Skocz do zawartości
Janosik303

Czy warto kupić dysk ssd Adata SP600 64gb?

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 17.09.2016 o 21:10, reyden napisał(a):

Niska cena to znaczy ile ?

Generalnie ten SSD to dość stara ( ~2013 rok ) i niezbyt wydajna konstrukcja , w teorii 360 mb/s przy odczycie i 130 mb/s przy zapisie - testy w syntetykach to potwierdzają .

Mam do go do kupienia za 50zł bo mam karte podarunkową na 100 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 17.09.2016 o 21:18, reyden napisał(a):

Jak za 50 zł to go możesz brać .

Pokaż jeszcze ( jak możesz ) screen z Crystal Disk Info oraz Crystal Disk Mark - zobaczymy ile czasu pracował , ile zapisał / odczytał TB oraz jakie ma aktualne osiągi .

Spokojnie to nówka jest czyli chyba tych danych nie potrzeba? :D Będzie lepszy od hd502ij czy jakoś tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 17.09.2016 o 21:26, Klaus napisał(a):

A skąd ja mam to wiedzieć? SSD uzależnia, każdy soft uruchamiany potem z hdd podnosi ciśnienie użytkownika.

Dobrze to powiedz mi jak to działa bo ja za bardzo tego nie ogarniam. Czy jeżeli na ssd bede miał tyko system, a reszte plikow na hdd to komputer i tak bedzie sie uruchamial powoli? Bo na moim aktualnym dysku czysty system uruchamia sie ponad 3 minuty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 17.09.2016 o 21:32, Kyle napisał(a):

W dzisiejszych czasach dysk systemowy ~60GB jest bardzo ciasny (przy czym ja też na taki dysk instaluję po prostu programy, a nie tylko i wyłącznie sam system). Jak masz ten bon 100zł, to może jest możliwość użyć go przy zakupie pojemniejszego dysku?

No ja wiem, tylko że ja jeszcze pełnoletni jestem i stałego zarobku nie mam, więc cięzko jest mi zarobić dodatkowe 50zł ;/ A uruchamianie systemu ponad 5 minut mnie juz denerwuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi