Szawel Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2017 (edytowane) Witam, Rodzicom padł leciwy E2160 wraz z płytą. Potrzebne zatem na szybko coś w zamian do Skype i internetów i jutubów. Wymyśliłem coś takiego: https://proline.pl/koszyk/2b30f797 ale nie wiem czy gdzieś jeszcze tego G4560 dostanę. Wziąłbym nawet 2. Czy w tym momencie da się dorwać coś taniej/lepiej? Myślałem też czy nie dołożyć do B250 z gniazdem M2 (około 50PLN więcej). Edytowane 2 Lipca 2017 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neoHannibal Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2017 (edytowane) Szukaj G4600 za lekko ponad 300 zł albo na allegro chyba są zestawy G4560 + MOBO. Jak dla mnie to to jest nawet overkill dla tych zastosowań co wypisałeś. Równie dobrze mógłbyś kupić jakiegoś poleasingowego Dell'a albo HP i też im to wystarczy. Edytowane 2 Lipca 2017 przez neoHannibal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2017 A nie lepiej jakiś polesingowy sprzęt z Celeronem / Pentium z generacji Sandy Bridge + osobno SSD 240-275GB ? Taki sprzęt to koszt 300-450 zł wraz z Win 10 na pokładzie , sprzęt dobrej klasy ( Dell , Lenovo , HP , MSI etc. ) . G4560/4600 to się będzie tutaj ostro nudził , jedyny plus to iGPU ze wsparciem dla H265 10-bit . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2017 Zdecydowanie komp taki przez długie lata będzie się nudził. M.2 do niczego się nie przyda. Zdecydowanie stawiałbym na jakiegoś kompa poleasingowego + SSD. Kiedyś matce złożyłem kompa z celeronem G1610 i SSD - w tych zastosowaniach co wymieniłeś do dziś się sprawdza wyśmienicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2017 Bierz firmowy polesingowy na Sandy/Ivy z Win10 i małym SSD. Jak za parę lat cały net przejdzie na h265/VP9 10bit na rozdziałkach 1080p+, to dokupisz tanie GPU np. GT 1030 i po sprawie, znów na lata. W ostateczności zmienisz CPU, za prę lat i5/i7 non K Sandy/Ivy będą za grosze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2017 (edytowane) Chciałem wszystko ogarnąć w 1 sklepie ze złożeniem ;/ Niestety 4600 jest takim widmem jak 4560. Overkill owszem, ale jak mam się szczypać o 100zł w tą czy w tą a potem za rok płakać, że nie mają HT albo coś, to wolę już tak. Poleasingówki nie brałem, bo składak ten spokojnie kiedyś poleci na części do ludzi, a z poleasingowym trudniej. Wziąłem ostatecznie 4620 żeby się nie bawić i mieć spokój na przyszłość. Powinien posłużyć ładnych parę lat, a jak będzie potrzeba to i jakieś GPU pociągnie. Do zamknięcia. Edytowane 2 Lipca 2017 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...