ath Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Czy da sie zlozyc z 2 dyskow jedne??? Chodzi dokladnie o to... Byl sobie jeden dysk Western Digital Caviar 13.6 gb.Spadl sobie na ziemie:) Okazalo sie ze ukruszyl sie jedn z elemetow i ostro porysowal jeden z talezy.Tak sie sklada ze mam inny dysk Western Digital Caviar o pojemnosci 22 gb lecz tez uszkodzony :) Czy istnieje taka opcja jesli by przelozyc talerze z dysku z uszkodzona elektronika do dysku z porysowanymi talezami to czy taki dysk by wogole dzialal ??? wiem ze to szlaony pomysl ale z tego co wiem te dwa modele roznia sie tylko pojemnoscia talezy i niczym wiecej.W srodku sa identyczne... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Nie sadze,w srodku dysku znajduje sie specjalny gaz. Jak tylko wylotni i bedziesz mogl pozegnac sie z dyskiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 hhahahaa jeden i drugi post to masakra :) ROTFL nie ma takiej opcji, a ten tekst z gazem to mnie naprawde roz....walil hahahah Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Nie no chlopaki az takich radykalnych pomyslow chyba jeszcze nie bylo...... Niezle z tym gazem..... LOL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 eheh gaz :P dysk jest zamkniety szczelnie ale jest tam zwykłe powietrze tylko ze czyste dlatego też jest zamknięty - żeby nie było kurzu uhuh a nie prościej przełożyć elektronike ? tależy bez uszkodzenia przełożyć mysłe ze nie masz szans... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 w srodku jest próżnia jka byś cie nie wiedzieli lole Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majma Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 odkręć to co jest pod spodem czyli elektronike samą i spprubuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkwadrat Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 w srodku jest próżnia jka byś cie nie wiedzieli lole bosze!!!! Zastanów się co piszesz. Jakby w środku była próżnia, to głowica szorowałaby po talerzu jak dzika świnia po lesie ;) A tak utrzymuje się ona na poduszce powietrznej wytworzonej przez wirujący talerz. Swoją drogą są plany żeby zastąpić powietrze innymi gazami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 w dysku nie ma prozni - rozkladalem dyski i nigdy nie slyszalem syku dostajacego sie tam powiettrza co byloby nieuniknione przy prozni - LOL - natomiast co do szczelnosci dysku - moj wykladowca od sprzetu komputerowego stwierdza ze dyzk nie jest hermetyczny - oddzielony jest od swiata ew filtrem niskopylowym - ale potwierdzenia tego nie mam - ja stawiam ze jest tam powietrze odfiltrowane z zanieczyszczen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 extra dzis sie dowiedzialem ze są dyski próżniowo-gazowe :twisted: dzizasss Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blood_reksio Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 w dysku nie ma prozni - rozkladalem dyski i nigdy nie slyszalem syku dostajacego sie tam powiettrza co byloby nieuniknione przy prozni - LOL - natomiast co do szczelnosci dysku - moj wykladowca od sprzetu komputerowego stwierdza ze dyzk nie jest hermetyczny - oddzielony jest od swiata ew filtrem niskopylowym - ale potwierdzenia tego nie mam - ja stawiam ze jest tam powietrze odfiltrowane z zanieczyszczen twój wykładowca ma rację tam rzeczywiście jest taki filtr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shantillas Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 :D hehehe gaz, moze argon ? :lol: Wracajac do tematu to moj kumpel zrobil podobna rzecz, zlozyl jeden dysk z dwoch i udalo mu sie (przelozyl elektonike i dwa talerze), ale po dwoch miechach i tak sie rozsypal...ten rzut o sciane byl troszke za mocny :twisted: :lol: 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beavis Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 No pięknie :!: :!: :!: GAZY i PRÓŻNIE 8O 8O 8O już sporo dysków rozkręciłem ale nigdy nie spotkałem się z czymś takim 8) Kolesie może mają najnowsze dyski z tajnych labolatoriów o których usłyszymy za 10lat :lol: :lol: :lol: :lol: Pękam ze śiechu :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 lekko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 lekko??? :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 eheh ciekawe nawet po co sa takie "poldziurki" na dyskach ;) I informacja zeby tego nei zaklejac itp :D Przykład: Moj IBM(mam tez 2 czytniki dvd i jakes inne smieci :) ) spod łozka: "DO NOT COVER THIS HOLE" - czyli nie zapimpywac dzirki ;) Odkrecajac dysk jest obawa ze dostanie sie niestety kurz :( Gdyby nie to tez bym wybadał mojego IBM'a :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Jeśli by ci tak bardzo zależało to możesz poszukać laboratorium, które naprawia dyski. Mają tam specjalne pomieszczenia, w których powietrze jest tak czyste jak w fabryce. Tam można bezpiecznie otwierać dyski. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 spotkałem kiedyś kumpla w autobusie któy chwalił że ma taki fany dysk z otworami że głowice widać 8O 8O "pokaż!" patrze a to stary caviar 800mb czy coś bez plomb i była mała szczelina miedzy dolą częścia obudowy a "wieczkiem" rzeczywiście było talerze i głowice widać nawet ten dysk pochodził jakeiś 2 tygodnie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky_Idiot Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 napewno jest powietrze i napewno nie jest to szczelne przynajmniej moj quantum Fireball CR bo po jakiego grzyba pisaloby na nalepce "DO NOT COVER BREATHER HOLE" i faktycznie jest to dziurka z kanalem w ksztalcie wezyka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 eheh ciekawe nawet po co sa takie "poldziurki" na dyskach ;) I informacja zeby tego nei zaklejac itp :D Przykład: Moj IBM(mam tez 2 czytniki dvd i jakes inne smieci :) ) spod łozka: "DO NOT COVER THIS HOLE" - czyli nie zapimpywac dzirki ;) Odkrecajac dysk jest obawa ze dostanie sie niestety kurz :( Gdyby nie to tez bym wybadał mojego IBM'a :D no u mnie tez jest cos takiego, czyli nie jest on hermetycznie zamkniety i nie ma gazu bo by sobie uciekl przez otwor ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 hehe, jakby byla proznia to by naklejki wessalo do srodka albo dysk nie dalby sie otworzyc :P ale zastanawiaja mnie naklejki... po co sa ? chyba tylko po to, zeby je przypadkiem uszkodzic ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 dobrze ze sa jeszczeludzie ktorzy mysla - ale nie mozna fgeneralizowac - sa tez dyski zamkniete szczelnie - np rpzeznaczone do pracy w extremalnych warunkach (zawyzone lub zanizone cisnienie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...