Marksman Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2018 Cześć, zamówiłem Seagate 3TB Expansion Portable 2,5 w gorącym strzale za 359zł - warto? Dysk będzie podłączany średnio raz na tydzień, żeby przerzucić dane (filmy, zdjęcia). Będę również na nim instalował gry bo na lapku 256GB SSD jest ciut mało. Gram rzadko (raz na 2 tygodnie jeden wieczór) bo czasu mało ;) Pytanie czy w ogóle ten dysk kupować bo wybrałem opcję z płatnością przy odbiorze w salonie- mogę jeszcze się wycofać. Nie jest to jakiś totalny szajs? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2018 Nie jest to szajs. Jako magazyn stacjonarny, ewentualnie do łapka na biurku jak najbardziej ok. Tylko z hdd bym nie próbował sztuczek typu na kolanie w autobusie, bo jak się obsunie i stuknie to wiadomo jak to z HDD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marksman Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2018 Seagate w 100% stacjonarnie bo zwolni mi się WD Passport Ultra 1TB w razie potrzeby :) Ale tego WD-ka też będę rzadko zabierał w teren bo trzeba się z jak z jajem obchodzić ;) Czyli brać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2018 Brać, ale to czy nie zepsuje się mimo właściwego traktowania 2 tygodnie po gwarancji tego nikt Ci nie powie. To może się stać i z WD i z Lacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marksman Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zastanawiam się czy dopłacić 110zł do wersji 4TB.... chyba ma niższą awaryjność... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2018 Awaryjność bardziej zależy od sztuki. Ale jeśli masz środki i się przyda, to pewnie czemu nie. Ostatni GB wychodzi też odrobinę taniej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marksman Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2018 (edytowane) Chyba 3TB wychodzi ciut taniej w przeliczeniu na GB i przy tym zostanę :) W zasadzie nawet 2TB by mi styknęło... Edytowane 13 Czerwca 2018 przez Marksman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2018 Skoro 3TB starczy na dłużej to dobry wybór w tej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2018 2 godziny temu, Marksman napisał: Chyba 3TB wychodzi ciut taniej w przeliczeniu na GB 359zł za 3TB = 119,67 zł za TB 469zł za 4TB = 117,25 zł za TB ... taniej w przeliczeniu na MB/GB/TB wyjdzie wersja 4TB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marksman Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2018 (edytowane) Aha ;) Kurde, trochę się boję tego Seagate'a... Zawsze miałem Samsungi oraz WD i nigdy, żaden dysk mnie nie zawiódł... Na innym forum odradzają mi tego seageta, może lepiej brać Toshiba canvio basics 2tb za 295zł? Ma lepsze opinie... PS. Seagate 4TB w sumie jest nawet za 448zł więc tylko 89zł dopłaty względem wersji 3TB... Edytowane 13 Czerwca 2018 przez Marksman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2018 I dobrze prawią bo najnowsze serie padają na morgi... WD Hitachi Toshiba . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marksman Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2018 Teraz mam okazje kupić Seagate 4TB Backup Plus USB 3.0 srebrny STDR4000900 za 429zł... To samo pytanie, warto ;) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...