkasz? O RX480 nie słyszałeś? Taptaptap Mlais M52 Radeony nie wchodzą w grę. Posiadam SHIELD Tablet na który streamuje gry ze swojego PC. Z radeona raczej sobie nie postreamuje... Edytowane 14 Czerwca 2016 przez Włodi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...