Pjetal Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Mam znowu :-) problem denerwuje mnie już mój Win98 i chcę się przerzucić na inny. Mam Celerona 416 Mhz i 128 RAMi dysk 3,2 GB :-( Czy lepiej dać se spokój z XP i instalować 2000 ??? podobno by mi XP lekko zwalniał na takim fajansie czy nie tak bardzo ??? i czy to prawda że jak się ma pirata XP :-) to się kłóci z siecią bo mam też SDI !!! :-) PROSZĘ POMÓZCIE !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil>>> Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Pirat nic nie ma di sieci. A przy takim configu budy to zastanów się lepiej nad NT4. Ja mam 2000 na Duronie 1000@1100 i chodzi tak ja trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Jeżeli wybierać między XP a 2000 to na takiego kompa tylko 2000. Dla XP to jednak trochę za mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[yarazz] Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Zeby normalnie pracowac na xp trza miec conajmniej 733mhz procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Przy tym konfigu wybierz Win 2000. Na XP masz za słaby komputer. Windowsa NT4 odradzam... zero multimediów :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkwadrat Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Na takim sprzęcie XP odpada. U brata na duronie 650 i 256 ramu były problemy;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 w2k rulezzzzzzzzzz ;) polecam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Z kad wiecie jak windows xp chodzi na takim sprzecie ?? Ja mialem Xp na C400 i choulal nie duzo gorzej niz tegaz... a napewno lepiej niz u qmpla ktory mala c733. Ale i tak lepiej zostan przyczym jestes , albo win2000 bo na xp masz maly dysk.... xp sie wpycha na 1000mb a to 1/4 twojego hdd... wiec lepiej daja se spokoj - chyba zeb tylko stronki przegladasz ... i w wordzie cos se piszesz (tak ma teraz moja siora xp na c400 i 4.3gb i 192 ram - wszystko spox... ale ona tylko czatuja w wordzie se pisze i stronki oglada.... ale chodiz jej spok wszystko) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lutek Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 U mnie na starym celku 366 / 256 sdramu / dysku 4gb , XP zasuwał beż problemów a napewno lepiej niż 98 chodził bo bardzo żadko mu sie zdażała zwiecha ,a na 98 to było normą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Mam znowu :-) problem denerwuje mnie już mój Win98 i chcę się przerzucić na inny. Mam Celerona 416 Mhz i 128 RAMi dysk 3,2 GB :-( Czy lepiej dać se spokój z XP i instalować 2000 ??? podobno by mi XP lekko zwalniał na takim fajansie czy nie tak bardzo ??? Lekko zwalniał ????? LOL :lol: zapomnij o XP, a do win2000 tez troszke ramu dołóż sobie - (min 192) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 ZAPOMNIJ O XP. Spróbuj i zobacz jak ci będzie chodził 2000 professional. :wink: Jak by chciałes Xp to troszkę większy hdd i ze 128ram jeszcze oraz troszkę lepszy cpu. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 co Wy gadacie. jak mialem jeszcze p166 + 64ramu to w2k chodzil bez problemu.... do w2k ten komp mu styknie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amdek Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Chcesz miec : niezawodny, niewieszalny system, brak zadnych problemow z multimediami, sterami i grami, kompatybilnosc ze wszystkimi rodzajami sprzetu ??!! Jesli tak to Win2000Pro ROXXXXXX Nawet najgorszemu wrogowi nie polecalbym XP - suf !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Wesołek Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 Troche mały dysk, ale i tak myśle, że win2000 będzie najlepszym rozwiązaniem. Przy tym konfigu wybierz Win 2000. Na XP masz za słaby komputer. Windowsa NT4 odradzam... zero multimediów :D Możesz sprecyzować co oznacza zwrot "zero multimediów", bo ja w swoim czasu używałem NT 4.0 i nie miałem żadnych problemów. Przez multimedia rozumiem tutaj, np. Divx i mp3. Wszystko chodziło jak trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigzzgib Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 A ja teraz z innej beczki bo nie chce zakładać nowego tematu: Jak w win2k zmienić żeby w pasku adresu w oknie wyświetlana była cała ścieżka katalogu a nie tylko ostatni folder? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppawlo Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 Powiem tak, z XP będziesz miał problemy!! - nie obsługuje starszego typu skanerów - np.!! Win 200 z service packiem - działa idealnie!! - polecam!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Wesołek Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 A ja teraz z innej beczki bo nie chce zakładać nowego tematu: Jak w win2k zmienić żeby w pasku adresu w oknie wyświetlana była cała ścieżka katalogu a nie tylko ostatni folder? Narzędzia=>Opcje folderów=>Widok zaznaczamy: Wyświetl pełną ścieżkę na pasku adresu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 ja wybrałem win 2K bo jest lepszy od XP, u mne akurat odpada martwienie się wydajnością procka dla XP. 2K jest normalniejszy od XP, nie wygląda jak choinka (wiem że w XP można wyłączyć lunę ale nadal jest jakiś koślawy dla mnie), a wydajnością i multimediami nie ustępuje XP. no i brzmi bardzie jprofesjonalnie niż XPerimental. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...