Makumba_Ska Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Witam. Mam w laptopie zainstalowany dysk ssd (zamiast cd roma) aczkolwiek chyba czasem nie łączy , bo czasem zacina lapka i muszę jeszcze raz włączać laptopa żeby załapało , czasami przy starcie jest napisane aby sprawdzić kabel i alt ctrl delete to restart wyjmę włożę z powrotem i działa , pomyślałem więc , ze może lepiej będzie jak kupie kabel do ssd i podłącze przez kabel (po prostu wezmę na gumki kabel aby nie zajmował dużo miejsca i wcisnę kieszeń z dyskiem tak jak normalnie tyle , że będzie pod kablem, jaki kabel muszę kupić? potrzebuje chyba taki co z 2 str ma sata ,a nie te białe do zasilania ?. Dołączam jeszcze screena z hdtune pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Kabel co pokazałeś to rozgałężnik + adapter zasilania SATA , z jednej strony molex a z drugiej strony 2x SATA zasilające Złącze SATA sygnałowe jest węższe , potrzebujesz takiego kabla , chyba że producent lapka coś namieszał . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makumba_Ska Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Reyden mój stary pomocniku :) no ok to jest kabel ten co wysłałeś do tego węższego wejścia , a te szersze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) Zasilanie, także musisz sobie wyprowadzić, ale chyba nie masz molexa w lapku (są w ogóle takie?). Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolercoster Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) Zamiast CD-romu, to chyba ten SSD jest w jakiejś kieszeni typu HDD Caddy jest- czy tak? Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez rolercoster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makumba_Ska Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) 4 godziny temu, rolercoster napisał: Zamiast CD-romu, to chyba ten SSD jest w jakiejś kieszeni typu HDD Caddy jest- czy tak? Dokładnie tak jest i wydaje mi się , że czasem nie łączy , chyba , że to przez hdd mi zamula lapka i są te errory , bo ma już warning na żółto w HDTune Coś takiego chyba mi się przyda: Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez Makumba_Ska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeniu Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2018 (edytowane) a może zamiast bawić się w druciarstwo to lepiej kupić nową kieszeń? uniwersalną kieszeń marki "kieszeń" można kupić do 20zł, Edytowane 5 Kwietnia 2018 przez Zeniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makumba_Ska Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2018 To byłoby dobre rozwiązanie jeżeli miałbym pewność , że to wina kieszeni dysku i , że nowa będzie elegancka , aczkolwiek takiej pewności nie mam :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...