Silvs Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2016 (edytowane) Cześć, chciałbym doradzić się nt. kupna dysku ssd, przyzwyczaiłem się już do robienia zakupów na morele, a ostatnio wpadł mi w oko ranking dysków ssd, a jako iż mam zamiar takowy kupić, to postanowiłem się dokładniej przyjrzeć. Na mój celownik wpadło to urządzonko :D https://www.morele.net/dysk-ssd-goodram-iridium-pro-240gb-ssdpr-iridpro-240-720767/ chciałbym więc zapytać was czy jest to dobry wybór? Może warto do czegoś dopłacić? Może jednak lepiej rozglądać się za czymś totalnie innym? To pierwsze pytanie. :) Druga sprawa, również związana z tym dyskiem, to doczytałem się w komentarzach, że nie ma dołączonego do niego kabla sata III, a w domu raczej nigdzie też nie znajdę, czy ewentualnie wystarczy jak dorzucę do koszyka coś takiego? https://www.morele.net/gembird-kabel-sata-data-50cm-cc-sata-data-222306/ [ Gembird kabel SATA data 50cm (CC-SATA-DATA) ] link chyba coś szwankuje Wszystko oczywiście chcę podłączyć pod komputer, nie pod laptopa jak może zmylić trochę link do tego ssd'ka. Edytowane 14 Sierpnia 2016 przez Silvs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Czy zbiorczy temat o SSD to za mało, żebyś nie musiał zakładać osobnego wątku? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silvs Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zapytałem na temat konkretnego modelu, oraz dodałem dodatkowe pytanie, stałym bywalcem na forum nie jestem, więc nie orientuje się czy w ogóle taki temat istnieje, a na pierwszy rzut oka nigdzie go nie znalazłem, więc mimo wszystko prosiłbym o pomoc w tym wątku, chyba, że jest to niemożliwe, wtedy byłbym wdzięczny za podesłanie tematu zbiorczego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2016 (edytowane) Nie zauwazyles, ze ponizej "Co kupic?" sa jeszcze dzialy dedykowane grafikom, czy procesorom, a ponizej nich "Inne komponenty" i poddzial hdd/sss, w ktorym wlasnie jest watek dedykowany ssd :) Kup jakikolwiek kabelek sata3. A co do dysku to wydaje mi sie, ze irydium akurat polecali, ale lepiej poczytaj w temacie o dyskach ssd. Edytowane 14 Sierpnia 2016 przez Quave 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Iridium nie jest zły, dodatkowo w xkom masz taniej 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silvs Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Ok, dzięki za odpowiedzi, przeglądnąłem ten główny temat i chyba faktycznie zdecyduje się na tego Iridium'a. Jakby ktoś jednak miał jeszcze jakieś sugestie to zapraszam bardzo. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...