czesiek77 Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2016 Witam, posiadam Kingston HyperX 3k. Jest okej wg mnie, ale mam pewien problem. Otóz ostatnio chciałem przetestowac jego predkosc, No to pobrałem sobie np HD Tune Pro. Właczyłem benchmark i sprawdziłem predkosci odczytu, jak sie okazuje były o połowe nizsze od tych znalezionych na internecie. Np predkosc odczytu wynosiła: srednio 250 MB/s, a zapis sprawdzony innym programem równiez był niski. Co to moze powodowac? Testy prowadziłem na tm dysku z Windowsa zainstlowanego na tym dysku, czy to moze byc problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2016 Jeśli dysk pracuje pod SATA II to takie będą transfery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2016 akurat max transfery to żaden problem dla SSD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesiek77 Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2016 Jeśli dysk pracuje pod SATA II to takie będą transfery. Pracuje pod Sata 3. AHCI włączone w Biosie, sprzet to laptop y50 70. A np na ATTO Disk Benchmark miałem 355 odczytu i 540 zapisu. Nadal za mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2016 To normalny wynik, na lapku zwykle słabszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chester6 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2017 To w takim razie ja się podepnę pod temat. Mam podobny temat z dyskiem ADATA SU800 256Gb. Prędkości zapisu sekwencyjnego są w normie, bardzo zbliżone do znalezionych w testach. Natomiast zapis i odczyt w 4k, 4k-64thrd i acc.time trzykrotnie niż w testach. Dysk zapełniony w 35%, podpięty pod SATA III. Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Jaka wielkość próbki ? Może przekracza wielkość bufora SLC i jedzie w oparciu o pamięć TLC , stąd spadek osiągów . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chester6 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Jaka wielkość próbki ? Może przekracza wielkość bufora SLC i jedzie w oparciu o pamięć TLC , stąd spadek osiągów . W sumie nie wiem o czym mówisz do mnie :) https://megawrzuta.pl/download/061d0f1db4de92af81a2c472490a5c14.html tu jest wynik testu dysku na jednym z portali i mój(ten po prawej). Jest to trochę denerwujące zwłaszcza że mam świeżego pc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2017 W sumie nie wiem o czym mówisz do mnie :) https://megawrzuta.pl/download/061d0f1db4de92af81a2c472490a5c14.html tu jest wynik testu dysku na jednym z portali i mój(ten po prawej). Jest to trochę denerwujące zwłaszcza że mam świeżego pc. Spróbuj zaktualizować firmware dysku i stertowniki do SATA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chester6 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Firmware zaktualizowany, sterownik SATA jeżeli w dobrym miejscu sprawdzałem to już był najświeższy zainstalowany. Jest trochę lepiej, ale niestety nie dużo. Jeszcze jakieś ewentualne pomysły, rady? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2017 max transfery masz dobre, a 4k ma sporą zależność od chipsetu, np. na lapkach zwykle niższe, szczególnie na starszych konstrukcjach pomimo sata3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chester6 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2017 max transfery masz dobre, a 4k ma sporą zależność od chipsetu, np. na lapkach zwykle niższe, szczególnie na starszych konstrukcjach pomimo sata3 Chipset mam B250. Dokładnie tą płytę posiadam Gigabyte GA-B250M-DS3H. Tu też będą jakieś ograniczenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Sterownik możesz zmienić na próbę na ten od MS. Pamiętaj, że testy dysków są robione na dyskach niesystemowych. Jeśli masz dysk z systemem, zawsze będzie niżej jeśli chodzi o wysokość słupków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...