Skocz do zawartości
Frost12

Zakup nowego procesora w celu poprawienia wydajności

Rekomendowane odpowiedzi

W niektórych sytuacjach zużycie sięga już 100% lub blisko tego. Np podczas startu przeglądarki zaraz po starcie systemu czy jak włączę okno antywirusa

No i ten problem w herosach: http://forum.purepc.pl/topic/372828-spadek-fps-podczas-zmiany-kamery-w-heroes-5/

No i chciałbym wymienić na coś lepszego tak do 500zł Tylko nwm czy płyta główna obsłuży np takiego fx-6300?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie chciałbym żeby ktoś doradził jaki najlepiej procesor wsadzić do tej płyty głównej

fx, athlon czy phenom jaki najlepiej model, bo płyta ma słabe zasilanie procesora żeby procesor stabilnie i dobrze działał i płyta też zaraz nie padła z przegrzania. A nie znam się za dobrze na tym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmn,

za tego FXa (z +300zł?) to pewnie miałbyś podstawowy zestaw pod 1150, żyłem na takim (Intel G1820+msi) po awarii mojego zestawu i spokojnie nawet pograć było można w crysis 3 więc w herosy tym bardziej

dodatkowo w razie kaprysu masz opcję na i3,i5 które już coś tam dają wydajnościowo

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 Procesor AMD FX-4300, 3.8GHz, 4MB, BULK (FD4300WMW4MHK) 248,99 zł
2 Chłodzenie CPU Arctic Alpine 64 Plus (UCACO-AP60301-BUA01) 41,41 zł 
3 Pamięć GoodRam DDR3 PLAY, 8GB(2x4GB),1866MHz, CL9, niebieska (GYB1866D364L9AS/8GDC) 156,00 zł 
446,40zł

stary ram sprzedajesz

ps

pewnie trzeba też bios zaktualizować

ewentualnie jak masz 550zł

1 Płyta główna ASRock H110M-HDS, H110M, DDR4, SATA3, USB 3.0, mATX (90-MXB150-A0UAYZ) 219,00 zł 
2 Pamięć GoodRam DDR4 8GB 2133 CL15 (GR2133D464L15/8G) 139,01 zł 
3 Procesor Intel Celeron G3900, 2.80GHz, 2MB, BOX (BX80662G3900) 189,00 zł 
547,01zł

ale chyba lepiej dołozyć do pentiuma

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z wymianą całej platformy chciałbym poczekać jak wyjdzie podstawka am4 i procesory zen, może coś stanieją podzespoły to by się coś lepszego jeszcze kupiło o ile amd w końcu coś lepszego zrobi. 

Arctic Alpine 64 GT mam chłodzenie wystarczy?, ram mam 4gb goodram ddr3 1600mhz, 

chyba nie opłaca się sprzedawać?

na pewno na tej płytce stabilnie będzie chodził ten fx? coś słyszałem o trotlingu  jakimś?

myślałem też na athlon x4 640? albo phenom x4 9xx? Będą lepsze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ram w jednej kości? jak jedna to dokup drugą taką samą

płyta obsługuje tylko procki 95W więc ten 640 może być choć lepiej phenom  945 ale może być cięzko takiego znaleźć

mityczny zen to przyszły rok i szału nie zrobi

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chciałem ale na tej liście cpu mam fx-4100, 4150, 4300,4320,6330 któryś z nich. Tego 6300 nie ma liście to chyba nie obsługuje płyta. Używki mogą być. Najbardziej to chyba ten fx 4300. Tylko czy aby na pewno na tej płycie wystarczy zasilanie do tego procesora?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No bo jak kupie samego fx-4300 do tej płyty i chodził by dobrze to do internetu by mi starczył na jakiś czas tylko nwm czy kupować przez płytę żeby problemów też z nim  nie było  a jak się przesiadać to już na skylake z ddr4 albo am4 jak wyjdzie

Edytowane przez Frost12

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepszy co mozesz brac to fx 6300

akurat to bez sensu [na co mu 6 wątków?] 

bo ta płyta to padlina

sprzedałbym to i brał skajlaka 

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to max co bym zakupił

tylko że skajlak bardziej kusi masz wszystko najnowsze i możliwość rozbudowy w przyszłości

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi